BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »
Terima KaSiH PaDa YaNg SuDi SinGGaH DeKaT SiNi...SiLa TinGGaLkaN JeJaK aGaR DaPaT KiTeR Ke SaNe NaNtI..SaYanG KoRanG SanGaT2...

salji

Pages

JoM FolloWer DeKaT SiNi....

klik


Thursday, April 21, 2016

pRePaRaTioN uTk BeSDaY FaTeH 2Y....

Salam.............

Sekejap je anak soleh ummi dan abi dah masuk 2tahun....syukur alhamdulillah diatas nikmat rezeki yg terlalu istimewa buat ummi dan abi...besar dah anak manje ummi ni...makin lame semakin banyak dah ceritenyer....dah semakin banyak gurau2nye....dah semakin banyak mainnyer...dah semakin banyak akal cerdiknyer... dan dah semakin banyak hensemnyer...hikhik...kalau comel ikut ummi ler....kalau ensem macam abi....tapi fateh lebih copy paste sangat mcm ummi....

selalu ade dimane2 dgn ummi......

eh..eh...aku sbenanyer nak cite pasal preparation besday fateh yg dah nak dekat ni....sebuk google sane sini nak buat mcm mane...keterujaan lebih ummi die...maklumlah first time nak buat cenggini...
search dkt google mcm2 jumpe...yang mcm kenduri kahwen pun ade...utk fateh takdela aku nk buat sampai pasang canopy bagai...nak buat simple2 tapi meriah...paling penting tak sabo nak gantung belon...hihihi....

mase fateh 1 tahun aku takde pun buat camni...sebab aku rase mase tu die kecik sangat, lagipun aku rase mcm belum lagi reti nak menghayati potong2 kek ni....bile dah masuk 2 tahun ni aku rase mcm dah besar je fateh...rase mcm semue bende fateh dah tahu...kadang2 die sendiri pandai dah mintak makan....ummi lapa...ummi lapa...nak nacik..nak nacik...nak buah...nak air cejuk...nak ayam...nak udang...nak etam...nak edai...nak engok luri...nak semayang...nak ejadah...nak ule2...nak lagi,,,nak jalan...nak engok embu...nak menan...kan..kan...fateh mmg dah banyak ckp same mcm ummi(memang keturunan ramah dan bnyk ckp mcm ummi)hehehe...paling kelakar bile die tgk aku siap2 nak pegi kerje mesti die akan tanye....ummi nak pegi mane...ummi nak mane...oh...anak....terus rase mcm tak jadi nak pegi kerje je bile kamu tanye soalan comel mcm tu....



asyik duk puji anak sendiri je...hikhik....first step utk besday fateh ni, kek aku dah oder...kek homemade...kek homemade akak ni mmg sedappp...sesape nak oder bolehla tgk dekat fb die..."Sha Cakes"...deco kek pun jenuh aku carik dekat google...jenuhla jugak nak carik yg macam mane...ingat nk buh gambah cartoon je atas kek...tapi fateh bukan suke sangat dgn cartoon ni...selalu dkt rumah aku poyola bukakkan chanel ceria...tapi die tengok mcm takde perasaan je...so takdela deco kek gambar cartoon...entahla tak tahu mcm mane nak deco atas kek....hoverkan umi die..hihi...janji deco yg ceria...budak suke org tue pun suke...

kueh mueh dah siap2 aku oder...tema besday...??hahahaha...takde tema2...janji semua tetamu yg datang cukup makan dan gembira...pastu siap mention awal2 dkt adik beradik, dtg nanti kene bawak hadiah....kahkah(ummi yg over sgt ni)...sebab aku ckp baru first time buat majlis cenggini...kikikiki...majlis tu aku buat 30 april..kot idak 24 hb tapi aku terpakse post pone sbb adik beradik ramai yg nak balik 30 april...kan cuti 3 hari...menu makan berat je tak tahu lagi...malas nak fikir...kite serah je bulat2 pade en hubby tentukan menu....

itu jela nak kongsi....sape bace blog aku ni mehle dtg ye....jangan malu jangan segan...hihihi....

Friday, April 8, 2016

WeDDiNG KaKaK SoFea...CoNGRaTuLaTiON

Salam................


Tahniah kakak pia dah jadi jadi mama...eh...eh...entry pasal wedding tapi kakak pia dah jadi mama pulak...kan kite dah cakap...bnyk cerite yg dah lame kite peram...so bertabah jela nak cerite dari tahun lepas...hehehehe...

kakak pia ni anak buah abi kite...dan kakak sepupu pade kite (fateh)....kenduri kahwinyer tahun lepas bln 5... mase ni kite baru umur 1 tahun...belum tahu jalan lagi...asyik pegang tepi2 je kalau nak jalan...

comelkan kakak pia....
ni asben kakak pia...abg fazlie


mase ni kite umo 1 tahun.....

habis dah cite pasal kakak pia....tahniah buat kakak pia n abg fazli sebab dah jadi mama & papa...inshaAllah nanti kite dtg nak tengok baby izz yg comel tu...jage2 tau izz nanti kite buli....hehehehe

SeLaMaT KeMBaLi LaGi.....

Salam.............


Alhamdulillah dipertemukan lagi kite disini.....lame giler tak berupdate...sob..sob..sob...selalu janji nak update...dan selalu jugakla janjinyer tak jadi..jadi...sian cerite yang dah lame sgt aku peram tu...sabo jerla...

Alhamdulillah...dengan izin Allah fateh ank ummi dan abi yg soleh dah sembuh dari demam...syukur...3 hari ummi el jage fateh...abi pun el jugak 1 hari...sian anak ummi...sungguh Allah nak menguji ummi dan abi diwaktu ini...sedih ummi...makan dan minum langsung fateh tak mahu mase demam haritu...menangis ummi tengok keadaan fateh macam tu...last fateh demam bulan 8 tahun 2015...memang lame fateh tak demam2....org kate nak tambah akal pandainyer....semoga yang baik2 aje utk kamu muhammad al-fateh....



mase ni fateh nak ummi...nak ummi..kite kecik lagi mase ni

Monday, January 18, 2016

SeLaMaT DaTaNG 2016


Salam...............



Alhamdulillah.....2016 sudah...bulan januari pun dah nak sampai ke penghujung....21hb ni gaji pun masuk...motif..??cakap pasal gaji sebab duit dah tak berape nak tebal...asyik nipis jer...hikhik...

orang selalu cakap masuk je tahun baru sebukla dengan azam baru...semangat baru...aku...??tiap2 hari azam baru...semangat baru...harap2 tahun ni dapatla lose kg banyak sikit...tahun lepas bertambah kg....uwaaaaa....stress tau kalau pikir pasal berat2 ni...


saje bubuh gambar mak dengan fateh....now mak dekat sabah....adik aku bawak duduk sane sekejap...uwaaaa....rinduuuuu mak sesangat...inshaAllah cuti raya china ni balik dah mak aku...

ok...nanti kite sambung lagi....

Wednesday, December 30, 2015

PeNGHuJuNG TaHuN 2015......

Salam.....................



Subhanallah.....lamenyer tak hupdate....semakin lame semakin suram blog ni....jangan sampai hilang udahler....2015 pun dah sampai ke penghujungnyer....sekejap je rase 2015kan...umur pun semakin lame semakin berusia dan tua...tinggi idakla pulak semakin tinggi...berat???uwaaaa.....berat memang semakin berat...tahun 2016 kene start diet ni...harap2 tak kelautla azam nak diet tu....ekekeke

cerite banyak je nak share....kite cite sikit2 jela dulu...Alhamdulillah fateh dah semakin membesar...semakin handsome...semakin cerdik dan soleh...banyak cakap mcm ummi die(keturunan family banyak cakap)kalau lapar....nampak je ummi die sebuk dekat dapur terus ambk pinggan....ami nak nacik...nak nacik...nak ayam...aaayamm....kite bagi ikan pun...tetapla jugak cakap aayam....hehehehe...time makan...sebukla nak minum...nak air...nak lagi...nak lagi...lepastu cakap dap...dap...dap...kadang2 tu cume bagi nasi bubuh kicap dan ikan goreng je pun die boleh cakap dap...dap....time cakap dap...dap aku rase sebak je dade...kesian takde sayur2 pun...sori ye fateh...


semua org cakap muke fateh copy paste sgt dgn ummi....hikhikhik...mesti jeles abikan fateh...okla...muke copy paste ummi...perangai baik mcm abi...eh tapi ummi pun sangat2 baik....bukan muke je copy paste...semue febret ummi semue fateh ikut...ummi suke makan buah...alhamdulillah fateh pun suke jugak...ummi suke makan ayam...fateh pun same...tapi satu je yg ummi tak tahu febret fateh suke sangat makan segala kerepek...maruku..kacang kueh keras2 tu ikut sape...tak kesahla nak ikut sape pun...janji fateh terus membesar dgn sihat dan kuat...aminnn