BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »
Terima KaSiH PaDa YaNg SuDi SinGGaH DeKaT SiNi...SiLa TinGGaLkaN JeJaK aGaR DaPaT KiTeR Ke SaNe NaNtI..SaYanG KoRanG SanGaT2...

salji

Pages

JoM FolloWer DeKaT SiNi....

klik


Sunday, May 26, 2013

UaTaZ aZHaR IDRuS KaHWiN LaGi...aLHhaMDuLiLLaH DaH JoDoH....


Salam......................



Sumber dari Fb ustaz azhar idrus....tq


Alhamdulillah dah jodoh untuk ustaz azhar idrus....Allah lebih tahu apa yang terbaik untuk ustaz dan keluarganya....aminnnnn

SeSoRanG JeR KaT RuMaH NiE...........

Salam...................




Kesunyian dirumah....kesendirian dirumah....kebosanan bersendirian dirumah....kemalasan sendirian dirumah....kelaparan sendirian dirumah....eh..eh...kelapaaaaaran jer yer...hehehehe..kelaparan sebab lauk dah masakkk...taaaapi nasi baru jer nak masakkk....uwaaaa....kelupaan sepatutnyer masak nasi dahulu........uwaaaaaa....beginilah nasib apabila ditinggal bersendirian dirumah....semua jadi ketidak karuan....uwaaaaaaaaaaa...lapaaaarrrrrrrrrr....


Thursday, May 23, 2013

oPPa GanGNaM BeBuDaK PuNYa StYLe.........

Salam.........................


wot...wot...oppa gangnan style....musim oppa gangnam style nie bukan budak2 tua jer reti....budak2 kecik pun reeti sangat2....siap hafal lagi gaye2 tariannyer....kalau budak2 kecik yang tergelek2 terdepa2 nampak cumels jer....cer budak2 tua....??ops...!! tu oppa jahanam namenyer...kikiki....

Jom tengok gelagak anak-anak sedare aku dengan oppa gangnam stylenyer....











ePi BeSDaY To FaHiM....LeBiUUU....

Salam......................





Epi besday to fahim yang sangat2 manje itu...May Allah bless of U Dear.....muaaahhhh from cik J dan Uncle....luper nak terentry pasal nie....hari tue baru jer taip2 terus save...and lepas tue luper pulak nak sambung balik...nie tengok2 balik dalam blog rupenyer ade entry masih tersave....alololo...tuela asyik busy pasal pru13 jerken....hehehehehe




epi besday fahim....always love u....muaaahhhhhhh

SeLaMaT BeRCuTi PaNJaNG......

Salam....................


Esok dah start cuti sekolah....yuhuuuuuuuuuuu...bestnyer budak2 sekolah eik,diaorang cuti 2 minggukan....sesape yang ade anak2 mesti menunggu2 saat inikan...lagi2 baru lepas gaji...so..idea nak bawak anak jalan2 tue mesti dah ready dalam kepale...

Kepade mak n bapak yang bekerja kene standby cuti siap2....pastu pilihla destinasi percutian yang best dan menghiburkan untuk anak bini uolls....dan paling penting,duit poket mesti aaaadaaaa....hehehehe...takdak duit poket hapa pun tara boleh buat....

kepada adik2...walaupun sakan dalam cuti2 nie,buku jangan lupe okey...cuti2 juga...study2 pun perlu juga...hehehe...dan untuk aku jugaaaa....selamat menghepikan diri jugak kerana en hubby pun coti...huahuahua.....



Monday, May 20, 2013

DuN Sg AiR TaWaR DaN SeBuaH KeMeNaNGaN....TQ ALLaH....

Salam..........


All the best....selamat menjalankan tugas...

Alhamdulillah...Tq Allah dengan izinnya yang telah memberikan sebuah kemenangan untuk YB Tn Hj Kamarol Zaki calon BN untuk dun sg air tawar...semoga kemenangan ini adelah sebuah kemenangan yang akan membawa kebaikan kepade kite semua....mudah2an...aminn...tq Allah kerana telah permudahkan segalanya...



Kite macam poyo ker...??eh takperla poyo sikit jer...hehehe... biler tau jer kemenangan tu dah berpihak pade calon N01,terus menitik-nitik air mate kite jatuh ke pipi...laju2 kite lap air mate kite...uh...sebak tau...kawan2 ade jugak yang perasan tapi kite buat bodoh jer dan terus laju2 pegi tandas...poyo jerkan...kite bukan poyo tapi terharu sangat2...semoga Allah sentiase memberi rahmat kepade mereka untuk terus menjalankan amanah yang telah diberikan dengan bersungguh-sungguh...



Hari pengundian tue,aku kene bertugas dekat dewan seri bernam sg besar....habis jer tugas aku dekat situ terus aku laju2 drive2 ke dewan sri bernam kat pekan sabak...sampai jer terus park kete dan jalan dengan konfidennyer untuk masuk dalam dewan...huh...sampai jer depan...tengok banyak giler penyokong...i is a seram sangat2...polis merate2...kebetulan aku memang pakai pass spr so tanyer dekat en polis boleh tak aku masuk dalam...Alhamdulillah en polis terus bagi green light...hehehe...terus masuk dalam dewan dan duduk sebelah en hubby...en hubby pun kene bertugas jugak hari tue...dan en hubby jugaklah antare pusat mengundi yang terlambat hantar kotak undi tue...biasela agen mintak kene kire banyak kalikan...so 2-3 kali jugakla kene kire lagi...so...kat sini takdela istilah2 kate pengundi hantu yer...hehehehe...penat laki kiter kerje dari pagi gelap gelita sampai ke tengah malam pastu tup tup dekat luar sebuk dok kate ade pengundi hantu....cittt...apepuntakboleh....

YB Kamarol Zaki,YB Fasiah dan YB Solehen...Tahniah atas
sebuah kemenangan yg telah Allah berikan...


para penyokong berlari mendapatkan calon2 yang telah
berjaya...terime kasih atas sokongan semua...tq Allah
terus berebut2 nak peluk YB....hehehe...nasib baik tak dipeluknyer
aku sekali...hehehehe...




mase ni YB kene angkat...tapi Yb malu2...mesti berat kot yB nie..
maaf YB....hidup YB...!!!heheheh



Alhamdulillah atas kemenangan ini....mudah2an dengan kemenangan ini memberi seribu rahmat untuk semua penduduk  disabak bernam...same2la kite bergandingan bahu...tinggalkan jurang perselisihan faham diantare kite....kepade yang tidak berjaya...teruskanlah perjuangan...sesungguhnya persefahaman amat penting untuk kite semua...terus...dan teruskanlah perjuangan....hehehehe...ayat kite nampak poyo jerkan...macam ayat2 cikgu2 jer...

Kepada semua penduduk sg air tawar terima kasih atas sokongan yang uolls berikan...semoga Allah membalasnyer dengan kebaikan...dan akhirnyer kemenangan ini adelah satu tande yang penduduk kg sg air tawar eelah memberi sepenuh kepercayaan pada Tn Hj Kamarol Zaki Abd Malik...semoga Yb kite terus berjaya....Tq Allah....

MeNGeNa JeR BiLeR My Hp RoSaK...


Salam...................


Sejak hubby kite beli lappy yang baru nie,binik die raaajinnn sangat2 hupdate entry baru dalam nie....hahahaha...depan tv,sambil lipat baju,dekat bawah rumah,dekat ruang depan pun biniknyer rajin godek2 lappy...hehehehe...kadang2 sampai dok kene sindir kenape aku dah tak gune pc jer yang dok terletak dalam bilik tue....bukan takmo gune...tapi leceh ko...acap kali kene stay atas kerusi macam kene study jer carenyer...huish lemas tau...kang kalau lelame dalam bilik kate aku membute plak...haish...mane satu yang lagi baik...dok dalam bilik lelame ker or duk rate2 walaupun pade hakikatnyer ko duk sajer jer sambil ngelat2 nak buat kerje rumah...hehehehe..eh tapi aku rajin okey....

sejak hp aku rosak dan kene hantar balik ke kilang untuk dibaik pulih...aku dah tak boleh nak wasap2...nak berwechat2...nak berintegram2...nak berfb2 by hp....nak beryoutube2 dan banyak ber2 lagila....sob...sob...sob...kadang2 adik beradik aku siap sindir2 lagi....konon2 ade wasap gambola aperla itula inilah....siap tanyer aku ade dapat tak...??huh...hampeh jerkan...takper2...sementara jer tuekan...sabarrr

yang hubby aku lagi baik punyer ayat....baru jer aku nak pegang hp die...terus die pesan suruh aku elok2 pegang, kang rosakla aperla kang terpakse anto kedai...huh...sentap bagai nak tercabut jer dade...belagakla diaorangkan sebab hp aku tak canggih macam diaorang buat mase nie...takper2...sabar...sabar...kang hp aku dah elok cantik molek aku wasap korang setiap saat...kahkahkah...ker...nak tukar lagi yang terbaru....??oh aku rase takla kot...itu pun en hubby aku yang beli...kot nak tukar yang baru...tunggulah en hubby yang menawarkan dirinye untuk membelikan yang baru....hahahaha...mase tue aku pasti akan tersipu2 malu tande setuju....hahahahha....berangan nak yang baru ler tuekan....




MaSaK IKuT RaSa....JaDi SuKa-SuKa....


Salam...................


Sampai jer rumah terus laju2 siram pokok bunga(tunjuk rajinla tue)....lepastu sambil buang daun2 bunga yang agak2 kering kat keliling pasu2...dah siap tue,terus naik atas rumah....terus masuk dapur dan bukak frezer....terus dapat idea nak masak ape...hehehe..otak kene sentiase bergeliga okey untuk memikirkan sebarang menu...jangan serabut2kan kepale dengan masak menu yang susah2....ku tak susah...masak mudah kemas dapur pun mudahken....hehehehe...




menu diatas tuela yang aku masak untuk diner malam nie...bhahahaha...aku kasi name menu nie adelah 'masak ikut rasa'...kahkahkah....yang pasti en hubby makan sampai bertambah2 yer...ayamku potong kecil2 jer...tumbukkan bawang putih 3 biji dan 2 biji bawang merah...tumiskan...n then bubuh sikit sos tiram dan ayam...minyak bubuh banyak sikit...agak2 sesedap ayam tue dah masak,ko buangkan sikit minyak tue...n last bubuhla kicap dan tumbukkan cili padi dan campakkan sekali kacang panjang....oh...senangkan...pastu rasela...kalau kurang garam bubuhla garam...kalau kurang gula bubuhla gula...

Memasak nie kene kreatif...bubuh dan campak2 jerla janji ko pandai nak imbang die punyer rase...ko masak simple pun sebenarnyer dah boleh buat perut laki ko senang hati...hehehehe...nak masak hover tunggulah hari cuti...nie ko balik kerje pun sampai rumah dah dekat pukul 7kan....so masak jerla ape yang ade janji suami kite selera...tq Allah kerana permudahkan segalanya.....

Sunday, May 19, 2013

MeNu LuNCH WaLaUPuN BeRDuA TeTaP MeMaSaK..........

Salam.....................


Malam tadi hujan lebat....lebat sangat2....Alhamdulillah lena sungguh aku tido...hehehe...lepas solat subuh kami suami isteri bantai sambung tido lagi....si isteri bangun pukul 9...manakale si suami bangun pukul 10pagi...syorgaaaa jer dapat bangun lambat....sesekaliken....haruslah....huihui

Disebabkan bangun pun dah lambat,so takde istilah nak buat breakfest bagai....tak kuase aku...so kemas2 rumah,lipat2 baju sikit dan terus mandi...biasela dah namenyer pun isteri...ko bangun lambat pun ko jugakla yang kene setel semuenyer....nak buat tak nampak macam tak boleh jerkan...tetap jugak kene buat...

Lepas jer siap semuenyer,terus ke dapur...perut pun dah lapar en hubby pun dah bangun...amboi...!!! best betul die yer, bangun2 jer cakap....''cyg...abg laparla...''amboi manjerla konon ngadu2 laparkan...haish...suami saperla tuekan....hehehe

so,hari nie aku masak simple jer....goreng ikan talapia,tumis kacang buncis+udang dan tahu...dan menu lain aku goreng tempe....walaupun aku berdua jer dekat rumah,aku tetap masak...bagi aku bile dapat masak dan makan dekat rumah adelah satu kepuasan...kadang2 aku menyampah bile ade orang cakap...'ala kak..kiteorang berdua jer pun dekat rumah kalau nak masak takde saper nak makan...'
ish..ish...yerla dah ko malas masak jadi ade jerla alasan ko kan...




Saturday, May 18, 2013

HaDiaH CoMeL DaRi SeORaNg aNaK KeCiL...Tq So MuCH KaTe eN HuBBy...



Salam......................


16 Mei hari gurukan.....so...selamat hari guru buat semua guru2...terime kasih diatas setiap ilmu yang telah berikan....terime kasih cikgu....!!!!


sebenarnyer nak cite pasal present yang en hubby dapat mase hari guru hari tue...memang setiap tahun bile tibenyer 16 mei jer,make banyakla hadiah yang en hubby dapat...ade yang kecik dan ade jugak yang besar....so selalu aku la yang akan jadi tukang bukaknyer...kuikuikui...tompang sekaki...kehkeh...

Macam semalam,dalam banyak2 aku bukak present tue,aku nampak 1 hadiah yang bagi aku rase sangat2 sweet jer...bukan isi dalamnyer,sebab sampaila nie aku tak bukak2 lagi present tue...aku rase sayang jer nak bukak sebab present tue dibalut siap dengan plastiknyer sekali...selalu nampak orang balut hadiah dengan kertas pembalut hadiah jerkan...nie bukan dengan pembalut jer,tapi terus dengan plastik skali..macam nak balut buku tue...kang aku tunjuk yer....

U See...??siap balut dgn plastikkan...


SeTiaP BuLaN DgN SaJi & KeLUaRGa..........

Salam.........................


Semalam 1 hari hujan...Alhamdulillah....hari nie Allah bagi panas....syukur....baju pun cepat jer kering...sidai baru 2-3 jam dah kering....pasni sesi untuk melipat baju pulak yer...huhuhu...walaupun ngelat2 buat kerje rumah,tetap jugak kene setelkan semuenyer...ush..ush...

nie baru jer aku balik dari kenduri kahwin sebelah rumah...tercanguk2 jugak biler pergi sorang2...selalukan berdua...so biler sorang2 nie,banyak betul orang tanyer biler nampak aku...uish...rase macam YB pulak...huahuahua...Hidup YB....!!!kahkahkah...eh..tadi memang aku nampak YB datang kenduri pun...nasib baik aku tak berdiri belakang YB,kalau tak kompem2 diaorng ingat aku isteri YB...kahkah...muntah....!!!


luper nak cerita....tuela mulut kepoh sangat aku nie sampai luper nak cerite ape yg sebenarnyer dulu....huhuhu...setiap bulan kalau uolls nak tahu,aku mesti langgan majalah saji dan keluarga...lame dah aku langgan start dari awal tahun 2012....sebab ape aku suke langgan majalah saji, adelah kerane aku sangat suker tengok gambo masak2 yang ade dalam tue...walaupun aku tak pernah pun try 1 pun resepi yang ade dalam tue,aku tetap jugak nak langgan...hehehehe...lagipun selalu aku masak ikut idea aku sendiri jer non resepi2 dalam buke nie....Alhamdulillah setiap ape yang aku masak selalu jer kene dengan selera dan tekak en hubby....tq Allah....

Yang ke2 majalah keluarga....sebab ape aku suker?sebab aku suke tengok fesyen2 baju dan tudung yang ade dalam tue....cantik2 dan ramping2 yang jadi model tue...huhuhu...so..jadi motivasi untuk diri sendiri ler lebih kurang....itu lebih kurang...kalau kurang lebih aku makan banyak....kahkahkah....ok..selamat berhujung minggu uolls semua.....



SeLaMaT BeRHuJuNG MiNggU.............

Salam...................




Apa khabar uolls semua....??sehat ker?mudah2an kite semua sentiase sihat dan cergas untuk melakukan kerje2 seharian dirumah.....especialy kepade semua ibu2,emak2,mama2,umi2 yang busy sentiase untuk menguruskan rumahtangga dari start bangun tidur sampailah tengah malam...tak berhenti2 buat itu dan ini....cayalah kepada semua ibu2 yang bergelar ibu...

Dan selamat berhujung minggu buat semua kengkawan....

hehehehe...sempat lagi update walaupun pade hakikatnyer kerje2 rumah sedang berlambak2...sob..sob..lagipun I sesorang jer dekat rumah nie tue yg boleh ngelat2 buat kerje....hehehehe...ok..now nak teruskan kerje2 lagi....dah setel kang aku sambung balik....lebiu pade kengkawan yang sudi jenguk dekat sini...

Wednesday, May 15, 2013

aBDuL KHaLiD aNGKaT SuMPaH SeBaGaI MeNTeRi BeSaR SeLaNGoR UnTuK PeNGGaL Ke2...

Salam..................




Sumber : http://www.bernama.com

SHAH ALAM, 13 Mei (Bernama) -- Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim akan mengangkat sumpah sebagai Menteri Besar Selangor bagi penggal kedua di hadapan Sultan Selangor Sultan Sharafuddin Idris Shah di Istana Alam Shah, Klang pagi Selasa.

Perkara ini disahkan seorang pegawai di Sekretariat Akhbar Pejabat Menteri Besar Selangor.

Perkembangan ini sekali gus menamatkan teka-teki dan spekulasi yang berlarutan selama seminggu tentang siapa pemimpin daripada gabungan parti PAS, PKR dan DAP (PR), yang akan mengisi kerusi menteri besar selepas pilihan raya Umum ke-13 (PRU13), 5 Mei.

Abdul Khalid ketika ditemui pemberita selepas menghadap Sultan Selangor di luar pintu masuk utama Istana Bukit Kayangan di sini berkata barisan baharu exco kerajaan negeri Selangor akan dibuat selewatnya-lewatnya dalam tempoh dua minggu.

"Senarai barisan exco dah ada. Sasaran kami, paling lebih dua minggu, paling awal seminggu exco baharu akan dilantik," katanya.

Abdul Khalid mengangkat sumpah pertama kali sebagai menteri besar pada 13 Mac 2008, empat hari selepas PRU 2008 manakala barisan anggota Exco Kerajaan Negeri Selangor mengangkat sumpah pada 23 Mac, iaitu 10 hari selepas itu.

Beliau juga merupakan orang pertama dalam kalangan pemimpin pembangkang yang dilantik sebagai Menteri Besar Selangor. Kesemua 13 MB Selangor sebelum ini daripada Umno, parti komponen utama Barisan Nasional (BN).

Pada PRU13, PR memenangi 44 daripada 56 kerusi dewan undangan negeri (DUN) Selangor, meningkat daripada 36 kerusi yang diperoleh pada 2008.

PKR menang 14 kerusi berbanding DAP dan PAS yang masing-masing memperoleh 15 kerusi. Barisan Nasional (BN) pula memenangi 12 kerusi.

Beberapa hari lepas, Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng, Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang dan Setiausaha Agung PAS Datuk Mustafa Ali menyatakan sokongan mereka kepada Abdul Khalid sebagai Menteri Besar.

SeNaRaI PeNuH MeNTeRi KaBiNeT BaHaRu 2013 - 2018...........



Salam..................








Perdana Menteri:
DATUK SERI MOHD. NAJIB BIN TUN ABDUL RAZAK (UMNO)
Timb. Perdana Menteri:
TAN SRI MUHYIDDIN BIN YASSIN (UMNO)
Menteri Di Jabatan Perdana Menteri:
(1) DATUK SERI JAMIL KHIR BIN BAHAROM (UMNO)
(2) DATUK SERI ABDUL WAHID BIN OMAR (SENATOR – BERKUAT KUASA 5 JUN 2013)
(3) SENATOR DATUK SERI IDRIS JALA (SENATOR)
(4) TAN SRI JOSEPH KURUP (PBRS)
(5) DATUK SERI SHAHIDAN BIN KASSIM (UMNO)
(6) NANCY BINTI SHUKRI (PBB)
(7) DATUK JOSEPH ENTULU ANAK BELAUN (PRS)
(8) DATUK PAUL LOW SENG KWAN (SENATOR)
TIMBALAN MENTERI:
(1) DATUK RAZALI BIN IBRAHIM (UMNO)
(2) WAYTHA MOORTHY PONNUSAMY (SENATOR)
Kewangan
(1) MENTERI KEWANGAN I: DATUK SERI MOHD. NAJIB BIN TUN HAJI ABDUL RAZAK (UMNO)
(2) MENTERI KEWANGAN II: DATUK SERI AHMAD HUSNI BIN MOHAMAD HANADZLAH (UMNO)
TIMBALAN MENTERI:
(3) DATUK AHMAD BIN MASLAN (UMNO)
Pelajaran & Pengajian Tinggi
(1) MENTERI I: TAN SRI MUHYIDDIN BIN YASSIN (UMNO)
(2) MENTERI II: DATUK SERI IDRIS BIN JUSOH (UMNO)
TIMBALAN MENTERI:
(3) TIMBALAN MENTERI I: DATUK MARY YAP KAIN CHING (PBS)
(4) TIMBALAN MENTERI II: P. KAMALANATHAN A/L P.PANCHANATHAN (MIC)
Dalam Negeri 
(1) MENTERI : DATUK SERI DR. AHMAD ZAHID BIN HAMIDI (UMNO)
TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : DATUK DR. WAN JUNAIDI BIN TUANKU JAAFAR (PBB)
Pertahanan:
(1) MENTERI : DATUK SERI HISHAMUDDIN BIN TUN HUSSEIN (UMNO)
TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : DATUK ABDUL RAHIM BAKRI (UMNO)
Pengangkutan
(1) MENTERI : DATUK SERI HISHAMUDDIN BIN TUN HUSSEIN (UMNO) (MEMANGKU)
TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : DATUK AB. AZIZ KAPRAWI (UMNO)
Pelancongan & Kebudayaan
(1) MENTERI : YB DATO SERI MOHAMED NAZRI BIN ABDUL AZIZ (UMNO)
TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : YB DATO JOSEPH SALANG ANAK GANDUM (PRS)
Luar Negara
(1) MENTERI : DATUK SERI ANIFAH BIN AMAN (UMNO)
TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : DATUK HAMZAH BIN ZAINUDDIN (UMNO)
Kerja Raya
1) MENTERI : DATUK FADHILAH YUSOF (PBB)
TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : DATUK ROSNAH BINTI ABDUL RASHID SHIRLIN (UMNO)
Kesihatan
(1) MENTERI : YB DATO SERI SUBRAMANIAM (MIC)
TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : YB DATO SERI HILMI BIN YAHAYA (UMNO)
Belia Dan Sukan
(1) MENTERI : KHAIRY JAMALUDDIN BIN ABU BAKAR (UMNO)
TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : DATUK SARAVANAN A/L MURUGAN (MIC)
Sumber Manusia
(1) MENTERI : DATUK RICHARD RIOT ANAK JAEM (SUPP)
TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : DATUK ISMAIL BIN ABD. MUTTALIB (UMNO)
Perdagangan Dalam Negeri Dan Hal Ehwal Pengguna
(1) MENTERI : DATUK HASAN BIN MALEK (UMNO)
TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : DATUK AHMAD BASHAH BIN MD. HANIPAH (SENATOR) (UMNO)
Perdagangan Dan Industri
(1) MENTERI : DATUK SERI MUSTAPA BIN MOHAMED (UMNO)
TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : HAMIM BIN SAMURI (UMNO)
Pertanian Dan Industri Asas Tani
(1) MENTERI : YB DATO SRI ISMAIL SABRI BIN YAAKOB (UMNO)
TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : YB DATO TAJUDDIN BIN ABDUL RAHMAN (UMNO)
Sains Teknologi Dan Innovasi 
(1) MENTERI : YB DATUK DR. EWON EBIN (UPKO)
TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : YB DATO DR. ABU BAKAR BIN MOHAMAD DIAH (UMNO)
Sumber Asli Dan Alam Sekitar
(1) MENTERI : YB DATUK SERI G. PALANIVEL (MIC)
TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : YB DATO DR. JAMES DAWOS MAMIT (PBB)
Tenaga, Teknologi Hijau Dan Air
(1) MENTERI : YB DATUK DR. MAXIMUS JOHNITY ONGKILI (PBS)
TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : YB DATO SRI MAHDZIR BIN KHALID (UMNO)
Kemajuan Luar Bandar Dan Wilayah
(1) MENTERI : DATUK SERI SHAFIE BIN APDAL (UMNO)
TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : DATUK ALEXANDER NANTA LINGGI (PBB)
Perusahaan, Perladangan Dan Komoditi 
(1) MENTERI : YB DATO SERI DOUGLAS UGGAH EMBAS (PBB)
TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : YB DATO NORIAH BINTI KASNON (UMNO)
Pembangunan Wanita, Keluarga
(1) MENTERI : YB DATUK ROHANI BINTI ABDUL KARIM (PBB)
TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : YB DATUK AZIZAH BINTI MOHD. DUN (UMNO)
Komunikasi Multimedia
(1) MENTERI : DATUK SERI AHMAD SHABERY BIN CHEEK (UMNO)
TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : DATUK JAILANI BIN JOHARI (UMNO)
Wilayah Persekutuan
(1) MENTERI : YB DATO SERI TENGKU ADNAN BIN TENGKU MANSOR (UMNO)
TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : YB DATO DR. LOGA BALA MOHAN A/L JAGANATHAN (SENATOR)
Kesejahteraan Bandar, Perumahan & Kerajaan Tempatan
(1) MENTERI : DATUK ABDUL RAHMAN BIN DAHLAN (UMNO)
TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : DATUK HALIMAH BINTI MOHD SADDIQUE (UMNO)
Nota
1. Tiada wakil MCA dalam senarai kabinet yang baharu
2. Ketua Pegawai Eksekutif Maybank, Datuk Seri Abdul Wahid Omar dan Presiden Transperancy International Malaysia, Datuk Paul Low Seng Kuan dilantik sebagai menteri penuh. Kedua-duanya yang bakal dilantik sebagai Senator akan memegang jawatan Menteri di Jabatan Perdana Menteri (JPM).
3. Pengerusi Barisan Bertindak Hak Penganut Hindu (Hindraf) P.Waytha Moorthy pula akan dilantik sebagai Senator untuk memegang jawatan Timbalan Menteri di JPM.
4. Pengerusi Parti Progresif Penduduk (PPP) Pulau Pinang Datuk Dr J. Loga Bala Mohan dinamakan sebagai Timbalan Menteri Kesihatan.
5. Kementerian Pengajian Tinggi disatukan di bawah nama Kementerian Pelajaran. Kementerian Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan ditukar nama kepada Komunikasi dan Multimedia. Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan kini dikenali sebagai Kementerian Kesejahteraan Bandar, Perumahan dan Kerajaan Tempatan dan Kementerian Pelancongan pula kini Kementerian Pelancongan dan Kebudayaan.

SELAMAT MENJALANKAN TUGAS...SEMOGA ALLAH PERMUDAHKAN SEGALANYA....



Sunday, May 12, 2013

HaPPy MoTHeRs DaY....LeBiuuuu So MuCH.......

Salam.....................



Mak............!!!! Love u so much....!!!!!!!!!!!!!!



Mak.................!!!!! Terima kasih untuk segala2nya.....lebiuuuuuuuuu mak..........!!!!!



Saturday, May 11, 2013

WeDDiNG My CoUSiN ''eCaH''................

Salam......................


Selamat pengantin baru dear.....

Selamat pengantin baru buat my kazen...semoga bahagia till jannah...aminnnn....walaupun agak terlewat sikit nak update cerite nie,tapi aku gagahkan jugak nak publist...biasela blogger kan kene ade citer selalu...nuehnueh...dan sebab alasan lain pulak,i ken sebuk hari2 dok publist pasal pru13 hari tue..tue yg entry lain tak sempat nak terpublist...sian my kazen mesti tertunggu2 entry khas wedding die....hehehe

cousin aku nie anak bongsu dari 3 orang adik beradik...n diela jugak anak perempuan tunggal dalam adik beradiknye...so pasni mesti mak n bapaknye sedih sebab anak manje dah dok jauhhh..hehehe..takde lagi panggilan...eeecaaaahhhhh...!!! kuikuikui....

Oklah mohler layan gambo...nak citer panjang macam non idea jer...hehehehe

mak dan pak si pengantin....
mak kitela tue yg tengah buat kerja..
anaknye busy hambik gambo...
ngeeelat kuat anaknyer....hehehe


sah....!! Alhamdulillah....

walaupun sebuk berkempen YB tetap dtg....cayalah..
hidup YB...!!! hehehehe
majlis berinai............
suasane hari kenduri......



Sekian sahaja...selamat pengantin baru buat my kazen....

Thursday, May 9, 2013

HiDaNGaN MeNu VeRSi PRU13...bhahahaha

Salam....................


Dah habis pun PRU13...tapiii masih belum habis lagi ketidakpuasan hati ramai orang...huish...on jer fb,balik2 citer pasal ketidakpuasan hati....huish..meluat....!!! banyak orang pandai tapi kurang pandai dalam berbudi bahasa...cakap main lepas jer,langsung tak menjage hati dan perasaan orang lain yang nanti dok jenguk2 fb kengkawan lain...menyampah....!!!ngeeeee....lebih2 kang nanti aku unfriend jer...padan muke...!!!

Disebabkan keadaan time yang begitu padat dek penangan PRU13,jadi menu masak memasak pun jadi tak tentu hala...bukan kite orang pegi kempen pun,cume banyak nengok2 gelagat orang jer...macam takde faedah jerkan...
sebab PRU13 jugakla,kadang2 jer aku masak,kadang2 makan dekat luar,kadang2 duk menumpang makan kat rumah mak,kadang2 ade orang bagi makanan,kadang2 tue...tak makan pun...hehehehe...ish..takdela sampai tak makan...sian laki eden kalau sampai die tak makan..kuwus pulak nanti die...huahuahua

Biler time sempat aku masak,aku masak jerla simple2,janji en hubby selera dan makan pun sampai 2-3 kali tambah...maklumlah air tangan isteri yang masak mesti sedap jika nakdibandingkan dengan masak dekat kedai...betul tak...???

ade tumis kangkung,ikan kering,tempe,
telur dadar dan ikan talapia

ikan pari masak kencur
udang goreng bawang,tumis bendi campur telur n tahu,
serunding ikan kembung
cekodok pisang
sayur bayam masak lemak,udang goreng,sambal belacan,
ikan dan ayam goreng...
nasi goreng udang pru13...bhahaha
bilis goreng berapi....
udang+sotong goreng cili berbawang,sayur kobis +suun,
ayam goreng...
mesti uolls nak cakap...kenape selalu menu yang aku masak mesti ade udang...??sebab....hubby kiter suker udang...kalau ade udang tue menu diela...kalau ade selain udang tue maknenyer,menu tue aku punyerla...huihuihui...