BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »
Terima KaSiH PaDa YaNg SuDi SinGGaH DeKaT SiNi...SiLa TinGGaLkaN JeJaK aGaR DaPaT KiTeR Ke SaNe NaNtI..SaYanG KoRanG SanGaT2...

salji

Pages

JoM FolloWer DeKaT SiNi....

klik


Tuesday, December 17, 2013

FiNaL eXaM...GuD LuCK eN HuBBy...

Salam......................



Diam tak diam ruper2nyer dah nak habis en hubby study....sekejap jer...first2 mase en hubby start study dulu rasenyer macamm laaame sangat nak habis...aduhh...tiap2 minggu selalu sangat rase sunyi....selalu sangat rase dalam hati nie bilerla nak habis nie....ngeeee....

Now...alhamdulillah....en hubby tengah busy dengan final examnyer....doakan yer...mudah2an peroleh kejayaan yang cemerlang....aminnn...gud luck sayang....

Saturday, December 7, 2013

6 TH aNNiVeRSaRy.....Tq ALLaH....


Salam..................


Buat en hubby yg tercinta.....

Terima kasih kerana sudi menerima diriku seadanya...
Terima kasih atas nikahmu diatas diriku ini...
Terima kasih atas nafkahmu buat diriku ini...
Terima kasih atas doa yg selalu buat diriku ini...

Terima kasih diatas setiap bimbinganmu keatas diriku ini...
Terima kasih diatas setiap kasih sayang yg kau berikan untukku...
Terima kasih diatas sikap sabarmu melayanku dalam setiap kerenahku...
Terima kasih atas semua buat diriku ini...

Semoga kita bahagia selamanya....love u abg....


Alhamdulillah...syukur pade Allah....semoga Allah sentiase merahmati dan memberkati rumahtangga kami....dan alhamdulillah diatas rezeki cahayamata yang telah Allah berikan pade kami kini...doakan semoga semuanya selamat dan dipermudahkan segalanya oleh Allah...insyaAllah panjang umur tahun depan kami bertiga...doakan semuanyer selamat yer...tq Allah....menitik air mate saat ini....

patutnyer citer nie aku kene update 27 oktober hari tue....tapi memandangkan selalu sangat ting tong so...terperap jerla citer nie...hehehhe..sian..lame sangat terperapnyer...hehehehe..





Sunday, November 24, 2013

MB SeLaNGoR uMuM 'BONUS' uNTuK KaKiTaNGaN NeG SeLaNGoR eSoK....


Salam........................


Alhamdulillah........jika esok ade rezki untuk kami...alhamdulillah syukur sangat2...jika sebaliknya...pun kami terima dengan hati yang terbuka....hikhikhik...barulah boleh cakap..ini kalilah...hikhikhik...harap2 dapatlaken....aminnnnn

Berita selanjutnya.....klik sini yer...

Saturday, November 23, 2013

RiNDu...RiNDu...RiNDu


Salam....................




Alhamdulillah.....tq Allah diatas segala nikmat rezki yg diberikan...syukur alhamdulillah...aminnn...uwaaaaaaaaaaaa...rindu sesangat nak berborak dekat sini...Alhamdulillah my body pun dah semakin stabil nampaknyer....hehehehe...so bolehla sikit2 update kat sini....

ok..firstly......tq sesangat pade kengkawan yang masih lagi sudi nak jenguk2 dekat sini.....walaupun laaaaame sangat2 tak berupdate...tapi still lagi sudi nak jenguk2 dekat sini......tq & love u kat uolls....


Monday, October 14, 2013

My BeSDaY 13 OKToBeR....Tq Allah & Tq MoM....

Salam...............


Syukur alhamdulillah......tq Allah...semalam genap umur aku 31 tahun....rase baru umur 20,tup tup dah 31 tahun rupenyer...hikhikhik...tak menyedor dirila tuekan namenyer...

keadaan masih lagi seperti selalu...bukak jer blog mesti ting tong....aduhhhh....pening tue takde tapi ntahla....macam2 ade...takperla...sweet memorykan...nikmat sungguh rase bile dapat merasainyer...syukur Alhamdulillah....doakan yer semoga semuanyer dipermudahkan oleh Allah hingga keakhirnyer....

Dan expecialy buat my lovely Mak....terime kasih kerana melahirkan dan membesarkan anakmu ini....terime kasih yang tidak terhingga....tidak terbalas rasenyer segala kebaikan mak dalam mendidik dan membesarkan anakmu ini...love u mak....eh sebak pulak rasenyer....lagi2 di malam raya nie...tak dapat pulak aku jenguk2 ke rumah mak...uwaaaaaaaaaa...nak nanges rasenyer....

dan expecialy jugak buat my laling hubby yang selalu sabar dalam melayan karenah biniknyer yang kadang2 banyakla songehnyer...tq Allah kerane telah mempertemukan aku dengan suami yang baik sepertinye...alhamdulillah syukur...lagi2 bile disaat time ting tong itu datang....sabar sungguh die...buat mase ini aku pergi ofc memang kene hantar oleh en hubby...die yang bersungguh2 memang tak kasi aku drive sendiri...kadang2 kesian tengok die....pagi2 hantar aku pergi ofc...petang pulak,habis jer kelas dalam 6.30ptg terus laju2 ambik aku dekat ofc.....solat maghrib jer mesti dekat sg besar....dah lepas solat en hubby kene layan pulak tekak aku yang manje nie....hari2 wajib pekena tom yam...buat mase ini itu jerla yang lalu dek tekak...manje betul my tekak nie....sian en hubby terpakse makan kat kedai hari2 buat mase ini...tq ye en hubby...

nice present from en hubby..tq yer sayang...
kek indulgent from my lovely sister...tq sangat2...errmmm...sedappp sangat2

oklah itu jer aku nak cerite....tak boleh dduk lame2 depan laptop...penyakit ting tong pun mulerla datang...hikhikhik...itu tandenyer nak suruh kite berhenti dan rehatla tuekan...ok bye2 korang...selamat menyambut hari raya aidiladha.....

Saturday, October 12, 2013

LeMaU JeRK....aLoHaI....SaBaR...


Salam.............




Ah....lame gilerkan aku tak hupdate....aishhhh....kadang2 dah ambik dah laptop...tapi bile nak bukak jer mesti terus ting tong....alohai...ting tong habis...takperla...sweet memorikan....doakan yer semoga segalanye sentiase dipermudahkan oleh Allah....aminnnn

Rindu memang rindu nak bebel2 dalam nie...tapi tuela mood selalu jer tak berape nak hader...story banyak lagi tak terupdate...gambar2 bukti pun masih tersepuk elok dalam simpanan....heheheh...sikit2la kite update yer...kut tak ting tong kite updatela sikit2...hehehehe...terime kasih pade kengkawan yang sudi datang dekat sini...walaupun lame tak berupdate tapi uolls rajin jugak datang sini...terharu rasenyer...love u la untuk uolls....hahahahaha....perasan macam blogger femeskan...kahkahkah...





Saturday, September 21, 2013

BuaH NaM-NaM YaNG DaH SeMaKiN SuKaR NaK DiPeROLeHi...

Salam.................




Lame giler kot dah tak jumpe buah nie....walaupun rumah Mil aku masih ade lagi pokoknyer,tapi jarang2 benor dah nak keluar buah die....yang keluar asyikkkklaaa daunnn jer...uolls tahu nie buah ape?niela namernyer buah nam-nam...aku pun tak tahu kenape buah nie dipanggil buah nam-nam...aku hagak sebab buah die keluar 6 tahun sekali kot...hahahaha...tak logik punyer jawapan....

ok..buah nam-nam nie sangat2la sedap biler dimakan sambil cicah dengan gula bubuh sikit kicap dan lenyekkan sikit cili...perggghhhh...memang sedap...dengan rase die yang masam2 tue..ikutkan boleh dimakan dengan kulit die sekali...sebab mase aku kecik2 dulu petik jer dari pokok terus jer cepat2 masuk mulut...tak sempat nak basuh2 dulu...ngaapp sedappp jer masuk dalam mulut...tue dulula mase zaman kecik2kan...zaman ingus2 lagi...dulu mase kecik2 bile makan buah nam-nam nie rase macam dapat makan epal jer...seyes berebut2 pegi dekat pokok nak petik buah nam-nam nie...

Nie dah besor dan banyak akal sikit,kire macam pembersihla makan pun nak cantikkan...jadi kenela elok molek buang kulit dulu...hahahaha....kebersihan kenela jagekan...macam pembersih sangat jer....hehehehe..


sToRy BeFoRe RaYa 2013....

Salam.....................



Bhahahaha...kan aku dah cakap nak update cerite pasal raye...now aku nak citela nie...walaupun dah nak masuk raye aidiladha,aku tetap tak pedulik aku nak jugak buh dalam nie...rugi kang takde kenangan cerita raye aku untuk tahun nie...so,betabah jerla uolls semua yer...kahkahkah....

Alhamdulillah...hari nie aku rajin nak update...konon2nyer hari nie adelah hari pembawaan rajinlakan...selalu nak bukak blog memang malassss..!!! malasss sangat2...tak tahula kenapekan...ke pembawakan jugak....???hahahaha...serammm...

ok...start cerite pasal sebelum raye yer...ok macam biaserla setiap tahun sebelum raye jer mesti kami ngade2 shopping macam banyak duit ke key el...ngade2lakan....carik kasut pun nak sampai key el...nak carik tudung pun nak sampai key el...nak carik handbeg pun ngade2 nak sampai key el...pendek kate semuenyer mesti nak kene carik dekat key el laaaaa....ngade macam banyak duitkan...padehal wallet selalunyer kempis jer memanjang...hahahahaha...saye jimat cermat...sebab tue selalu kempis jer wallet...

First shopping haruslah carik tudung....so pegila carik tudung...aku memang sukerrrr sangat2 pakai tudung bawal...lagi2 sejak keluarnyer tudung bawal exclusive memang tudung tue sajela aku beli...kadang2 teringin jugak nak pakai tudung tingkat2 tue....tapiiiii...sebab suami kite kate die suker giler tengok biler kite pakai tudung bawal tue...katenyer comel dan nampak sopan jer...hahahaha..harap2 ikhlaslakan pujian itu...hihihi

kat sini jer aku borong 8 helai tudung....

lepas dah dapat berhelai2 tudung dekat kedai bawal exclusive,aku jalan pulak ke maju junction nak carik pulak tudung aidijuma... start tahun lepas baru berjinak2 beli tudung bawal aidijuma nie....tapi aku laaagi suke tudung bawal exclusive....suke tak suker pun dah banyak jugak koleksi tudung bawal aidijuma yang aku ade...ade 12 kot..tapiiii jarang nor aku pakai....tapi aku suker beli..sebab ape suker beli...???konon bile pakai tudung tue nak feeling2 muke comel macam norjumalakan....hahahahha..perasan....!!!

5 helai jugakla tersangkut..cantik2 tau....rasee semua nak beli.....

ok....lepas tue dah dapat tudung konon2 nak masukla sogokan...biaserla...sogokan time nak raye jer,mesti bersesak2 orang dalam nie....hati kene cekal bile nak masuk dalam nie...ikutkan malas pun nak masuk...tapi disebabkan konon2 nak carik handbeg rayekan...jadi kenela masuk....last2 tak dapat pun handbeg cume dapat kasut dan baju baby khas untuk my nephew yang baru lahir...bertabah betul time pegi terjah tempat baju budak2...sesak dan padat giler dengan orang...tapi akukan cekal...sesak2 pun dapatla jugak aku capai 5 pasang baju untuk my nephew...

lepas solat zuhur....konon masuk jugak shah alam...tak tahu pun nak carik ape...masukla jugak sacc mall...belagakla konon macam banyak duhet...semua tempat nak disinggahnyer....penat jer masuk bukan dapat aper pun...hahahaha...sajerkan jalan2 nengok gelagat orang...ok..lepas tue terus berdesup balik...

ok..,otw balik tue sebab rase macam tak sempatkan nak buke puase sampai rumah,so ajak en hubby buke puase dekat jeram...walaupun dah dapat rase mesti dah full dek orang...tapi tetap jugak nak buka puase dekat situ..lagipun hajat nak belanje adik aku makan tempat special sikit....special la sangatkan....

sampai je jeram....tengok memang penuh giler kereta....rase macam nak keluar balik jer carik kedai lain...tapi sebab dah sampaikan...penuh2 pun tetap jugak ku harungi...hahahaha....dapat meja lepas pukul 8 pun...sebelum tue kami buke puase dekat tempat parking jer...hahahaha...sweet memori betul...lepas solat maghrib barulah dapat meja...

atas bumbung kereta jer tue...hehehehe




tengah syok2 makan tue,tibe2 kite dikejutkan oleh kawan blogger merangkap orang kampung jugakla 
cik awin.....terkuat pulak suare aku mase tue...habis meja2 sebelah mandang2 kat aku...jahatla ko awin...terkezut akak tau...habis jer makan terus balik...otw balik tue pun sempat jugak singgah al-ikhsan kuala selangor...biasela belagak macam banyak duitkan semua tempat nak disinggahnyer...hahahahaha...

ini jerla yang aku dapat sampai ke key el....ngade2lakan......

ok...doakan yg terbaik buat kami....tq Allah setiap rezki yg telah diberi...

Sunday, September 15, 2013

BeST BiLe DaPaT DuDuK Di RuMaH.....


Salam...........................





Semalam cuti....hari nie cuti....esok cuti lagi....Ya Allah...seronoknyerrrr biler dapat berehat2 dan bersenang2 dirumah jer...syioknyer...syorgaaaa jer rasenyer....

Malam nie cadang nak langgan cerite adnan sempit 3...nengok macam best jer...harap2 boleh buat aku ketawela malam nie....so...cuti aku sepanjang 3 hari nie hanyerla duduk dirumah sahajer....non hado pegi mane2...lagipun en hubby ade class...so memang kene duduk dirumah sahaje...tapi aku meeeemanggg suker pun duduk kat rumah jer...hehehehe...

tadi tibe2 my tekak teringin pulak rasenyer nak makan tom yam....so menu lunch tadi aku buat tom yam sambil celup mee...nasi tak makan pun tapi tetap jugak aku masak....sian kot mak mertua aku kalau tak makan nasikan....kite orang mude takperla....

Lepas asar tadi dapat call dari en hubby....die request menu untuk die makan nanti...nasib baik senang menu yang direquestnyer...ikan panggang jer pun....hehehehe...panggang pun dalam oven jer....senang sangat2....ikan pun dah siap dipanggang....en hubby sampai jer terus die makan.....Alhamdulillah...sedap sangat katenyer....2 kali menambah....kembang kuncup aku dibuatnyer...isteri nie kalau masak dengan penuh keikhlasan untuk sisuami InsyaAllah mesti Allah bagi sedap....kan..kan..kan

Oklah....selamat bercuti dan cuti-cuti yer.....doakan yang terbaik buat kami...semoga sentiase dipermudahkan dan diberi kesihatan yang baik oleh Allah.....

Thursday, September 12, 2013

aKu MaSuK KoSMo UnTuK ReNCaNa ''SaMBaL TaHuN JaWa''...........


Salam..........................


First....tq buat my kazen...nurul iza rosly sebab sudah kasi glemer kite dalam kosmo....hukhukhuk...batuk kejap...dan tq jugak buat kazen sebab dah memfemeskan pasal menu jawa yang sangat2 popular....ape lagi kalau bukan sambal tahun...cayalah kazen...semoga terus sukses yer kazen....


nampak tak muke kite....pedas..pedas bile makan sambal tahun

Kalau uolls ade bace paper kosmo 4 september 2013,muke surat 22-23 mesti nampak rencana pasal sambal tahun jawe....sape ade bace?hehehehe....glemer kejap kite 2-3 hari tue....sampaikan boss besar kat ofc kite pun panggil kite suruh ngadap die....tekejut aku dibuatnyer...pasal ape pulak kene panggil nie...rase aku buat kerje dah elok molek dah...errmmm...dup dap dup dap jugakla bile masukkan....ruper2nyer nak tanyer pasal sambal tahun yang die ade bace dekat kosmo...lastly sebelum keluar,sempat pulak gurau2 nak mintak autograf.....hehehehe...

Berbalik pade cerite sambal tahun yang masuk dalam paper kosmo tuekan.....kalau uolls nak tahu resepi sambal tahun nie memang lain dari yang lain...sebab die tak gune langsung santan...aku pun baru pandai makan bile dah berumahtangga....resepi nie memang resepi asli dari Mil aku....superb betulla rase die...tiap2 tahun mesti kene buat sambal tahun nie...kot sedare datang berkunjung rumah mertua aku,mesti yang dicariknyer dulu sambal tahun nie....memang sedap....paling best sebab pedas...walaupun pedas still ko nak makan jugak....tahannn jerla pastu baru memerutkan.....kikikiki...

Resepi sambal tahun Mil aku nie die punyer keenakkannyer menggunakan taucu...no santan-santan bagai....dan tak mudah sangat nak basi macam sambal tahun yang menggunakan santan tue...ramai kawan2 aku kate bile dapat makan sambal tahun versi Mil aku tue semua memuji(sebenarnyer nak cakap yang aku dah pandai buat sambal tahun versi mertua aku nie...hehehehe)...ok..kang aku bubuh care macam mane care nak buat yer.....





Semua gambar kat aats tuela yang ade dalam paper kosmo....rugi tau tak bace siap ade resepi dan care nak buatnyer sekali....nie pulak aku buh gambar versi dari hp aku yer.....

sebelum bermuakan....

masak dibawah pokok sawit yang rimbun.....hehehehe





ok..tue jer gambo yang aku ade....hehehehe...bestkan tengok sambal tahun tue...tue baru tengok...kalau dah rase lagilah best sangat2....hehehehehe

Tq Allah diatas setiap rezki yang telah engkau berikan.....syukur Alhamdulillah

LaMa TaK uPDaTe.....

Salam.......................




Laaaameee tak update.....kadang-kadang ade mood kadang-kadang hilang mood....huish...apepuntakbolehkan....

ok..now kene rajin2kan jugak update...kang sian pulak uolls datang2 sini asyik2 citer tue jer...takde pun citer paling latest aku bubuh....ok..hari nie aku cuti....doakan aku sihat dan doakan yang terbaik buat kami....aminnnn...

laaaameee tak update...jadi cerite pun tak tahu nak start dari mane....uolls sihat kerhehehehe...jamuan raye dah habis ke belum?kikikiki...tak silap aku...minggu lepas ade jugak kawan2 aku masih lagi buat open house...mybe mase takdekan...so kebetulan bile dah habis raye baru punyer time tue...jadi walaupun syawal dah habis tetap jugak boleh diraikan....kan..kan...

dulu aku janji nak cite pasal hari raye akukan....tuela asyik janji jer...tak tertunai2kan....sorry...sorry....kali nie janji ditepati....hehehehe...

Tq Allah atas setiap rezki yang kau telah beri pade kami......


Saturday, September 7, 2013

KiTe WiTH PeNYaNYi AiSHaH..........


Salam..............




Semalam Puspanita negeri buat jamuan hari raya dekat shah alam....pastu ade penyanyi aisyah datang wat persembahan...sedap dan lunak giler suare die...macam dalam album jer...memang hebatla....dan...dan..dan..tanpe kemaluannyer..kite pun tompang bergambo dengan die....kikikiki...

rase...rase...macam kite kuwus sikitla biler bergambo dekat sebelah diekan...ke..ke...kite memang dah kurus banyak...????hahahahaha...pengsan jer dengokan...ok..ok....orang cakap weolls macam adik beradik...yer ker?so kiter always comellakan....hahahaha....

KeNa TuKaR LaGu BaCKgRoUnD BLoG NaMPaKNyeR.....


Salam..............


Laaame lagi kot nak update story pasal hari raye....uwaaaa....mood asyik ke laut jer...asal ntah aku pun tak tahu...hari nie aku demam...tapi still body aku nie kuat...takde istilah nak baring2 macam selalu2 orang demam tue...Alhamdulillah Allah bagi sihat walaupun badan aku dedor2 jer waktu nie....tq Allah..

ok...sape yang bukak blog aku mesti taukan,blog aku ade lagu raye...disebabkan raye dah habis semalam,so lagu dekat blog kenela tukarkan....kot tak ditukar mahu orang cakap aku buang tebiatkan...kikiki...tapi tuelakan...aku bukak jugak fullmusik.com...lagu die memangla bnyak...tapi macam ade masalah sikitla...bile aku klik jer dekat lagu yang aku suke tu,mesti die tak keluar2...nape yer...ke aku yang tak berape nak pandai....????haishhh...payahhh betul...


Monday, September 2, 2013

LeMaU-LeMaU....BaNYaK LaGi eNTRy KeNa PeRaM.....


Salam Lebaran.......


Hampir dipenghujung bulan syawal....hari nie masuk hari ke5 aku berpuase....Alhamdulillah....esok insyaAllah akan terus berpuase....tinggal 4 hari lagi jer nak kene ganti puase....kebetulan tahun nie banyak pulak kene ganti puasekan...haishhh...cik peod..cik peod...

now...masih lagi lemau...tak tahu kenape ntah....nak update cerite jer mesti enchek malas pulak datang...agaknyer sebab musim raye kot...hehehehe...kadang2 bukak blog jer tengok2 ramai dah kawan2 blogger update pasal citer hari raye...uwaaaa....aku jer yang ketinggalan zaman lagi...aduhh..pasrah betulla macam niekan...kawan2 ofc sebuk tanyer kenape blog aku dah tak banyak story...oh...ruper2nyer ade jugak yang suke tengok blog kiterkan....maceh yer...malu I tau...ingat nak sok sek sok sek sendiri2 jer...tapi...tak sangke ade ruper2nyer kawan2 yang prihatin...tq lah yer...

esok...isnyaAllah kite nak update cerite pasal raye dan raye....tunggu tau....hahahaha...perasan habis konon macam blogger femesla tuekan....syok sendirila jer....hehehe...ok...now nak tido...bye...


Friday, August 30, 2013

SeLaMaT MeNYaMBuT HaRi KeMeRDeKaaN Yg Ke56....




Salam Lebaran................





Selamat menyambut hari ulangtahun kemerdekaan yang ke56..
.Merdeka....Merdeka....Merdeka....Merdeka....!!!!!



SaLaM PeRPiSaHaN....RiNDu KaMu SeLaLu DaYaH.....

Salam Lebaran.............



Meleleh2 air mata kami semua saat bersalam-salaman ngan kawan ofcmate kami yang akan berpindah nun jauh diJohor sane...lepasni laaaamela tak dapat jumpe kamu selalu dayah...mesti riiinnnduuuuuuu dekat kamu selalu...mesti rindu nak gurau-gurau dengan kamu selalu lepas nie...

Sedih suasane dekat pejabat semalam....masing-masing meleleh air mate....yerla dah 6 tahun kite same2 bergurau dan bergelak tawa,tup-tup dapat tukar pulak....dahlah dapat tukar jauh pulak tue....pasni kalau ade bola mesti kompem ko sokong JDT dayah....hehehehe...

Okla...untuk dayah...All the best dekat tempat baru...dah duduk dekat nie bolehla hana ngan mira dapat adik lagikan...kan...hikhik...balik kampung jangan luper jumpe kat sabak bernam nie...!!! jage diri baik...love u selalu untuk kamu dayah....

Thursday, August 22, 2013

MuNTaH-MuNTaH vs DeMaM.......


Salam Lebaran.....




Baru lega dan kuat...Alhamdulillah...baru boleh nak bangun-bangun....baru boleh nak makan-makan...baru boleh nak tengok2 tv...baru boleh nak solat berdiri tegak...baru boleh nak jalan-jalan dalam rumah...kalau idak...asyik muntah jer...start kat ofc lagi aku dah muntah...otw nak balik dari kerje pun siap berhenti tepi jalan lagi...ape nak buat asyik nak muntah jer...sampai rumah mak jer terus muntah lagi...malam-malam pegi open house rumah kawan pun siap muntah-muntah lagi...ohh...tak pernah tau kite rase cam gini...penangan raye betul-betul hebat nie yer...hehehehe

hari nie aku cuti...tak pergi klinik pun...cume malam tadi en hubby ade belikan ubat demam dan muntah2...yerla dari petang semalam asyikla muntah-muntah jer...masuk makanan sikit jer mesti terus keluar balik...badan pun dah lembik...malam tadi pun pukul 3 pagi pun aku muntah lagi....alohai...rugi tau nikmat makan laksa malam tadi sebab tak berape nak lame dalam perut aku...haish...sian daku...

pagi-pagi bangun tido terus rase tak larat...ohh..ruper2nyer dapat pakage demam sekali...siankan...agaknyer banyak sangat makan rendang mase raye tue kot....kuikuikui....now...Alhamdulillah...walaupun makan tak berape nak lalu lagi,tapi yang penting aku boleh jalan-jalan dalam rumah...siap jemur baju lagi...tue tande kiter dah hampir nak cergas...syukur....

tq en hubby...time makan ubat pun siap kene suap lagi...kot tak...jangan harapler aku nak makan ubat...akukan jenis peeenaakut nak makan2 ubat bagai...haish..harap badan jer besau...tapi nak makan ubat punyerla payah....hehehehe...ok selamat dan selamat yer uolls semua...





Sunday, August 18, 2013

PaSRaHH....!!! MuSiM RaYa NaIK 4 KG...!!!


Salam Lebaran.....


semalam aku timbang....sekalinyer..nah ko...naik 4 kg dalam 2 minggu nie....uwaaaa.....!!!..bukan main cepat ko naik yer...punyerla ku bersusah payah nak menurunkannyer....biler nak naik bukan berdesup jer kokan...ngeeeee...tensyen betul tau cam gini...



hari tue dah elok molek jer aku dapat lost sebanyak 9kg..masuk jer musim raye nah ambik ko..!!! terus naik 4 kg...tapi memang pun aku cengkelat2 pun mase raye nie...takde dah nak shake2 bagai....semuenyer aku bedal jer....raye pertame jer aku ulang alik dapur bedal ketupat with sambal tahun...sambal tahun versi mak mertua akukan memang super duper tau...sangat2 laaazattt....sebab tue aku sanggup ulang alik kedapur makan dan makan jer...gilalakan kalau ko tabah jer nengok orang lain makan,dan ko tak makankan...


cer uolls tengok...hebatkan sambal tahun tue...aish..rase die memang mengancam habis...walaupun pedas still ko mesti nak ulang lagi makan...

now....aku kene istiqomah balik dalam diet aku...rugii wooo...dah elok molek jer dapat lost banyak...perjuangan harus diteruskan...jangan hanyer hangat-hangat tahik ayam...sian ayam2 pun turut terkene tempiasnyer...kikikiki...

ok...esok nak start balik puase dan bershake...ok...selamat berdiet kembali...hehehehe...

Monday, August 12, 2013

WeLCoMe BaCK To OFC aFTHeR EiD HoLiDaY......

 
Salam Lebaran.......
 
 
 
hari nie iolls dah start kerje....syiok jer hati nie walaupun dah start kene kerja...cuti laaame dah hari tuekan...so,takdelah kesimpulannyer nak bermalas2 nak pergi kerje yer...tetap semangat pagi2 nak pergi kerja...walaupun suasane hari nie dekat ofc sangatlah sunyi sepi namun tetap best okey...aku pun dah start puase ganti hari nie...10 hari kene ganti...insyaAllah perlahan2 kite ganti yer....
 
laaaame dah tak pernah update blog dekat ofc....kali nie sajer jer kite nak update kat ofc...kebetulan kerje pun tak banyak,orang yang datang kaunter pun boleh dibilang dengan jari,so sambil2 tue kite updatelakan...kali nie jer...lepas nie kite takmo dah nak update2 dekat ofc nie...kang orang kate kite tak buat kerjekan...
 
walaupun pade hakikatnyer kiter buat kerjekan...kan..kan...biaserla, kan ade orang suuukerrr sangat dok intai2 blog kite pastuuu sukerrr sangat buat fitnah.....huhuhu...aperpuntakboleh....dengkila tuekan sebab die takde blog...so blog orangler jadi fitnah die....haishh....pasrah jerler dengan orang cam gitukan...malas nak serang2...kan janji Allah itu pasti...biler kite selalu sabar dan bersabar...Allah akan beri ganjaran...sabar yer...hehehehe...selamat hari raya....
 
 
 

Wednesday, August 7, 2013

KaLaU TeRoR MaRi KaSi LiST...BHaaaaa

Salam Ramadhan.......................


Sempat jugak nak hupdatekan ko nie...hukhuk...sambil kacau rendang pun aku sempat2kan jugak hupdate....biaserla,curik tulang sekejap...letih wooo..dari pukul 3 pagi aku dah get ready untuk rendang dan bagai2 nie...aku dapat tido 2 jam jer kot...ish..ish...kene tido awal malam nie,kalau tak kang I tak berseri2 di pagi raye....

pagi2 lagi aku dah blender semue bahan2 untuk dibuat rendang...pukul 3 pagi aku dah rebus cili kering,pukul 4 aku dah siap2 untuk sahur,pukul 5 aku sahur,pukul 6 aku solat subuh pastu baru dapat tido sekejap...tue pun sekejap jer...ingat nak bantai tido lame,tapi baru teringat bahan2 yang nak diblender, tue yang terus jadi bulat mate aku...

ok..siap blender semua bagai,aku pun jadi naik pening nak list ape yang dah aku blender....yerla time nak mule masak jer,terus gelabah nak masukkan mane dulu,sebab bile dah blender semua jadi macam samer jer..kahkah...bertabah jerla...tapi tuelakan...kalau uolls terorkan meh bagitahu aku ape yang dah aku blender semua tue...hahahahaha....



FiRSt MeNu RaYa DaH SiaP....''SaMBaL TaHuN KeRaNG JaWa''


Salam Ramadhan..................


Saje nak citer...saje nak share...saje nak kasi uolls terliurkan...hehehehe....sape ade nengok fb aku,ade aku update pasal sambal tahun kerang versi mak mertua aku yang super duper hebat tue....so...nie,aku nak share pulak kat blog....hehehehe...

bertabah jerla korang nengok sambal tahun nie yer.....hikhikhik....oh luper nak citer...misi mengopek kerang sebanyak 78kg telah selamat dan berjaya atas kerja kuat dari family....dalam sejarah kot,4 jam jer kami ngopek kerang....rase kalau dibagi 2-3 guni lagi masih lagi rase steady kot....syabas...syabas....hehehehe

MaaF ZaHiR DaN BaTiN DaRi KaMi...............


Salam Ramadhan........



Dikesempatan ini kami memohon ribuan ampun dan maaf,sekiranye ade terkasar bahasa,tersalah tutur kata,terumpat tak tersengaja,terpinjam itu ini dengan tidak sengaja,tersuruh dan termalas buat kerja,tergurau terlebih2...tertido time waktu kerja....dan semua yang ter2 la....

Dan dikesempatan ini juga,kami mengucapkan selamat menyambut hari raya.....walau dimana anda berada kite tetap bersama2 berhari raya....sayang uolls semua...nak duhet raye???moh datang sini kang kite kasi duhet raye.....hehehehe

Friday, August 2, 2013

DaH NaK RaYa DaH......

Salam Ramadhan.................




Salam pagi jumaat.....update sebelum nak pegi keje nie....huish...sempat yer....ekekeke...kene sempat2kan jugak...kesian kat orang yang asyik2 datang sini takdepun entry baru...kesian dekat mereka2....citt...macam ade orang nak datang...perasan habis ko nie...konon nak feling blogger terkenall kotkan...hahahahaha...

ok...merepek tak tentu hala tak sahkan,mulut tak reti nak diam....so,macam mane persiapan raye uolls?tahun nie tema raye warne ape?aku...insyaAllah kelabu...baju melayu en hubby pun dah siap....butang baju melayu yang baru pun dah carik sebelum raye lagi...kikikiki...kot uolls nak butang baju melayu yang cantik2 dan blink2 sila ke sacc mall shah alam...memang cantik sangat2...tak caye gila butik qamilla..seyes tak mengecewakan....

tahun nie pulak,aku pakai baju cottan jer...sejak akhir2 nie aku senang sangat dengan kain gitu...untuk sesi raye tahun nie jer 3 pasang kain cottan aku tempah...poyokan sedangkan hari raya ko tak kemane2 pun...eh takperla aku pakai kat rumah...dah namenyer hari rayekan,so kenela bercantik2 dan bersopan2kan...hihihi....

biskut pun aku dah dapat 2 jenis,tapi nak jugak tambah lagi kot...sebab biskut yang first2 aku buat tue dah tinggal separuh balang...tengok..macam sedap jer sampai dah tinggal separuh balangkan....kikiki...biskut bile homemade nie insyaAllah sedap...yerlakan air tangan sendiri yang mengadunkan...sambil nak menguli biskut tue kite baca2 selawat dan doa tue yang Allah kasi sedap...tak caye testla buat sendiri...

ok....nak siap2 pergi kerje nie...isnin aku dah start cuti...poyokan cuti lelame...hehehehe...ok selamat...selamat semuanyer...aminnnn...tq sudi datang kat sini...mmuuaaahhhhh


Sunday, July 28, 2013

SeMaKiN HaMPiR MeNJeLaNG HaRi RaYa............


Salam Ramadhan...............





Raye dah nak dekat oiii....persiapan nak raye masih lagi zero to hero....bertabah jerla...mengaji kompem tak sempat nak khatam....aishhh...konon nak hari 1 juzuk,tapi dah sampai 19 Ramadhan nie nak cecah ke 10 juzuk pun tak lagi.....uwaaaaa.....kalau kat ofc,share2 group yang itu dah khatamla dengan jayenyer....Alhamdulillah...now dapat pulak off 1 minggukan(peod time)....sob...sob...sob..lagila hancur harapan nak khatam quraan untuk bulan Ramadhan nie....uwaaaaa....

So,uolls macam mane dengan persiapan raye...??biskut raye dah buat ker?ke banyak beli dari buat...??hehehe...aku insyaAllah setiap tahun mesti kene ade bau2 bakor biskut dalam rumah,rase tak sah kalau takde bau2 bakor biskut dalam rumah nie...tapi,aku memang tak pernah pun beli biskut raye...insyaAllah selagi kudrat ini ade dan Allah mengizinkannyer aku akan buat biskut macam tahun2 sebelumnyer....

Tahun ni tak banyak sangat kot nak buat biskut,rasenyer jadila 2-3 jenis jer...rase tahun nie teringin pulak nak buat biskut semperit,biskut tart bunga dan coklet rice...oh lupe,biskut kegemaran my laling 'biskut nestum'....eh...dah jadi 4 jenis pulak...alamak...terbanyak jenis nie...so nampaknyer kene kurangkan lagi nie...bincang punyer bincang dan kate putus telah dicapai,tahun nie aku buat 2 jenis biskut jer....kikikiki...malas tahap yang melampau kot kali nie....kuikuikui...ape nak buat pasrah jerla dapat sikap malas niekan....

uihhh....start malam esokla kot kalau nak buat pun, itu pun kalau jadila...kalau tak jadi aku potpone jer buat untuk raye tahun depan pulak...uihhh...lagi bertabahkan uolls bace tahap kemalasan aku...macam anak ramai jer...lenla anak berderet2 tue boleh ko cakap alasan nak malas2 bagai....eh tapi aku selalunyer rajin....tak caye tanyer Mil aku...selalu kalau aku buat kerje mesti Mil aku cakap....''buat sikit2 jer...sian hajar penat dah dari tadi tak rehat2...''hehehe..memalu kucing jer rasenyer,dan rasenyer nak jer terus baring jam2 tue gak bile Mil cakap macam tue....so kesimpulannyer,I memang tersangatlah rajinnyer....syukur Alhamdulillah dengan sifat kerajinan yang Allah telah kurniakan pade aku nie....hehehehe...

ok,berbalik pade cerite sebenar,sori melalut2 kejap...kasut raye uolls dah beli ker?tudung raye dah beli ker?handbeg raye dah beli ker?aku....pakai yang lame kot....kasut raye takdehal la...selipar jepun dekat kedai banyak...ade warne hijau,biru,merah...boleh beli banyak2...boleh sedondon dari tudung sampaila ke kasut...kalau hilang ko tak rase cuakkan,siap boleh sedekah2 lagi dekat masjid....hehehehe...ish...aku lawok jer....insyaAllah minggu depan start cuti sekolah baru nak shopping untuk raye.....barulah nak carik handbeg raye,barulah nak carik tudung raye,barulah nak carik stokin raye,barulah nak carik hantu raye bagai....hehehe...maybe ke midvalley jer kot...kalau en hubby setuju kite nak terjah Jalan Tar sekejap...bolehkan sayang....bolehkan...bolehkan.....hehehehe

mesti sesakkan Jalan Tar,tapi takperla aku ngan en hubby selalu kuat semangat untuk mengharungi sesak2 nie...biaser dah...ala aperla sangatkan...bukan aku nak berejam2 pun dekat situ...aku nak pergi 1 ke 2 kedai jer pun..1 kedai tudung bawal exkselusif dan 1 lagi kedai jual broch...dan mybe 1 lagi nak carik samping...mybe carik dekat wisma yakin kot...pastu balikla...hehehe...so,takdela nak berlame2kan dekat situ...tempat2 sesak nie kene rancang dulu tempat mane yang ko nak tuju...kot dah sampai baru nak tercari2 alamatnyer memang bertabah jerla ko kene harung sesak bagai...kalau macam kami no hal lakan...nak merungut2 pasal isu sesak sebab banyak orang pun tak gune,sebab memang orang dah banyakkan...ko tak nak pegi tempat banyak orang,ko duk rumah jerla diam 2 okey....nie sikit2 ngeluh ...sikit2 ngeluh jawabyer memang nak kene pang jerla....hehehehe...

oklah....penat dah bercerita...kang banyak sangat cerita habis hilang semua pahala puase aku...okla....bye....selamat berpuasa....


Friday, July 26, 2013

GaRa - GaRa CaNDy CRuSH eN HuBBy TeRSeNTaP.....HeHeHe


Salam Ramadhan.................




Sekejap jer dah 17 Ramadhankan....Ya Allah cepat betul mase berjalankan....persiapan raye pun tak ready lagi...masih suam-suam kuku jer....pendek kate aperpun kite tak ready langsung....iollskan berdua jer...malam raye pun masih lagi boleh carikan....hukhuk...pasrahhh...

nie nak cite pasal kegilaanku bermain game candy crush....buat mase nie aku baru sampai level 65....menangis tau nak sampai ke tahap nie...siang malam asyikla bercandy crush jer ( if ade mase freela...takla aku anytime nak main game jer )

semalam dalam kereta mase otw balik dari ofc,aku sambil2la melayan candy crush jap...2-3 kali gak aku duk ulang2 main...agaknyer sebab aku khusyuk sangat kot last2 en hubby pun mule membebel...hikhikhik...yerla die sembang2 aku layan lebih kurang jerkan...tue yang die pun sentap....hahahaha...last2 aku terus stop dari main game...hahahaha...ele baru jer kejap tak layankan...huhuhu...ampun yer daling.....lebiu...

Wednesday, July 24, 2013

PeMBeRiaN BoNuS 1 BuLaN GaJi UnTuK KaKiTanGaN aWaM SeLanGoR....Tq Allah...


Salam Ramadhan.....




Alhamdulillah....tq Allah atas pemberian rezki dibulan Ramadhan yang melimpah ruah ini....dan terima kasih juga buat kerajaan negeri selangor atas keperihatinan ini....awesomekan...kan..kan...

 untuk berita yang menggembirakan ini,sila baca dekat sini okey....tq......