BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »
Terima KaSiH PaDa YaNg SuDi SinGGaH DeKaT SiNi...SiLa TinGGaLkaN JeJaK aGaR DaPaT KiTeR Ke SaNe NaNtI..SaYanG KoRanG SanGaT2...

salji

Pages

JoM FolloWer DeKaT SiNi....

klik


Wednesday, April 27, 2011

aKu 'mc' HaRi Nie......

Hai semua.......


panas cuace hari nie....huhuhu..lame betul rasenyer aku tak mencoret rase dalam blog aku nie...cam busy sgtla yer aku nie.....kalau nak tahu hari nie aku x kojer...aku dpt mc 1 hari sebab aku sakit perut yg amat sgt(peod time)....dari malam tadi start sakit2nyer...nak tido pun cam x best jer malam tadi perut aku sakit giler...huhuhuh....


sib baik hubby faham situasi bininyer nie...hubby aku sebuk tuam dan urut2 perut aku...legela jugak time urut tue...last2 aku tetido disebabkan keasyikkannyer mengurut perut aku....hehehehe....


pagi tadi ingat nak pegi keje tapi....perut aku masih lagi sakit...so...hubby ckp jom kiter gi klinik jer xyah gi keje......nasib baik dapat mc hari nie...

boring jer dekat rumah nie...xde aktivitila nak buat...hubby aku dah gi sekolah....last2 tadi aku basuh baju...larat tak larat pun aku laratkan jugak...boringla asyik baring jer.....


tadi mase aku ngan hubby baring dan santai2...aku sajer jer gatai mulut suruh hubby aku kawen lagi 1...yerla manerla tahu kahwin lagi 1 nanti ade anak.....tapi sbenanyer mase tue meleleh dah air mate....dush..dush..dush...ngade2 betul mulut aku nie...last2 kene marah jer dgn hubby aku....


habis dah bab cite aku suruh hubby aku kawen lagi 1 yer....jgn nak panjang2kan yer....nanti aku kene cekik jer dek laki aku kang...hehehehe...ampun yer abg...xmo ckp dah bende2 mengarut nie...''.always love u abg''...!!!!

saje suke2 letak gambo nie....

Thursday, April 21, 2011

ReSePi IKaN HaRuaN StiM.....

Hai semua.......


Hari ni aku pose....aku pose ganti....uwaaaaaaaa.....bnyk lagi nie nak kene ganti....so aku kene rushing2 nie...tuela padahnyer kalau xmo awal2 ganti pose....aku akan pastikan aku habiskan puase ganti sebelum menjelangnyer Jamadilakhir...hehehehe...


nie ha...aku nak kongsi resepi camner nak buat stim ikan haruan.....yerla ramai benor kawan2 aku sebuk tanyer dekat ofc....nak ckp satu2 cam payah pulak....yerla org tue tanyer camne org yg nie pulak tanyer lagi....jawapan kene samerkan...kot2 dibuatnyer dgn org nie aku ckp resepinyer mcm nie...dgn org tue nanti aku ckp2 ade pulak resepi yg tertinggal....hehehe..sian kwn2 aku yg benor2 nak masak stim ikan haruan tue...


jom aku share resepi nie dekat korang eik...resepi nie aku dapat dari hubby aku tau...maklumlah diela yg pakar stim menyetim nie....bagi yg suke ikan haruan bolehla korang ambik resepi nie....aku dulu pun tak berape nak pandai makan ikan haruan nie...tapi bile hubby aku buat stim,barulah aku suke2 giler dgn ikan nie....


first......sediakan ikan...kalau takde ikan xkan nak stim gune ikan bilis pulakkan....hehehehe...kalau org ramai korang masakla lebih sikit...nie aku bg resepi ikan haruan dalam 2 ekor eik.....hubby aku ckp lagi best kalau ikan haruan tu jenis yg baru...maksudnyer dapat jer terus masak...manis giler jer ikan tue....basuh bersih2..petua nak basuh ikan pulak....korang bolehler basuh dgn asam jawa ataupun perahkan limau eik....


Bahan2 untuk stim

halia sebesar 2 inci...
cili padi dalam 5 tangkai(gune cili yg buat tom yam tue..pastu hiris2 tau)
cendawan bulat(ikut korangla nak berape bnyk)
1 batang serai(di ketuk)
lada putih 1 sudu kecil

Bahan untuk sos ikannyer

6 biji bawang putih (potong cincang)
5 sudu sos tiram

Cara membuatnyer

sediakan dulu pengukus lagi elok panaskan dulu....ikan haruan yg telah siap di basuh tadi lumurkan juge dgn garam...tapi jgnla letak bnyk sgt yer....masin2 sgt pun x sedap...huhuhu...susun elok2 ikan haruan tu dekat bekas yg sesuai....bubuh air....kalau korang suke banyak kuah korang letakla banyak..ikut suke korangla...kalau aku suke kuah banyak....pastu taburkan halia + cili + serai dan taburkan juge lada sulah....

kukus ikan haruan tue dalam mase agak2 40 minit dgn api sederhane...bile dah 30 minit bukak pengukus dan taburkan cendawan bulat tadi dan tutup semula pengukus...lagi elok makan mase panas2 sebab aroma die tue....

Care nak buat sos tiramnyer

panaskan minyak dgn kuantiti yg sedikit...jgnla bnyk sgt minyak tue...bile dah panas campakkan bawang putih kacau sampai agak2 warne kekuningan....kemudian tuangkan sos tiram tadi...kacau dgn api yg kecil..jgnla kecik sgt nanti lambat pulak nak masaknyer nanti...huahuahua...bile dah kacau tue bubuh sikit gule dan air sedikit...sekejap jer nak buat sosnyer nie...5 minint jer....biler dah siap bolehla ambik 1 sudu dan siram sedikit dekat atas ikan stim yg dah siap tue....ok..selamat mencube yer....


niela die stim ikan haruan....

Tuesday, April 19, 2011

aKu HaLFDaY LaGi HaRi Nie.....

Hai semua...........


Hari nie aku halfday....sebab badan aku cam tak berape nak okeyla....cam org tue jerkan...huhuhuhuhu.....aku dah rase lain macam badan aku nie start aku nak gi keje pagi tadi.....sambil2 drive tadi tibe2 jer aku rase nak muntah yg teramat sgt...pastu perut aku pedih giler jer.....


aku aper lagi....tekan pedal minyak kasik laju skit kete aku bg cepat sampai ofc pg tadi....mase dah tak karuan dah perut aku...nak kate aku masuk angin aku rase cam x logik jer...selalu aku bangun jer tido kompem aku mesti minum punyer air kosong...so xderla istilah masuk anginkan sebab perut aku...dah topap sikit dgn air kosong....


sampai jer ofc cepat2 aku bukak pintu kete n jengulkan pale aku...ingat aderla something yg kuar...tapi xade aperpun...hurrmmm...pastu badan aku mule x sedap dah...pagi tadi pun cepat2 aku gi breakfest....ingat pas breakfest dah okey tp samer gak....serbe tak kene aku pagi tadi....dh2 nak tghari tue pandai pulak kepale aku pening....aduyai...pening pulak....last2 aku rase cam tak tahan jer badan aku nie tu yg aku halfday tue.....


sampai jer rumah sib baik hubby aku tak pegi sekolah lagi....ngadu sikit sakit itu ini dekat hubby(biaserla mintak perhatian sikit)...ececeh...cam ngade2 pulakkan...heheheehe..pas salam je dgn hubby terus aku baring dan tido.....sedar2 dah pukul 3.20 ptg.....Alhamdulillah pening yg melande kepale aku dh takde dah....aku nie jenisnyer kalau pening kepale jer xyah susah2 nak mkn panadol ke hape...nak bg elok senang jer...bagila aku tido insyaAllah mesti hokey balik lepas tue.....


pas solat zuhur aku terus lepak dekat bawah n basuh2 aper2 yg patut sambil bace majalah keluarga...wakakaka bahagienyerla hidupkan.......

cumelskan daku....hahahahaha
.

Monday, April 18, 2011

ArSeNaL vs LiVeRPooL....1-1...

Hai semua.....


mate ngantuk pulak pagi nie...tapi bukan pagi lagi dah nak tghari pun...kalau hari isnin jer kompem mate tue cam mengantuk jer.....x cukup cuti ke hape nie aku.....


mule2 aku nak gelak goleng2 dulu yer....hahahahahahaha....kenape aku harus gelak goleng2 nie??cam tebiat pulak yer....hehehehehe..yang sbenanyer kelako dgn hubby aku....malam tadi bola liverpool vs arsenal...biaserla aku nie kalau depan hubby aku kmpem aku sokong arsenal...konon2nyer aku sokong arsenalla...tapi kalau aku dekat rumah mak aku pulak aku joint hubby aku sokong liverpool....yerla sian pulak dekat hubby aku...sorang2 jer..kot2 kene kutuk nanti aku dapatla bakup hubby aku...maklumlah adik beradik lelaki aku mejoriti like giler2 dgn arsenal....


kadang2 kalau aku gi rumah mak aku,kebetulan mase tue adik beradik balik pulak, sajer jer diaorng kutuk2 liverpool dekat hubby aku....hehehehe...sian hubby aku...lagi2 kesian bile liverpool sekarang nie kedudukannyer tangge tercorot...wakakakaka..lagi kene kutuk terukla....


malam tadi aku tak sempat nak tgk bola yerla dah malam pun...nanti ngantuk pplak mate aku...ala tak tengok pun mate aku maintain ngantuk jugak pagi nie.....pagi tadi,mase aku siap2 nak pkai baju gi keje aku sempat jugak tanyer dgn hubby aku camner result game  mlm tadi.....???korang nak tahu ape hubby aku jawab....die ckp dekat aku.....''liverpool menang 2-0 ler cygf...''..bulat2la aku cayer.......


bile sampai ofc aku bace paper trus tgk result game malam tadi...ya ampun seri 1-1...hahahahahahahaha...per lagi aku terus sms hubby dan kutuk2 sikit liverpool...hahahahaha..perasan nak menagla tue...kahkahkahakah....sebelum tue semalam punyer citer pulak....aku punyer fb gambo profil aku telah tukar dpd gambo hubby aku ke lambang arsenal....pastu bile hubby aku dpt tahu cepat2 die tuko balik...hahahaha..pastu aku tuko balik malam tadi....pagi tadi aku tgk hubby aku dah tuko balik...xde dah lambang arsenal...hehehehe.....


sbenanyer....aku bukan sokong mane2 pun...sajer jer nak bg suasane tue jadi hangat2 sikit....barula syiokkan...walaupun aku dego2 cerite pasal arsenal dan liverpool name pemain 1 pun aku tak tahu...hahahahaha.....


arsenal memang bravo...mau tebako jer hubby aku bace nie....



liverpool tangge tercorot...!!!!!

JaLan2 PaSaR MaLaM @ TG.KaRaNG....

Hai semua....


petang tadi aku gi ronda2 pasar malam dekat tg.karang...alkisahnyer aku gi majlis kenduri kawen sedare sblah MIL ptg tadi...kiteorng pegi pun dah lewat....lepas zuhur baru kami tolak...hehehehe...cam jauh sgt jerkan...padehal tg.karang jer pun...bukan nun jauh di johor baru pun...heheheh


kiteorng bukan xnak pegi awal....tapi yerla buat itu ini...tup2 dah tghari...alang dah tghari baik lepas zuhur skalikan......yg penting kiteorng pegi walaupun lambat da....sampai rumah kenduri tue pun dan dekat2 3.30ptg pun...kejap jer dekat situ janji nampak mukekan....bukan nampak muke jer...yg penting kite kenal sedare....hehehehe....


balik dari kenduri tue singgahla pasar malam dekat pekan tg.karang...aku emang tak penah pegi pun..yerla aku bukan duduk dekat tg.karang....memang logikla kalau aku tak pernah sampai pun...wakakaakaka....tak beli aperpun...hubby aku beli nasi ambeng...beli tu pun sebab SIL(kakak hubby) teringin nak makan nasi ambeng tue...aku beli rojak singgapore dan buah pelam...maklumlah aku nak singgah rumah mak aku jap...winduuuuu giler dgn mak aku.....windunyerrrr.....

hubby aku tgh sebuk nak orde nasi ambeng.....
buah mempelam...hehehe...mcmla korang tak retikan..

Sunday, April 17, 2011

STiM IKaN SiaKaP @ SuNDaY.....

Hai semua....


Tengahari tadi menu special....bile dah ramai2 nie kalau makan bestla sikit....bukan best jer...kompom selere punyer...menu tghari nie hubby SIL mintak buatkan ikan siakap masak stim dekat hubby aku.......mesti kembang kuncup hubby aku mase tue bile ade org mintak buatkan masak stim dekat die.....
kompem2la dalam hati tue ingat die masak sedap
(dalam hati ade taman tu)......hehehehe....tapi memang sedap pun...


3 ekor ikan siakap masak stim tengahri tadi...hubby SIL yg banjer ikan tue...proses membuat pun dijalankan...aku pun tolong sikit2 jer...campak itu campak ini...potong itu potong ini...makenyer dalam 40 minit lebih kurang, siapla ikan siakap masak stim versi jawe...hikhikhihk....

rasenyer mmg terbaikla.....power gilerla.....good en hubby..!!!!


Bye...Bye...GaDiS MiLo...

Hai semua.........


habis dah cuti 2 hari nie...kejap jerkan..esok pagi dah kene gi keje mcm biaser...uwaaaaaa.....eh ngade2 pulak aku nak nagis2 yer...nak cuti lame applyla cuti.....hikhikhik...


cuti 2 hari nie aku sebuk sikit...ala bukan sebuk ape sbenanyer...sebuk layan anak sedare...hehehehe...almaklumler...anak blum ade lagi...jadi anak sedarela pengubat duke lare nie....hehehe...konon nak sedehla nie yer...disebabkan sebuk tak sempat aku nak hupdate cite dlm blog aku nie.....


tgk tajuk entry tue saperla budak milo tuekan???bukan lelaki yer(kene pelangkung dek hubby aku kang citer pasal lelaki lain pulak)....budak milo yg aku maksudkan tue budak pompuan yg comel dan ayu jer...die prektikel dkt ofc aku...die punyer pebret hari2 mesti minum dan beli air kotak milo....dan disebabkan die jugaklah aku jadi penggemar minum air milo dalam kotak....wakakakaka.....

niela die budak milo tue....hehehehe

jumaat lepas last die LI dekat ofc....hurrmm..pasni xdela org nak belikan aku lagi air kotak milo....uwaaaaaaa......dan jumaat lepas kiteorng ade buat sikit jamuan ala2 perpisahan utk gadis milo nie...yg best aku ade mkn puding caremel yg sgt2 lazat...sedap woooo...tak rase hanyir pun...

sedap gilerla...sbb atasnyer ade skali buah2...best..!!!

ni pun sedap jugak......best cik lindan buat...pandai die....

macam2 ada......laksa,pulut kuning,rendang n kueh mueh...sehat badan aku hari tue...wakakakaka


buat si gadis milo tue...pasni rajin2la bertandang ke ofc eik..jgn memalu tau.....lagi2 best kalau dtg tue bawak skali puding caremel sedap tu yer...hehehehe..ok jumpe lagi....jage diri bebaik eik walau dimane dikau berade...wahhh..skemamnyer daku...akhir kate...miss u....hehehe

Friday, April 15, 2011

MeDaNG MaLam-MaLaM wif HuBBy....

Hai semua.......


pagi2 lagi aku dah sebuk godek2 blog aku....aku taip laju2 yer...hahahaha....tadi 1 bende dah setel...hubby aku setuju utk tambah astro warna tue...so dgn rasminyer malam nie bolehla aku tengok maha raja lawak yer...yahoooooo...dan ade jugak chanel yg kiteorng potong...sebab cam membazir pulak...chanel animax pak max tuela yg kiteorng potong tadi.....


'MEDANG'.....korang tahu ke ape maknenyer tu...hahahaha...kalau korang org jawe kompem paham punyer.....'Medang' tue dalam bahase melayunyer minum2la lebeh kurang...hehehehe....saje nak share cite nie...malam tadi dalam pkul 10.30 hubby aku ajak gi klua...jenuh aku tanyer nak pegi mane sbenanyer....hubby sik cakap kite jalan2 jer......hehehe....


first kiteorng pusing2 belakang n ingat nak minum2 dekat erea belakang tue...tapi aku ckpla mcm tak best jer...so kiteorng pusing2 lagi carik tempat yg best...last sampai BNO(bagan nakhoda omar) kiteorng terjah...wakakakaka....kiteorng minum2 sambil pakej makan skali....makan bihun goreng jer...sampai rumah jam 12.....aperpun time kasihla pade en hubby sebab bawak saye jalan2 malam tadi....kikikiki....

hahaha..sajer letak gambo walaupun gambo tue xde kaitan pun...bukan hape aku memang suke setiap entry aku dalam blog aku tepek gambo...hahahaahha

Thursday, April 14, 2011

aSTRo WarNa & MaHa RaJa LaWaK....

Hai semua.......


Heheheeh....senyum lirik2 dulu yer...kenapakah?yerla sebab mlm nie malam jumaat
(bg org yg dah kawen seyes korang mesti paham punyer).....maaf yer ade stetment 18sx pulak....


alhamdulillah baru jer lepas bace yasin....xde buat haper pun..so layan blog japla...niat dihati ingin lipat baju yg dah penuh berbakul2 tu yer...tapi tuela niat jer tapi tak terlaksane pun....ala kalau dah malas tue ckp jerla malas yer....huahuhua.....


malam esok maha raja lawak xde bersiaran dekat chanel astro prima....aduyaiii...memang betulla astro nie...sajer jer nak suh org langgan chanel warna nie....korang tengokla pandai benor astro susun strategikan.....first saper yg ambik chanel sukan, astro naikkan harge sikit...pastu sekarang dah ade pulak govmnt tax...aduhai pandai betul...memangla kalau xnak xpayah langgan...tapi yerla x usahla sik nak naik2 jer rege tue....kesianla wei dkt org kampung...hehehehe...


eh pasal aper pulak aku sebuk citer pasal astro nie yer....aku bukan hape sbenanyer aku geramla elok2 maha raja lawak tue dekat chanel prima bile masuk minggu ke3 trus dekat warna pulak...hurrmmmm.....aku rase nak pujuk hubby akula pasal chanel tambahan nie....hehehehe...itu sbenanyer niat aku...aku harap lulusla aku punyer permintaan nie...ala sbenanyer hubby aku pun syok giler tgk maha raja lawak nie...so ade canla nak bodek dan pujuk....wakakaka.....

sebab korangla aku kene pujuk hubby aku tmbh chanel warna...hehehehe..kalau boleh  habes progrem nie pastu potong chanel warna...hahahaah

Wednesday, April 13, 2011

CeRiTa @ SunDaY......

Hai semua.......


hehehehe...walaupun hari nie dah hari rabu tapi aku masih lagi nak cerite pasal hari ahad....hehehehhe....tak habis2 cerite aku yer...


ahad semalam aku gi hanto cousin sblah hubby aku tunang dkt kapar....ala yg aku buatkan hantaran tue...dah2 aku yg buatkan aku kenela pegi.....tolak dari rumah jam 9.30 pagi n sampai 12 lebeh sikitla....mcm jauh jerkan sbb sampai pun dh agak tghari...sbenanyer sampai agk2 awal tapi tunggu team2 yg dtgnyer dari shah alam...tue yg lambat sikit...tapi xla lambat sgt...kire janji melayula nie....wakakakaka


sampai2 jer tgk org dah ramai....mesti sedare marenyer ramai nie...tapi yg best ade bau sate yg menyengat ati aku...hehehehe...cam dah lapo benor jer aku nie...takpe2 rileks2 tunggu majlis setel eik baru kite bedal....


majis pun bermula....salam dan pantun telah diberi...kehkehkeh...pantun2 bagai....tapi sbelah kiteorng xderla pulak nak balas pantun...kiteorng nak balas sajak jer....hehehe...kalau balas sajak dan puisi nanti mau jadi haru pulak nanti...wakakakaka....pastu acara sarung cincin pulak oleh mak cousin aku....hehehe...alhamdulillah semuenyer selamat...dah seperti yg dijanjikan tempoh pertunangan adelah selame 1 tahun...tapi lagi cepat lagi baguskan...takperla wat cousin aku bolehla pulun cari rezki lebih sikit yer.....



ni barisan marhaban ke hape nie....kuikuikui


cumelskan kami berdua.....wakakaka....


sesi pantun memantun....hehehehe

dari pihak kami membalas puisi dan sajak...hehehehe...aku lawak jer...

dah setel pun acare sarung cincin....

suke tgk gambo nie....


gambo nie pun aku suke tgk....


ala..ala..embemnyer budak tecik nie...ome2...




Tuesday, April 12, 2011

HanTaRan TeMa RosE MeRaH FroM Si GuGuRL.....

Hai semua........


Sakit peyut pulak melanda hari nie....kenapakah???bnyk makankah???hehehehehe....time mkn tadi tak hengat pulak yer...biler dah sakit perut merengek2 pulak aku nie.....ngeeeee...sajer jer nak ngade2...sbenanyer xderla sakit maner...pakse jugak buang ape yg ade dlm perut nie...so now dah kembali normal perut aku......


jap lagi nak meeting nie....tapi laju2 jugak nak publist bende nie....masih lagi story mori bab yg same cume tajuk yg berbeza yer...tapi pokoknyer samer dong....huahuahuahaua...ok kiter sambung balik yer.....merapu jer lebeh daku nie yer.....


alkisahnyer....blah perempuan tema hantaran gune fresh flower jugak....mak ai...chantik giler....mesti pandai la saper yg buat nie....simple tp memang terbaikla.....biler aku dh nmpk cantik nie makin terujela aku tgk....bolehla dpt idea...hehehehe..tapi memang cantikla...sebab die gune bnyk bunger....pasni aku nak informe dkt aku punyer cousin tu,utk yg akan dtg bunge kene bnyk sikit yer....kehkehkeh....


cantikkan......

tu kek bentuk tepak sireh...sweet jerkan....

nila bakal pengantin...saje aku bagi korang glamour dlm blog aku...hehehehe


aperpun...tahniah dari aku n hubby tuk cousin aku yg sorang nie......org kate ikatan pertunangan nie bnyk cabarannyer...maklumlah darah manis yer....korang jgn nakal2 eik....kikikikiki....eh dah terlanjur aku cerite nie...aku nak selitkan jugak gambo menarik....hehehehe...kepada cousin aku tue....ko jgn mengamuk pulak biler ko nengok gambo nie yer....xmo nangis2 tau....hehehehe....ok bye..aku nak pi meeting....



mau menangis nie hadi nengok nie....hehehehehe.....


Monday, April 11, 2011

HanTaRaN LaGI PaRT 2....

Hai semua....


Semalam dgn rasminyer make lengkaplah hantaran yg aku buat......malam ahad tue aku n cousin aku kiteorng sebuk godek2 ape yg patut....tema bunge ros segar biru dan putih yg dtgnyer jauh dari shah alam....hehehehehe....tapi memang nicela kalau hantaran nie gune bunge segar....


malam ahad tue aku tido lewat jugak...dekat pukul 2 pagi baru aku lelapkan mate...tapi yg best hubby aku still tunggu aku siapkan hantaran.....alhamdulillah siap jugak akhirnyer....aku rase mcm cantik jer...perasan betul aku nie...masuk bakul angkat sendiri(larat ke org nak angkat daku yg berat nie???)....


aku bukan pandai sgt pun...tapi bolehla...selalu aku selalu tanyer hubby aku bile dh siap satu jer...cepat2 aku suruh hubby aku komen...kalau die rase x ok,hubby aku ckpla x...nanti die bgla pndapat mane yg bagus....mane yg cantik...hehehehe...diam2 berisi rupenyer hubby aku nie.....wakakakaka....jom tgk hantaran yg aku dh siap tacap2.....




cantikkan??hehehehehehe



GifT SpeciaL From PUSPANITA.....

Hai semua........


Jumaat lepas Puspanita ade buat mesyuarat agong....tapi aku xdapatla nak joint sebab jage kaunter....lagipun aku nie mcm malas skit nak joint2 camnie...hehehehehe...tapi aku still bayo jugak walaupun aku tak pegi...yerla x bayo kang xdpt pulak gift menarik tue....heheheehe...niat x baik betul daku nie yer....


yg paling best name aku naik mase tue utk acare cabutan bertuah...tapikan disebabkan aku xde, jadi utk dapat hadiah tue x boleh ler......walaupun ade org nak tolong ambikkan...tetap tak boleh jugak ambik...uwaaaaaa....tiap2 tahun selalu name aku naik...tapi aku mesti tak ade....hehehehe...sbenanyer lepas pkul 5 boleh jer aku joint tapi yerla aku nie malas sikit...hehehehe...trus berdesup balik...yerla rumah aku jauh...hehehehe....


gift special nie.....hehehehe


TQVM FoR ChoCoLaTe OrDeR......

Hai semua........


sabtu semalam aku buat lagi choclate tuk cousin aku yg bertunang semalam...temanyer adelah biru + putih...hehehehehe...aku buat sikit jer....16 biji choclate....meh korang tgk choclate yg aku buat tue...dalamnyer aku isi badam...sedappp woooo....hehehehehe...


tq eik sb orde...hehehehe


Saturday, April 9, 2011

IKaN HaRuaN MaSaK STiM....

Hai semua.......


hikhikhik.....selamat hari sabtu yer...walaupun dah mejelang nak petang dah nie....uwaaaa...tinggal esok jer cuti....tapi lege jugak sebab baju hubby utk stok 1 minggu aku dh siap iron....cayalah.....tuk aku jer blum setel lagi...masih lagi ade baki 2 pasang tuk iron....xper mlm kang aku sambung blik iron eik...rajinkan aku....hahahahaha....rajin ke malas ke camner....aku jugak yg kene iron....hehehehehe...


tadi tghari menu best dan special giler from hubby.....lagi2 best sebab ikan yg hubby aku dpt tue dari hasil castingnyer tghari tadi....kire cam org dulu2kan....klua gi carik ikan dekat laut,sungai dan parit tuk bagi ank bini makan ikan...hehehehehe....tapi yg sbenonyer hubby aku memang obses sgt2 dgn pancing nie....


kire waktu dah nak menjelang ke tghari.hubby aku sempat jugak gi baling batang pancingnyer dekat blkng nun jauh....xla jauh sgt...5 km jer dah sampai...hubby aku gi casting dekat parit..bnyk jugak dpt ikan dalam 4 ekor dan saiz semue agak2 ganal....so hubby aku suggstkn menu ikan haruan tue masak stim jer....pergh...memang layanla...hehehehehe....sebelum kite layan menu ikan haruan masak stim tue...meh layan gambo hubby aku gi casting tadi......


pst :- yang sbenonyer....gambo hubby aku gi casting td aku snap sebab hubby aku call aku suh gi blakang bwk plastik sebab die dpt ikan haruan....hubby aku telupe nk bwk plastik...ha..!!! sbb tuela aku iron baju x habes td sebab hubby aku suh anto plastik....kikikikikiki...bukan plastik jer aku bwk...dgn baldi2 skali aku hangkut....wakakakakaka....


peneman hubby aku pancing td....kire body gardla nie..kikikikikiki

pose menarik ke hape nie yer...

hahahahaha...ape2 jerla hubby aku nie...pasni aku tunjukkan pulak gambar ikan haruan masak stim ceff oleh my beloved hubby...hehehehe..rase memang powerla...saper teringin nak rase mehler bertandang ke rumah kami....hehehehehe....aku pelawa2 ayam jer yer....

nmpk menarikkan.....nantila aku kasi resepi yer...now aku tgh sebuk nak siapkan hntaran tuk cousin aku...hehehehe








Thursday, April 7, 2011

DiN SuP PaGi Nie......

Hai semua........


hehehehe...pagi nie aku layan dan breakfest merangkap makan tghari dekat din sup.....selalu jugakla aku makan dekat sini.....disebabkan selalu lepak sini sampai menu aku mkn pun die dah tahu....bihun sup ayam + bebola daging dan teh o ais limau....wakakakakaka.....


kadang2 aku tapau n makan dekat ofc...tapi disebabkan bile dh bawak blik ofc nie cam x best jer....so aku mknla dekat situ...hehehehhe....curik tulang jap...jgn salah sangke eik....hehehehehe....kepade sape2 yg duk sg beso mesti tahu punyer kedai nie....din sup....


nmpk jelas x?


nmpk selerekan....hehehhe



Tuesday, April 5, 2011

PiC ProFILe ''FB'' TeLaH BerTuKaR....

Hai semua.......


huhuhuhu.....now aku dh jarang sgt bukak facebook....yerla sik hubby aku jer yg ngadap facebook...yerla kiteorng kan share facebook....asalnyer....aku punyer sorang jer FB tu...hubby aku tak berape nak minat fb2 nie katenyer....last2 sekarang nie die ckp ''kite kongsi jerla cyg....''heheheehe.....


sbb tue terus gambo profil facebook aku selalu letak gambo aku ngan hubby....yerla..kot2 ade yg xkenal dgn aku...diaorng nmpk muke hubby jadi kenal...makenyer bile dh share nie....semakin ramaila membe2 dlm facebook tue...ade yg kawan aku ade jugak yg kawan hubby aku...tapi selalunyer aku yg hendel facebook tue.....maklumlah facebook tu telah didaftarkan atas name aku...heheheheh...so aku kuase lebehla yer...


tapi tuela semenjak due menjak aku bergiat aktif berbloging nie...aku jarang sikit pase fb2 nie...dan semenjak2 aku dh ade blog nie..aku dah jarang skali letak gambo2 dalam facebook....hehehehe....kalau dulu ke mane jer mesti aku akan memorikan gambo kenangan manis tu dalam fb...hehehehe...sekarang tidak lagi.....dan sebab aku makin seronok berblogging makenyer setiap detik yg aku lalui aku selalu abadikan dalam blog aku.....best wooo mencurah rase dlm blog nie.....bile aku dh seronok dgn blog makenyer bnyk album2 gambo yg dalam fb aku dah delet...yg tinggal hanyerla gambo family aku jer n gambo2 koleksi hubby aku dan pancingnyer....wakakakaka....


ish..ish..ish...kalau korang nak tahu....sekarang nie gambo profil aku telah bertukar kepada gambo hubby aku sorang jer...hubby ckp tuk sementare waktu jer...sebab nak kumpulkan dan cari membe2 pancingnyer......heheheh.....ish..ish...saperla tuan punyer sbenar fb tu yer????....nampaknyer hubby aku telah menguasai dan mengetuai fb aku nie...hehehhehe.....ala aku tak kesah pun sbenanyer...kikikikikiki....hubby aku ckp ade bnyk kawan2 hubby aku yg nak add die...tu yg terpakse tukar gambo sekejap tue....suruh buat sendiri katenyer dh ramai kawan2 yg dah add aku punyer fb nie........tak kesahla abg.....


memang betulla...kawan2 yg add aku punyer fb semuenyer rate2 yg obses memancing cam hubby aku.....bile aku jengah2 album gambo dalam fb tue...masing2 sebuk bako membako sape yg dapat ikan besar....aduh2....bnykla pose sane sini....mcm2 gaye ade...tapi semuenyer mesti ade gambo ikan...huahuahuahua......tapi yg pose menarik mestilah laki eden...hehehehe...kembang kuncup laki aku nie kalau die tau aku puji die....


kepade kawan2 aku...walaupun gambo profil fb aku telah bertukar namun aku masih jugak aktif dalam fb...kikikikiki...walaupun gambo dekat profil tu xde gambo aku...hehehehehe.....sian hubby die takde fb sendiri....xperla kite kongsi2 jer yer....

3 hari lepas gambo profil gambo nie.....hehehehe...balik dari sekolah sempat gak casting...hehehehe


sekarang nie gambo nie pulak....aduyaiii....

HaNTaRaN TeMa BiRu......PaRT 1...

Hai semua.........


pagi2 lagi perut x berape nak selesa.....rasenyer bangun tadi dah buang dah....kikikikiki....aii...bagus betul metobalisma badan aku nie yer.....makan sikt jer mcm terus nak ke jamban jer.....hehehehhe...


minggu nie aku sebuk sikit buat hantaran tunang utk cousin hubby aku....alhamdulillah 70% hampir siap tinggal tambah bunge segar jer....cousin hubby aku tu bayer kiteorng pun....dah la sebaye....1 sekolah dan 1 kelas pun mase zaman sekolah2 dulu....kikikikiki....


nila die orgnyer.......hehehehhee


aku buat hantaran tu xla berape nak cantik...yerla aku bukan pakar pun...tapi aku bersyukur dan alhamdulillah dgn bakat sikit2 yg Allah dah bagi dekat aku....so bolehla aku kongsi sikit2 dgn semue org.....ececeh.....


bnyk kali jugak aku dah buat hantaran nie.....dari start zaman aku kawen dulu.....pastu adik ipar....abg aku....anak sedare aku...pastu cousin sebelah aku....eeee...bykla lagi...ewah..ewah...mcm pakar beno bunyinyer yer....tapi tuela seronok jugak buat2 cam gini nie......


sejadah aku buat bentuk kolar baju....


telekung aku  buat bentuk kipas lipas...hehehehehe


baju nikah aku buat bentuk reben....



bekas cincin n pot pori....

aku tambah bunge tepi jer n nak tacap2 lagi sikit....


hubby aku ckp chantek....hehehehe...hubby siap tanyer aku lagi...''yg cyg buat nie konsep ape?''...hehehehhe......aku ckpla....konsep inggeris jawe.....heheheheh...kemuncak yg aku buat nie...nanti diserikan lagi dgn bunge ros segar warne biru......heheehe...minggu nie aku ke kapar le sbb nak anto pinangan cousin aku nie....hehehhee.....

Monday, April 4, 2011

aNUaR ZaIn...SeDeTiK LeBiH....


Hai semua........


hahahaha...sajer jer nak jiwang2 sikit....best pulak aku dengo malam tadi lagu anuar zain mase die buat persembahan dekat ABP mlm tadi.......hehehehe....mcm jatuh cinterla dengo lagu nie.....hahahahahaha...


so tadi aku carikla lirik lagu anuar zain yg aku suke tue...kate kwn ofc mate aku tadi....''kak niekan lagu dah lame tue......''..sebuk benor die tue...maknenyer aku baru tau lagu nie...ke aku yg mcm katak bawah tempurung yer....siankan aku....hehehehe



ANuaR ZaIn..........SeDeTiK LeBiH......


Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu


Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu
(*)

Ternyata ku perlukan cinta
Dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa
(**)

Kasihku, ku amat mencintai kamu
Kerna kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih
Selepas selamanya
Di kala penuh ketakutan
Dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu

 
Biarlah kehilangan semua
Yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu