BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »
Terima KaSiH PaDa YaNg SuDi SinGGaH DeKaT SiNi...SiLa TinGGaLkaN JeJaK aGaR DaPaT KiTeR Ke SaNe NaNtI..SaYanG KoRanG SanGaT2...

salji

Pages

JoM FolloWer DeKaT SiNi....

klik


Saturday, November 26, 2011

JumPa JuGaK aKHiRNya 'JaM' ITu.....

Hai Semua.........


alhamdulillah syukur sangat2....setelah lebih 40 hari make semalam akhirnyer jumpe jugak jam tangan aku yg sekian lame hilang dari penglihatanku...hehehehehe...sedeh wooo..sebab jam tue adelah pemberian dari en hubby mase kawen...huhuhu...sedih wooo maser carik2 asyik tak jumpe jer....marah jugaklah hubby doket aku..die kate aku cuai...sedey..sedey...walaupun aku ade jam yang lain,tapi disebabkan ade 'sentimentel value' jam tangan aku,tue yang buat aku sedey tue...

semalam dengan tak semene2 akhirnyer jumpe jugak jam tangan aku tue...hehehe....menjerit giler aku mase jumper tue...yerla dah lebih 40 hari ko baru aku jumpe...kehkeh....

nielah die jam yg ilang tue...hehehehe

Wednesday, November 23, 2011

GaTaL TeKaK..BaTuK......

Hai Semua......


semalam aku cuti...hari nie aku keje...esok aku keje..esok lagi aku keje...hehehe....aperla yang aku merapu nie..uhuk..uhuk..uhuk...sajer nak bagitahu sekarang nie aku batuk2...pastu gatal giler tekak aku...aiii..belum dengan selsemenyer lagi...tak nyudah2 nak beresen jer...aaaajjaaabbbbb....hehehe




Tuesday, November 22, 2011

CeRiTa MaLaM TaDi...

Hai Semua....


syrott...syrottt..syrottt...selesema melande daku hari nie...dan disebabkan selsema jugak aku demam malam tadi...ele mek cakap jerla hari nie ko cuti...kan..kan..kan...hishh..aku cuti sebab aku tak sehat ler...selseme,muntah,pening kepale dan macam2 lagilah....muntah..??macam orang mabuk jer...kalau mabuk ade isi..alhamdulillah ler...kalau takde pun..aku sabar menanti...uhuk..uhuk..

malam tadi tengah syok2 tengok bola sepak final antare malaysia dan indonesia.hujan turun dengan lebat dan bunyi guruh berdentum2...biaserla...astro memang tak boleh pakai kalau hujan2 nie...hampeh jer...bayo mahal2 tapi biler hujan jer dah tak boleh nak tengok....hantu punyer astro....nielah masalahnyer kalau ade astro...time hujan jer kompem2 tak boleh nak tengok tv.....



so..malam tadi sebuk sms dengan my bro suruh die bagitahu result game final bola malam tadi...walaupun tak dapat tengok detik2 penalti harimau malaya malam tadi....aku dan en hubby tetap riang gembire malam tadi..hehehehehe..ai...mek kate ko demam...memanglah aku demam...tapi disebabkan bola aku gagahkan jugak badan aku nie dok hadap depan tv tau....semangat..semangat....

malam tadi.biler hujan rede jer...en hubby terus carik dekat intenet pasal sepakan penalti dan detik2 kemenangan harimau malam tadi...hehehe..walaupun dah lewat malam baru dapat tengok, tapi oklah jugakkan....sekurang2nyer kalau orang bercerite takderla ko melopong tak retii...ehehehehe...

CaYaLaH...MaLaYSia....!!!..

Hai Semua..........


horey...horey...malaysia menang jugak akhirnyer malam tadi...alhamdulillah doa penyokong malaysia malam tadi Allah telah makbulkan...dan tahniah buat team harimau malaya sebab main dengan penuh bersungguh2 malam tadi...best dan sengit giler tengok game malam tadi...penuh dengan debaran....hehehehe....

syabas...!!!..

dan untuk team garuda....len kali tok sah bangger diri dan cakap besar hokey....Allah tak suker orang yang suker takabur...walaupun satu stadium penuh penyokong indone namun....bak kate pepatah...garuda tumbang ditempat sendiri...hehehehe....ele mek pandailah ko..macamlah ko tu tahu main...hikhikhik...

jangan sedeh2 yer Garuda....wakakakaka...


Monday, November 21, 2011

HaRiMaU MaLaYa VS GaRuDa....

Hai Semua............

moning...moning....sehat ker...??..mood nak korojer macam hampeh jer hari nie sebab terpengaruh dengan cuti-cuti sekolah....uwaaaaa....bestnyer kamu en hubby sebab musim cuti sekolah lamer nie yer...huhuhu...sebab tu aku pun jadik macam malas jer nak korojer pagi tadi...hehehehe...


aperpun tak sabo nak tengok bola sepak final sukan sea malam nie antare malaysia dan indonesia....dengo2 katernyer mase malaysia lawan dengan indonesia hari tue indone turunkan pemain simpanan jer semuenyer....huh..yer ker..??...ceh...!!...konon bagusla sangat strategik diaorang tue yer....konon2 kalau  malaysia kalah maser tue, bolehlah kene maki...ewah2..sesedap rase jer nak kutuk2 malaysia...so pade malaysia korang memainlah sungguh2 yer...



vs



Tuesday, November 15, 2011

ReSePi 'BaGoTa' Yg SanGaT SeDaP......

Hai Semua.......


kawan2 aku masing2 sebuk tanyer macam maner nak buat kueh 'bagota'..wah..wah...dengo namer kuehnyer jer dah menarik semue orang nak tengokkan camner rupernyer kueh bagota tue......hahahahha...jenuh jugak setiap orang asyik tanyer jer...satu2 tanyer satu2 orang jugaklah aku kasik resepi..penat ke mek ko cakap...??..bukan ker mulut ko memang becok jer nak cakap....huh..ade ker ko kater aku becok...sentap nie wei...kikikiki..aku bukan becok tapi aku peramah ler dol...dahlah peramah pastu comel pulak tue orangnyer...hahahaha...siler jangan muntah la yer...wakakakaka

ok,malas nak cakap banyak dah...meh sini tengok camner nak buat 'bagota' nie....

bahan-bahan utamenyer.....

kentang(kalau nak buat banyak kenelah gune banyak sikit)...ayam,udang,tepung gandum,daun sup,daun bawang,bawang goreng dan serbuk roti.....senang jer bahan2nyer pastu mudah nak carik...

step pertama....kentang haruslah dibuang kulitnyer....pastu goreng...


kentang yg dah siap digoreng.....


step ke2 pulak....dah goreng kentang tue...seterusnyer kene tumbuk pulak kentang tue yer...dush...dush..dush...aduh sakitnyer...nie nak buat kueh ke nak tumbuk orang nie...!!!..giler ko ni mek...bukan tumbuk itulah tapi tumbuk gune lesung batulah..hahahaha...eh luper nak bagitahu...siap goreng jer kentang tue..korang kene gaul kentang tue dengan garam pastu guler sikit tau...pastu bubuh ler serbuk perase sikit...dah tue barulah boleh ditumbuk dengan seikhlasnyer....kikikiki

camnie ler rupernyer.....

lebih kurang macam buat bergedil..

step ke3...hari tue aku buat gune ayam jer...tak gune udang pun...tapi tak kesahler aperpun korang nak gune...ayam korang kene cincang tau..tapi janganlah sampai hancur...dah cincang tue goreng sekejap.tapi dengan kuantiti minyak yang sikit jer tau.....

ayam dah siap aku cincang....
ayam yg dicincang tadi dah siap digoreng....

step ke 4 pulak....ayam yg dah digoreng tadi kene letak atas kentang yang telah ditumbuk tadi dan pastu gaul...



step ke 5....daun sup dan daun bawang hiris jangan terlalu halus sangat...pastu gaulkan...

                                       daun sup & daun bawang


step seterusnyer....dan terakhir jugaklah kirenyer...dah siap letak daun sup dan daun bawang...bubuh sikit tepung gandum jangan terlalu banyak tau..kang banyak sangat serupe ko buat cucur tepung jer..kikikiki..mek...mek..ko janganlah nak memain jer...serius sikit yer..hehehe..aku gurau jer....

                                          tengok..!!..aku kasik tepung sikit jerkan.....


eh..eh..blum habis lagilah care2nyer...dah bubuh tepung gandum tue ko gaullah kasik rate...golek saner golek sini tepung tue kasik sampai jadi cam gini tau....


                                                       macam bola sudah.......





tengok tak gambo dekat atas tue...hehehehe..aku buat kecik2 pastu macam panjang2 sikit yer..tapi patern hikut koranglah nak buat camner pun...dah siap gentel2 tue barulah boleh goreng...untuk sesi goreng nie kene sediakan 2 bekas tau...1 bekas untuk letak telur pastu 1 bekas lagi untuk letak serbuk roti....mule2 kene celup dengan telur pastu golekkan dekat serbuk roti...pastu barulah boleh digoreng....


                                                     telur kene pukul sikit tau...
                                                                    
                                                                 serbuk roti.....



                                                        
so nielah die rupernyer keuh 'BAGOTA'...senang jerkan...so pasni bolehlah korang try yer...hehehe..huh..mater dah loteh nie raso macam nak tido jer dah nie...zzzzzzz





DaH 2 HaRi PaK aJi BaWaK BuaH K.U.I.N.I....

Hai Semua.......


berk..berk...sendawe bau kunini...hehehehe..best sungguh...2 hari nie dekat ofc masing2 bedal buah K.U.I.N.I...hehehehe...pastu satu department aku nie jugak bau perfeum buah kuinin..hehehehe...


gambo ehsan dan pencarian dkt google jerk...
ingat tak pasal entry yang aku citer pasal buah kuinin tue....hehehe..yang sbenonyer memang betullah pak haji tue bawak buah kuinin....hehehehe..ai..ingat aku die bohong2 jer..sekalinyer betul daaa...hahahah..maaf yer pak aji hari tue aku ade terumpat2 ko pak haji...kikikikiki....




TaK BoLeH TiDooo...

Hai Semua.....


dah 2 malam aku tak boleh nak tido....dekat2 pukul 2 pagi baru boleh telelap...pastu pulak bile 3.30pg jer mater nie pandai pulak die terjage.....aduhhh...baru jer tertido dah terjage pulak...sedih tau macam nie...pastu pulak asal lelap jer mater nie...asal tuela mimpi..kalau mimpi indah2 takper....nie mimpi haper2 ntah...ajabbbb jer...


malam tadi puas golek2 atas katil...puas bace itu bace ini....tapi samo ajo..totap jugak tak boleh nak lolap mato...uwaaaaaa....


Saturday, November 12, 2011

ReSePi KeK OReN KomPeM JaDiK.......

Hai Semua......


hari nie hujan turun dari pagi sampailah ke tengahari...aku pegi gejobos pun hujan masih lagi belum rede...ikutkan hujan2 tadi rase nak zzzzzz jer atas katil..hehehehe..tapi dah jiran tetangga wat kenduri takkan ko tak nak muncul pulakkan...lagi2lah duduk dikampung nie...ukhuwah bermasyarakat memang kuat terjalin...


kali nie aku nak share resepi buat kek oren yg kompem2 memang jadik punyer..saper nak try bolehlah try resepi aku nie...ops..luper..resepi nie aku dapat dari ofcmate aku..tq yer kak...dan julung2 kalinyer mase raye haji semalam aku buat sampai 4 biji kek oren..huh..walaupun mak aku ade sikit komplen tapi aku buat dono jer...kalau ikut resepi mak aku punyer,die memang tak suke kalau gune tepung2 kek nie...tapi komplen2 pun mak aku tetap suruh aku buat jugak banyak2 kek oren..

first buat malam tue...siap jer kek oren tue..masing2 bedal sampai habis..maklumlah kek paneh baru klua oven kak...pastu esoknyer pulak buat lagi...buat tue atas alasan marjerin dan telur banyak lagi..errmm..buatla lagi...dalam buat2 tue..mak aku siap cakap lagi...1 bijik abg nir bawak balik..1 bijik kek ne nanti nak bagi kakak aku bawak balik...1 bijik kek lagi nak bagi jiran2 dan orang kampung(hehehe..nie aku tipu jer)yerla blum masak lagi kek tue dah mak aku cakap nak bagi orang itulah inilah...tapi bangger jugak sebab kek aku menjadik...kehekehekeh...

lamer benor membebel...cepatla mek kasik resepi tue...ko nie asyik cerite ntah paperla ko nie mek...hehehehe..luper pulak aku.....

bahan-bahan yang diperlukan.....

nie sume gambo bahan2nyer..

ape yang korang perlukan.............


1 gelas naik sendiri - diayak..kalau xnk pun xper..tapi aku ayak tau..
3/4 gelas tepung gandum - samer macam dekat atas..kalau malas takyah ayak
1 gelas marjerin - ni tak payah ayak..hahahaha...
1 gelas gula
5 biji telur 
1 biji buah oren - kulitnyer diparut pastu buahnyer korang perah dam ambik jusnyer...
ok nie...selesai dah bab bahan2 yang diperlukan...

macam maner nak buat.....

nampak tak gula dgn marjerin tue....

pukul marjerin dan gula sampai kembang....eh..janganlah pukul sian nanti cedere pulak...hahahaha...soli yer..gurau jer....kikikiki..

yg nie belum kembang lagi.......

buat sampai naik kaler cam gini tau....

ok..dah kembang bagai....masukkan pulak telur yer...masukkan sebijik2 tau...jangan gopoh nak masukkan semue...sabo sikit yer....masih lagi korang gune mixser tau..agak dah sebati dan telur dgn adunan tue...
                               masukkan kulit oren yg telah diparut tadi....


pastu jusnyer pulak.....

masukkan pulak kulit oren yang diparut tue...aku tak parut tapi aku blen jer...diikuti juger jus oren tadi..kacau lagi..last sekali masukkan tepung sedikit demi sedikit yer...dah siap tue...aper lagi bakolah..hahahaha...aku bako die punyer panas..160 jer...40 minit jugaklah aku bako...kalau dalam 40 minit tak masak lagi korang tambahlah lagi sikit mase tue yer.....

amacam senang tak resepi aku...insyaAllah dengan izin Allah resepi kek oren nie mesti jadilah punyer...malas banyak cakap...aper kate korang try...hikhikhik...oklah selamat mencuber yer.....kalau tak paham tanyer tau.....kikikikik






Friday, November 11, 2011

BuaH KuiNiN....

Hai Semua....


mater dah mengantuk tapi tak boleh nak tido sebab teman sebantal belum balik lagi dari gejobos(tue bahase jawe dalam melayunyer merewang).....saper orang jawer mesti faham...dan aku baru jer prepair bento untuk hubby bawak ke class esok..menu untuk esok simple jer..sotong masak sambal dan ikan keli goreng...semue dah ready tinggal nak masak jer esok...

berk...berk...berk....sendawe bau buah kinin...dasyat ko mek..hahahaha..tadi aku baru jer pepah buah kuinin 1 bijik...pebret aku memang suker makan buah...pendek kate semua jenis buahlah aku makan...tengah aku sedap2 makan buah kuinin nie tadi teringat pulak pasal cerite buah kinin dekat ofc petang tadi....hahahaha..gelak goleng2 saat ini...memang kelakor gilerla...hahahahah

alkisahnyer camnie...ade ofcmate aku nie,kiteorng panggil die haji....umonyer akhir 40an tak silap..die memang dah pegi haji pun sebab tu kami panggil die haji...mase tue kami semue ramai2 tengah sebuk nak pepah kueh dekat pentry
(kueh lebih lepas meeting)...tibe2 die celah...celah baik jer duduk sambil bagitahu yang die nak bawak buah kuinin....huh..kami semue gembirelah macam budak tadika..mahunyer tak gembire sebab pak haji nie memang jarang tahap kedela kirenyer nak belanjer atau bawak aperpun untuk kami dekat ofc...so biler die kate nak bawak buah kuinin dekat ofc tue yang masing2 sebuk tanyer menanyer tue...

hahahahaha..tak tahan pulak aku...sambil taip cerite nie sambil ketawe ko...hahahaha..yang beriyer2 tanyer kak norla...sian kak nor...sungguh2 kak nor tanyer biler nak bawaklah...banyak ker dekat rumah buahnyer...macam2la tanyer...yerla orang memang tak pernah nak membawak haper2 dekat ofc tue yang semue orang bersungguh2 tanyer tue..aku pun tanyerla jugak lebih kurang...tapi biaser2 jerla.....takderla tahap yer2 sangat...lagipun aku dah biaser makan buah kuinin tue....

semue kawan2 masih lagi sebuk tanyer itu ini dekat haji...amboi korang nie macamlah haji tu nak bagi korang duhet...yer2 sangat tanyernyer...tak lamer haji cakap saye memang nak bawak buah kuinin...pastu die ulang sekali lagi ayat tue...buah KUUUU IIIII NIIIII..maksudnyer buah ku ini ler....hahahahha..aku yang gelak dulu tadi...hahahaha...kesian semue orang yg ade dekat situ...semue kene tipu...sampai hati ko pak haji kerane telah memainkan perasaan kami semue...ish...ish..ish....

hasil ehsan google gambo buah nie......



CeRiTa aIDiLaDHa 2011.....LeMBu KoRBaN...

Hai Semua..............


masih lagi cerite pasal raye aidiladha....hehehe....tak habis lagi nih.....raye aidiladha nie takde pulak bunyi mercun ker meriam yer.....naper takde bunyi2 yer...??kalau raye aidiladha memang tak boleh bako2 yer...??..

aku yg comel   : 'abg...takde bunyi2 meriam ker malam2 raye nie....?'
en hubby          : 'meriam...??'
aku yg comel   : 'yerla meriam...kalau ade bunyi2 meriam barulah meriah...takdelah    sunyi sangat...(semangat betul aku)
en hubby         : 'kalau raye haji,mane ade orang main meriam cyg...'
aku yg comel  : 'kenape...? memang tak boleh ker...?
en hubby         : 'ntah...ade dengor tak bunyi mercun ker meriam....

huhuhu...kompem2la memang takdekan....tapi aku heran sikitlah...pasal aper tak boleh yer....ade sesape boleh kasik aku jawapan tak...??

pagi tu aku ikut hubby aku pegi masjid untuk solat hari raye...dan hubby pulak jadi bilal untuk solat hari raye....saper solat dekat masjid parit baru kompem2la nampak en hubby aku yg dicintai tue...hehehe..banggo pun ado dalam hati nie....ish..ko nie mek...tak elok2 banggo2 cam gitu...bukan banggola...cumo sejuk hati tengok en hubby berdiri togak tadi...bukan bango tau....hehehe

aidiladha kali nie,adik beradik belah hubby buat ibadah.....buat dekat masjid jer...lepas jer balik dari solat raya,hubby cepat2 tukar baju...yerla takkan nak pakai baju melayu gi melapah dagingkan...hahahaha...aku..??layan mate kejap atas katil...lagipun hujan renyai2...perghhh..memang asyiklah tido2 nie...dengar khutbah raye tadi pun mate macam mengantuk jer...alahai mate...lagipun malam tadi balik agak2 lewat dari rumah mak aku....

untuk sesi lelap2 mato tue,aku ajak skali anak sedare aku join samer....huh...pucuk dicita ulam mendatang katernyer...eh...betul ke pantun aku nie...??ah...tak kesah ler..janji ade bunyi2 pantun...wakakaka...tak lamer pun bantai tido...dekat2 1 jam jer...itupun terjage sebab anak sedare aku yang kecik2 sebuk redah bilik aku dan bagitahu lembu yg buat korban tue dah ade dekat bawah rumah....huh..!!..budak2 nie kacau aku tido jer...so aku turun bawah tengok aper yg berlaku....


nielah lembunyer.......



1 bahagian org masjid bg pade keluarge kami.....biras2 aku sebuk
dok asing2kan daging....



banyakkan..1 org dapat 3 kg...utk hubby,die kasik dekat mak aku...


gambo sembelih lembu dekat korban takde...yer2 aku suruh en hubby ambik gambo...kikikiki...lagipun en hubby sebuk sikit...tak sempat nak ambik gambo..kali nie en hubby telah ditugaskan untuk mengagih2kan lembu yg telah disembelih pade orang2 yang datang....tue yg sebuk sikit...so gambo lembu2 yg terlibat untuk korban tak dapat nak snap..yg ado cumo gambo lembu keluarge kami jer..itupun sempat snap gambo sebab tempat lembu tue dekat dengan tempat park kete kiteorang...tue jerla..ambik yer2 nanti malu pulak dengan org keliling...kehkehekeh

Thursday, November 10, 2011

CeRiTa aIDiLaDHa 2011..........

Hai Semua...........


mate mengantuk....tapi sebuklah kau mek nak gosip2 dalam blog ntah papentah nie...uwaaaaa...jelesla ko tue sebab ko takde blog...kahkah...lame peram citer nie takut basi pulak..blog orang sane sini masing2 dah publist pasal raye aidiladha...huh..aku jer yg lembap nak hupdate...asyik tak nyempat2 jer...busy benor aku sejak akhir2nie...busylah sangat kau nie mek..macam ade anak 10 jer...kehkehkeh....


minggu lepas semue umat islam menyambut hari raye aidiladha...dan paling best cuti 3 hari santak...dari sabtu sampailah isnin....bestt...!!!.yang tak bestnyer aku nak sambung cuti esoknyer en hubby tak kasik....grrrrrrr...padehal cuti aku tuekan...alasannyer en hubby cakap baik simpan cuti tue untuk akhir tahun...yerla kot2 akhir tahun ade nak pegi maner2..kehkehkeh...boleh ker pakai alasan tue en hubby....??


menu untuk aidiladha kali nie takde rendang bagai macam raye aidilfitri...bukan takmo buat..tapi tuela nanti biler tak habis...sian Mil kompem2 Mil yg mesti habiskan....takkan nak dibuang...hari2 panaskan rendang tue sampai kering..so raye aidiladha nie takde buat rendang...muktamad...!!!..ececeh...menu aidiladha kali nie...ayam pencen masak ungkep ala jawe..pastu ayam masak kicap dan sambal taon kerang yg memang power from Mil...dan hari sabtu tue aku ngan hubby puase tau...sajer ambik keberkatan..mudah2anlah yer..aminnn...

pagi2 jer hubby dah sebuk cincang ayam pencen..tak banyak pun cume 7 ekor jer...kalau raye aidilfitri lagi banyak..cecah 12 ekor tau...banyaknyer mek...memanglah banyak...dah cucu2 dan menantu Mil aku ramai ler...huh...sebab tue masak banyak...ko ingat nak makan laki binik jer ker...??...kalau laki binik boleh ler 1 ekor ayam jer...kerang pun beli dalam 6 kg jer...pastu rebus ketupat segere dalam 12 bijik jer...pastu ayam daging(aku panggil ayam bandar)beli 2 ekor jer...jom tengok bawah.....

en hubby dan ayam pencen....
sian ko ayam...selesai dah hubby aku cincang....

ketupat made in kedai jer...hehehehe.

siap masak bagai menu2 yang dirancangkan dekat2 pukul 5ptg...ingatkan nak masak malam tapi disebabkan kami puase so masak awal...biler dah siap awal bolehlah lileks2 sajer...ko masak aper mek..?..ke ko tukang potong2 bawang jer mek..??...uwaaaaa...aku masaklah....tapi tuela menu dari aku hanyerlah ayam msak kicap jer...menu2 lain yang aku cakap tue semue aku masak samer2 wif Sil dan Mil...





JoM TenGoK RaMBuT......

Hai Semua..............


tadi aku bukak email...perghh...beratus2 email aku dapat...huh....lamer benor tak bukak email dah...tapi dalam banyak2 email yang aku bukak dan delet tadi aku ade terbukak email tentang rambut nie...umak ai..panjang benor aku nengok rambut tue..udah macam mak lampir jer...x cayer tengok nie...







macam manerla yer diaorang nie jage rambut yer....??..agaknyer start dari kecik kot dah bela rambut nie..sebab tue panjangkan....tapi tak berape syioklah tengok rambut panjang2 sangat nie..mahu tido malam2 ingatnyer tido dengan mak lampir nanti...wakakakaka

BoRiNG vs BoSaNNNN....................

Hai Semua.............


macam takde korojer jer ko mek asyik2 sebuk jer nak celoteh2 dekat sini....hehehehe..hek eleh..inikan blog aku...so suker hati akula mek oi....ambik ko sebijik...dussss...!!!


hari nie boring....biler boring dah tentu2la busankan...rase macam nak pergi cuti2 jer....nak cuti lelame tunggulah cuti sekolah nanti kompem ko boleh cuti lelamer....huh...aku kalau nak cuti2 malaysia selalu kene tunggu cuti sekolah(hehehe..cuti2 malaysialah sangat)sebab hubby kompem2 cuti lamerkan...walaupun aku bukan seorang guru tapi aku kene jugak ikut jadual hubby aku kalau aku konon2nyer nak pegi cuti2....minggu depan dah start cuti sekolah...eh..macamlah aku boleh cuti lamer2....hehehe....



sajer jer tepek gambo yg takde mengene denagn entry aku...hahahaha..kan aku cakap aku busan...so layankan jerla...tapikan aku memang cam gini...harus kene ade gambo dalam setiap entry yg aku buat...kalau takde gambo macam tak best jer aku rase....kehkehkeh..mengaderlah kau nie mek...

Tuesday, November 8, 2011

KemBaLi BeKeRJa HaRi NiE........

Hai Semua.....


mate mengantuk badan letih jer.....huh...rase macam nak cuti jer pagi tadi...tapi mengingatkan lagi 2 minggu akan datang aku nak cuti makenyer tak jadilah cuti pagi tadi,walaupun pade hakikatnyer cuti aku masih banyak lagi...kehkeh...ajab....



eh..baru teringat...sejak dari hari sabtu aku langsung tak makan ubat...ubat...??..ubat aper tue..??..ko nie mek kalau nak kurus pun janganlah makan ubat2 nie..buat sengsare tubuh badan ko jer mek...hahaha..aku bukan makan ubat kuruslah...setiap hari aku memang makan ubat suplment untuk badan aku nie supayer sehat dah tak letih2....patutlah badan macam tak segor jer hari nie sebab 3 hari tak makan suplmnt tue.....hari nie baru start makan lagi..1 hari aku kene makan 2 kali..pagi sebelum breakfest dan malam pulak sebelum makan...


pagi tadi pun aku bangun awal sikit...pukul 5.30 pagi dah bangun...bangun awal sikit dan kemas dapur..dapur  malam tadi tak sempat nak kemas...berkecah2 sikit dapur..maklumhlah rayekan..so banyaklah periuk belange yang terlentang dan terbongkang....jadi pagi tadi sesi mengemaskan balik periuk belanga yang terbongkang2 tu yer...siap kemas semue aku mandi...habis jer solat aku terlelap kejap dekat sejadah....macam letih sangat jerkan aku nie...mahunyer tak letih..semalam dekat rumah mak aku, aku asyik duduk dapur jer masak itu ini...penat wooo..walaupun penat tapi seronok...nanti aku hupdate citer pasal sambutan aidiladha yer....


now mate kelihatan nak pejam2 jer....aperla ko nie mek...asyik nak tido jer...nak tido balik rumah ler...!!yahoooooo....boleh balik...!!!..perasanlah...nak balik yer...ko baliklah pukul 5 nanti...uwaaaaaa...lamer lagi nie.....!!!!



Saturday, November 5, 2011

SeMiNaR KeIBuBaPaaN @ SUK SHaH aLaM........

Hai Semua........


sambil2 layan anugerah skrin dekat tv,sambil2 layan jugak nak hupdate blog...hahahaha..lagipun en hubby takde dekat rumah waktu nie...kehkehkeh...die ade discus dengan orang masjid pasal ibadah korban hari ahad nie...kan ahad nie raye...esok eloklah kite puase yer...InsyaAllah esok aku ngan hubby puase...

tengah dok taip2 nie..kakak aku call pulak...die suruh aku buat kek oren...hehehehe...sib baik ko pregnant kak...tak sampai hati aku,kalau aku tak buatkan...so esok pagi2 kene buat kek oren untuk my sister...

ok2..sambung balik yer...seminar nie aku pegi hari selase semalam..tapi tuela baru nak hupdate citer hari niekan...tak kesahla...korang hokey ker nie...hahaha..sebuklah bagai ko nak tanyer orang2 nie...macamlah ko tue blogger femes satu malaysia...ahahahaha...tergolek2 aku atas lantai nie perasan habis...kehkehkeh...

best jugak seminar keibubapaan nie..ahli panel untaz hasan din,pastu ustazah zawiyah(ala yg dekat progrem ustazah pilihan tue)....satu lagi..aku luper namernyer..tapi selalu jugak klua dekat tv....aku tolak dari ofc 6.30pg..kalau progrem yg memerlukan aku kene pegi pagi2 nie kompem2la aku kene hanto..hehehehe...gelap wooo..pastu jauh pulaknyer....yg sbenanyer aku nie berani jer...tapi tuelah..hubby aku asyik cakap 'cyg berani..?...hahaha...asalnyer aku memang berani nak drive sendiri..tapi tuela bile hubby dah cakap cam gitu...errmmm...so antola jawabnyer...hehehe..sampai suk shah alam dekat2 pukul 8 pagi...

terus daftar bile sampai2 jer....sebab beriye2 pegi nie pun sebab...nak cukupkan kursus untuk 1 tahun kene ade 7 hari...hahaha...lepas daftar terus jer gi breakfest yg diaorng sediakan...makan bihun jer pun..makan bihun rase belacan..sedih ko..kuat betul rase belacannyer...heran betullah aku...masak bihun pun kene bubuh belacan ker...ish...ish..siap sapan terus masuk dewan..ramai jugak org...penuhla dewan sampai ade yg duduk dekat tangga...

suasane dewan....

kak z n cc ros....

aperla yg di tonung dek ka Z tue...hehehehe



haruslah fokuskan...ekekeke




assalamualaikum....waalaikumsalam...hehehehe..ruper2nyer ank Mil yg sulong dah sampai from putrajaya....Sil  bgtau jalan jem teruk..yerla masing2 sebuk nak balik beraye dekat kampung....yang dok kampungla best tak sosah 2 nak tempuah jalan jem..oklah nak makan mee gulung yang Sil tapau untuk kami dirumah...heheheh..daaa..salam aidiladha dari kami yer....









Friday, November 4, 2011

SaMBunGaN StORy PeRuT LaPo....

Hai Semua.....


lepas jer siap2 solat asar dekat ofc terus bergegas kemas handbeg...huhuhu..aku memang suker solat dekat ofc sebelum balik....yerla rumah aku jauhkan....kan senang kalau dah solat dulu...

tepat jer pukul 5...akulah orang yang boleh dikaterkan awalla jugak untuk puch kad...kehkeh..tak sempat nak say dekat kawan2 'salam aidiladha'....dan dekat sini aku ucapkan pade semue kawan2 yang mengenali aku dan kawan2 dialam maya dan dimaner2 jugaklah...aku ucapkan selamat menyambut hari raye aidiladha....hehehe....

dah..dah..sambung balik cerite yer....masuk jer kerete terus jer menuju ke pasar malam @ pekan sabak...huh..sampai jer pasar nak carik parking pulak satu hal...pusinglah jugak 2-3 kali...tengah2 pusing tue Alhamdulillah kelualah satu kete...so aku cepat2 signal nak masuk...masuk jer pasar dah bermacam2 bau makanan...bau ayam percikla...bau sate la..bau buah durianlah...tapi yang tak tahan aku terbau bau masyem apek cina jual sayur..huh..harem jer rasenyer...

jalan dan terus aku jalan menuju ke tempat orang jual ayam...ingat motif utame pegi pasar malam nie sebab Mil nak 'berutu ayam'...fuh..!..nasib baik ade lagi...terus mintak 2kg...sambil2 tue beli udang dan sotong sikit...dalam kepale otak nie dah fikir nak buatkan hubby bento bihun goreng singgapore jer esok pagi...rupe2nyer hubby bgtau tadi...esok takde class....so..akulah yg paling best, sebab esok aku ade kawan...kehkeh...

siap beli berutu ayam untuk Mil dan udang,sotong tadi..aku jalan2 lagi..maser nie perut aku memang dah lapo tahap gaban dah...rase macam nak beli jer paper...tapi pusing2 takde makanan satu pun yg menepati cite rase tekak aku...dah bosan jalan aku terus balik..tengok jam baru pukul 5.40ptg..huh...ade can lagi nie nak jenguk rumah mak aku nie...kehkeh..kebetulan pulak...mak aku call...hahahaha..macam tahu2 jer mak aku nie yang aku nie memang tengah lapo tahap power renggers...mak aku suh singgah sini makan....yahoooooooo.....best2...

bukan main laju lagi aku drive...yerla perut dah tak karuan laponyer...belok jer kawasan rumah mak aku...aku terus bunyikan hon..tuela peel aku kalau masuk jer kawasan rumah mak aku..aku mesti bunyikan hon...tebiat aku dari dulu sejak aku pakai kerete...hahahaha..mak aku mesti tahu..kalau bunyi hon tue jer tak lain tak bukan mesti akulah tue...sampai2 jer...duduk2 dulu pastu terus aku makan...hahahaha..tak malu betul aku nie...best menu dekat rumah mak aku....ikan puyu masak lemak cili api...perghh...memang sedap betul....Alhamdulillah kenyang perut aku tadi....terime kaseh yer mak..sayanggggg mak...muuaahhhh