BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »
Terima KaSiH PaDa YaNg SuDi SinGGaH DeKaT SiNi...SiLa TinGGaLkaN JeJaK aGaR DaPaT KiTeR Ke SaNe NaNtI..SaYanG KoRanG SanGaT2...

salji

Pages

JoM FolloWer DeKaT SiNi....

klik


Monday, December 31, 2012

KeNaNGaN SePaNJaNg TaHuN 2012....

Salam..............


ehsan dari en google...


hari nie aku cuti....saje jer...lagipun cuti tahun aku aaaaadeee baaaanyakkkk lagi....baki 6 hari lagi cuti aku carry forwd untuk tahun depan...tue yang meragam2 cuti...besttt sesangat....cuti banyakkenn.....

Diam tak diam rupernyer dah ke penghujung tahun 2012...cepat betul mase berlalu...betullah...mase takkan menunggu kite....dan kitelah yang sebenarnyer harus mengejar mase...uhukuhuk...amboi ayat macam cikgu2 nampak...sesekali  kene jadi cikgu...hehehehe

ermm...ape nak citer yer...sajer nak citer dan share dengan uols semua kenangan pahit  dan manis aku sepanjang tahun 2012....uols camner...??mehler kiter share sesame...bagi aku semuenyer manisss...takde pahit...sebab aku suker minum air manis sebab tue semuenyer kene manis....muehmueh....

tahun 2012....tiada yang lain melainkan,setiap hari aku menanti kehadiran zuriat dalam perut aku...teringin sangat2 nak rase macam mane orang pregnant dan melahirkan...siap mimpi2 lagi aku dapat baby...sob..sob..sob...dan biler kekadang tue terlewat datang cik 'P' mulerla sebuk menghitung hari...hati dah mule berbunge ceria jer...kan selalu kalau lewat tue adelah tande2 awal pregnantkan...perasan giler mase tue....tup tup..selang 2-3 hari datang pulak cik 'P'...oh sebak jer dade...takper..takper...sabar...sedapkan hati...

tiap-tiap bulan dan tiap2 hari aku sentiase menunggu sampailah ke penghujung tahun 2012...oh takper...sabar dan terus bersabar....walaupun kekadang rase macam tak sabar jer...lagi2 dengan orang sekeliling yang selalu seeeebukkk jer nak tanyer...selalu aku jawab secare berhemah dan penuh dengan lemah lembut(nak pujuk hati sendiri)tapi biler tak paham2 jugak....mulerla aku jadi bengang...elok-elok aku jawab penuh sopan santun, terus bertukar jadi ayat cikgu yang selalu beri nasihat dekat anak muridnya...ha..!! ambik...saper suruh tak paham...!!!maaf yer makcik-makcik semua...

tahun 2012....aku berjaya turunkan berat badan aku sebanyak 10kg...hikhikhik...now projek diet aku terhenti sekejap...bukan sengaja nak stop diet tapi sebab kebizian aku dalam projek membuat crepe tue yang jadi lintang pukang aku punyer diet...hukhuk..yerla dengan tidur tak cukup,makan pun jadi tak selera tue yang aku bedal jer ape yang aku rase teringin nak makan...huhuhu...tapi bedal2 pun takla beedaalll jer memanjang...harus beringat sikit..lagi-lagi biler umur aku pun dah masuk 30...biler dah masuk 30 nie...baru sebuk nak carik suppliment....tolambat omakku cakap...patutnyer dari dulu laie....hikhikhikhik...

tahun 2012....dekat ofc ade orang suker bawak mulut dan selalu sangat sebuk citer pasal orang....aku pun turut kene tempias...sedih woooo....tapi takper...kengkawan yang baik2 sentiade ade dibelakang aku...especely my bff...'ziha'....tiap2 hari dalam solat tak luper mendoakan aku supaye aku dapat rezki cahayamata....sebak tau...tq my frens...berbalik pade cerite kene fitnah tue...aku percaye....doa orang yang teraniyaya sentiase dimakbulkan oleh Allah...yang penting aku sabar dan terus sabar...ok..malas dah nak ingat lagi....

tahun 2012....dapat present paling best dari en hubby terchinta....tq buat chinta hati sayer....laaaggiii....tahun 2012,aku takde kene saman....hikhikhik..berrrsihhh....kat sini nampakkan yang aku memang seorang pemandu yang berhemah...so uols kene tiru care aku tau...hehehehe...

tahun 2012....bertambah bilangan anak buah aku dan dapat title 'nenek'....oh pitamm...mude-mude dah kene panggil nenek....hehehehe...aku dapat title nenek dan en hubby haruslah 'atuk'...hahahaha...kompem hubby aku nampak tua sangatkan...hehehehe...ampun yer abang...gurau jer..

lagi...tahun 2012 nie aku belajar berbisnes...bisnes buat durian crepe...syukur Alhamdulillah dengan rezki yang Allah telah beri...tq Allah.....hasil yang aku dapat sikit-sikit dari penjualan durian crepe tue ade jugak aku simpan dalam tabung haji....mase depan tue...

lagi.....tahun 2012....umur aku dah 30tahun....uwaaaa....tak sukernyer...rase macam dah tua jerkan...kan...walaupun aku dah berumur 30tahun...tapi tak pernah ade orang cakap umur aku 30 tahun...aw..aw..aw...kelas gitu....hukhukhuk...maintain comeller tue....huahuahua....geeeliiikkkkkkkk

ok....dan sepanjang tahun 2012 nie aku rase semuenyer indah2 sajer...walaupun kekadang tue ade situasi yang agak pedih2 sikit namun aku tetap gagah dan perkasa melaluinyer....tq Allah....semoga tahun 2013 ni nanti akan ade rezki cahayamata untuk kami...uwaaaaa...tiap-tiap hari kami sentiase tidak jemu2 untuk terus menuggu dan menunggu...doakan kami yer kengkawan....sayang uols selalu.....



















Thursday, December 27, 2012

PRoJeK 5S @ oFc....

Salam..............


Alhamdulillah dah dapat pun sijil untuk 5s...paling tak tahan bile dalam tempoh jangkemase 3 bulan jer ofc aku dah dapat sijil...bravo buat semua kengkawan yang bersungguh2 dan tanpe rase penat untuk menjayakan misi kearah 5s nie...harap2 jangan mase nak dapat sijil jer dok sebuk amalkan...pastu hampeh...samer macam dulu balik...takmola macam tuekan...banyak duit dan tenaga kite habis untuk kearah 5s niekan...so...kene sentiase amalkan yer...nasihat ini free dan khas ditujukan buat diri aku dan jugak kengkawan...hikhikhikhik...

dekat ofc aku ade 4 bahagian...setiap department ade namennyer...bahagian aku namenyer zon venus...warna trademark kuning...kire hantu digi...hantu digikan warne kuning...hehehehe...mule2 macam blur jer mase nak buat 5s nie...yerla banyak sangat yang nak kene buat...dah elok2 buat last2 kene reject, tengok macam tak cantik..so haruslah cari idea lain...huhuhu....perit tau...biaserla nak cantik dan terbaik haruslah ade peritnyerkan..kan..kan

ok...jom tengok gambar sebelum dan selepas....

nie sudut 5s kiteorng....

kaunter aku.....boleh kami bantu anda...???boleh...boleh..boleh...

list setiap fail yang rapi...senang nak carik...terbaikla care camnie...
now...takde sepah2 lagi atas meja dengan bende2 alah nie..letak satu tempat dan listkan..
so senang nak guner
cop-cop nie semua dah dilistkan...cth..no 1 utk peg daerah n number seterusnyer
setiap bende kene ade tempatnyer...so takdela nak letak ikut sukerkan..kan
dalam nie buku service dan fail peribadi
setiap staff..idea my fren ziha yang menarik dan teratur...
sudut kopi....lapik meja tue aku beli nun jauh dekat sacc shah alam tau....
gune bende murah2 jer untuk deco2 sudut nie....
eh..eh...gambo akula tuekan....hehehehe
pergerakan staff....setiap bulatan ade logo 5s dan tajuk...
tengok sekali macam serabut...die kene tengok 2-3kali baru korang faham...so..korang
kene bijak tengok...hehehehe...


oklah....nanti aku upload lagi gambo2 pasal 5s nie next entry yer...now nak tido...selamat malam.....zzzzz

bersambung..............................

SaFi RaNiA GoLd...aw...aw..aw...

Salam..............


set safi rania gold....

first time aku nak cube barangan kecantikan yang full pakage......siap ade pembersih muka... serum..penyegar..scrub...krim siang dan jugak krim malam...selalu aku gune pembersih dan krim siang jer...serum-serum tak pernah langsung aku gune...

cumer biler umur dan memasuki era 30an nie, tue yang raasee nak try2...orang kate safi rania gold nie sangat sesuai untuk umur 30 keatas...ker sebab ade perkataan 'GOLD'...hikhikhik...yer ker?aku bukan reti sangat....belasah jer...takper2...kang kalau muke aku tak blink-blink keemasan aku tukarla produk lain...hehehehe...

peel aku...bile dah jemu gune sesuatu produk tue,aku cepat2 tukar...tempoh penukaran setiap produk lebih kurang 5 hingga 6 bulan...atau lebih kurang 3-4 kali dah jemu beli cepat2 aku tukar...dulu aku sangat2 setia pade produk olay...lame gilerla okey setia dengan olay...3-4 tahun kot...last2 biler muke aku lebih comel dari siti nurhaliza terus aku tukar produk lain...sian siti nurhaliza kang tak dapat carik makan pulak...hahahahaha....uweeekkkk....

pastu aku try pulak produk biore....3-4 kali jugak beli pastu terus jadi jemu sangat2 dengan produk biore...lepas biore aku try pulak neutrogena....produk nie aku gune lame sikit...adela dalam 1 tahun macam tue...bile dan jemu tue terus gatal tukar lain lagi...hehehehe...Alhamdulillah setakat ini muke aku memang ok jer...maintain comels...hikhikhik..takde pulak elergic pape pun dalam setiap produk yang aku try...

Pastu aku beralih pulak pade produk Aiken...samer jugak...4-5 kali beli terus jadi jemu....pembersih muke jer yang aku selalu tukar...krim2 dan scrub aku tetap setia...hikhikhik...takde tukar2 pun...dah jemu dengan Aiken tue yang aku try Safi Rania Gold...siap full pakage lagi....hehehe...buat mase nie...serum,penyegar,krim malam selaluuu sangat luper nak guner...asyik luper jer selalu...aii agaknyer sebab banyak sangat makan belacan tue yang selalu luper....

buat mase nie,dah 2 kali beli...tapi pembersih muke jerla...yang lain2 masih baaanyak lagi...camner nak jelita macam rozita che'wan nie...hehehehe...eh..tapi aku lagi jelita....hahahahahahahahaa....

aDa JuGaK oRaNg MaCaM NiE....aLoYaiiii...

Salam.............


mentang2 cuti sekolah...blog aku pun samer nak cuti sekolah gak...huhuhuhu...
first nak ucapkan selamat kembali kepade budak2 sekolah yang akan kembali bersekolah pade minggu depan...dan selamat kembali kesekolah jugak buat en suami terchenta dan adik beradik aku yang bergelar pendidik...selamat kembali ke sekolah minggu depan yer...hikhikhik...dan selamat kembali jugak untuk aku...selamat kembali sebab ape??kembali sebab....bermula episod busy mengiron baju bajan untuk en hubby siang dan malam...hikhikhik....

buat hati....semoga sentiase sabar dan terus sabar.....kadang2 tak pahamla dengan sikap manusia nie...kalau tak sebuk tak sah agaknya...tak boleh langsung orang tue lebih sikit mulerla nak sok sek sok sek jer...jangan suker sebuk hal orang nanti takut terkene batang hidung sendiri....ops! kalau ade batang hidunglerkan...hikhikhik....

kalau anda yang sentiase stay dekat ofc dari pagi sampai petang harusla aku respect....tapi kalau anda pun lebih kurang jer....kejap ade..kejap takde...raseee lebih banyak takde kot dari aderkan...jadi amat baik sesekali janganlah nak sebuk2 jage tepi kain orang yer....aku bukan ape...yang anda sebuk2 tue selalunyer anda sendiri yang lakukan...yerla tak sedarla tue sebab asyik takde dekat ofc jerkan...jadi biler sesekali orang lain keluar, dah mule anda nak sok sek sok sek...ish..ish...tak baik tau cam gitu....

raase macam banyak lagi jer nak luah dalam nie.....tapi aku rase cukuplah setakat ini...kang jadi isu besar pulakkan....hikhikhik...ampun dan maaf bebanyak yer....



Thursday, December 20, 2012

BiG PRoJeK 'DuRiaN CRePe'....Tq FoR ODeR...!!!

Salam...............


hehehehe...masih lagi bercerite pasal durian crepe yer...kan aku dah cakap...banyak betul entry yang kene qada' dalam aNDaI iTu TaKDiRnYa....sian korang...lame sangat aku peram...nasib baik helok jer dalam nie....hehehehehe...

ikutkan memang nak cerite dari hari tue lagi....tapi disebakan faktor kebizian yang melampau2 tue yang asyikkkla selalu jer peram....peram..peram pun aku tetap jugak nak share dekat sini...yerla..kan dekat sini semuenyer bermula cerite aku...so setiap saat akan aku abadikan dalam nie...walaupun lame giler aku tak update namun semangat 'berblog' tue masih lagi menebal...selalu jer ingat dekat sini...takkan ku luper....

terime kasih buat kengkawan,kenalan,jiran2 dan sedare2 yang telah sudi mengoder dan repeat oder untuk durian crepe....terime kasih sesangat...tak sangke ramai jugak custemer....hikhikhik...maluuu....kadang2 tue siap informe awal2 dekat kengkawan yang DC aku punyer stail nie biaser2 jer...aku tak pegi kelas maner2 pun ( samer macam tuan punyer resepi dc yang aku buat..tq for kakak tecik lagi cumels)...aku buat pun tengok resepi dari dalam blog jer....kalau nak tengok resepi bolehla korang usha2 dekat saner yer...hehehehe....

Disebabkan permintaan yang tinggi dan popularnyer durian crepe nie, menyebabkan aku jadi sangat2 busy...busy sesangat....tiap2 malam mesti menginulkan diri dekat dapur....sekali jalan mesti 3 pan...nasib baik ade 3...eh...silap..aku punyer 2 jer...yang 1 lagi...Sil punyer(kakak en somi yang sudi meminjamkan die punyer pan...tq sil...lobeyu la)nasib baik ade 3...kalau 1 jer...??huhuhu...mahu tak tido malam aku dibuatnyer...hehehehe

bersusun menanti untuk dilipat....sabo yer....hikhikhik
versi clour2......
aku selalu beli durian siap bawak bekas tuppaware....hehehhe..
kate pakcik penjual durian,
itu baru dikatekan orang bijak beli durian...hikhikhik...now,disebakan kerap sangat aku beli durian make dengan senang hati aku dah kasi 1 bekas free durian crepe dekat pakcik yang
selalu aku beli durian...tq pakcik..sebab durian yang pakcik suggestkan tue...semuenyer sedap2..
kadang2 masuk jugak kemulut sendiri...hehehe
150 biji oder untuk durian crepe.....

Wednesday, December 19, 2012

StRaWBeRRy cRePe YaNg SaNGaT2 SPeCiaL....

Salam..............


Finally......

terciptalah crepe versi baru dari aku 'Strawberry Crepe'...hehehehe...orang lain dah selalu tengok cume aku jer yang bedegor2 jakun baru buat....hehehehehe....aperpun Alhamdulillah sebab Allah telah memberi daku idea baru dalam penghasilan berbagai2 jenis crepe kali nie...terime kasih Ya Allah....

untuk kengkawan yang sudi oder crepe versi baru dari aku...terime kasih aku ucapkan...insyaAllah sedap...kalau tak sedap aku takkan jual der....harge tetap samer macam durian crepe...RM8/6 ketul...

Meh tengok strawberry crepe aku yang sangat2 special...sebab ape aku kate special...sebab aku salutkan sekali dengan biskut oreo yang telah aku hancurkan...yuhhuuuu...sangat2 nice rasenyer....tak cayer meh tengok....

amacam...???terliurkah...???hehehehe



DuRiaN CRePe LaGi.....

Salam...............


Akhirnya aku telah kembali disini setelah sekian lame aku menyepikan diri....hehehehe....kepade semue kengkawan yang tertunggu2 entry baru dari aku, terime kasih aku ucapkan....terharu bercampur sebak sebab ade jugak orang sudi nak jenguk dekat sini...sayang uols ketat2....

lepas nie kene raaaajiinnn update blog...sebab banyak betul entry nak kene qada' kali nie...takper2...slow..slow yer...



buat kengkawan yang sudi oder durian crepe dekat aku tue,aku ucapkan terime kasih...Alhamdulillah tak putus2 rezki yang Allah beri pade aku...walaupun kadang2 rase macam tak cukup tangan dan kaki jer nak buat...hehehehe...kadang2 tue sampai terpakse holdkan oder sebab banyak sangat....yerla...siang aku keje...balik kejer kene jugak jage perut suami...crepe...crepe jugak tanggungjawab sebagai seorang isteri jangan luper....pesan mak aku selalu...tq mak muuaahhh...!!

setiap malam paling banyak pun aku mampu buat dalam 15 - 17 bekas jer....lebih dari tue memang terpakse aku hold....ikutkan memang banyak nak oder...tapi aku jer yang tak sanggup...yerla...tiap2 malam kene tido pukul 2...huarghh...amat mengantuk sekali biler pepagi nak pegi kerje...maklumlah kurang tido dan rehat...siankan...tapi tuela...penat2 pun aku tetap enjoy buat dc nie...sebab ape enjoy...??hanyer orang yang same nasib macam aku jer akan faham....hehehehe...so...bak kate suami aku....die seronok tengok aku macam nie...sebab mesti kompem2 aku tak rase sunyi sebab rase sunyi aku tue, aku dah isi dengan kesibukan aku buat dc....terime kasih Ya Allah atas rezki ini....

meh sini tengok durian crepe aku.....hehehehe...

saje wat clour2.....

sebahagian yang DC yang memenuhi frezer....

pernah satu hari tue terover ambik oder....aaajjaaabbb nak siapkan...huhuhuhu
 nasib baik ade my nephew 'fizah'...tq yang..kang kite banje nasi ayam gemas yer...!!

Alhamdulillah...rezki yang Allah beri...terime kasih Ya Allah.....

Dan harge untuk DC aku jual murah jer.....1 pack RM8/6 Ketul.....

Saturday, December 8, 2012

FiNaL eXaM....GuD LuCk en HuBBy...

Salam.............

gud luck untuk en hubby......


minggu nie adelah minggu exam untuk en hubby....semoga dipermudahkan segalenyer....aminnn....untuk sem 4 nie,aku tengok en hubby agak busy sikit...lagi 3 hari nak exam pun masih lagi ade kuliah dan assigment yang perlu kene buat dan hantar....macam tuelakan kalau sambung study secare pjj...tak tekejar2 rasenyer....dengan kuliah,assgment pastu segala mak bapak aktiviti yang melibatkan kampung dan macam2la lagii...kesian die...sebagai isteri...doa,kate2 semangat sentiase tak jemu2 mengiringi....

psss....dan satu lagi...aku tak sabo2 nak tunggu hubby aku habis exam...hehehehe...maklumlah...hubby aku dah janji nak bawak isterinyer yg comel nie pegi jenjalankan...so..ketidak sabaran menanti detik itu haruslakan...hahahahahaa....


Wednesday, December 5, 2012

DuRiaN CRePe SPeCiaL DaN oDeR...TQ.....







Salam..........


Dah masuk 3 minggu nie kalau uols nak tahu, telah menjadi rutin setiap hari aku mesti kene buat kueh durian crepe untuk kengkawan yang telah sudi mengoder 'dc' dekat aku...maceh yer kengkawan....malam nie aku free dari menggoyang inul didapur...hikhikhik...lagipun en hubby suh aku rehat malam nie..sian agaknyer die tengok aku setiap malam assyyikkla dekat dapur jer...

penat tue memangla penat...tapi aku puas hati...enjoy sangat2 bile setiap hari dok ngadap dc nie...paling best sebab aku adelah penggemar tegar kepade buah durian...heheheheh...dan sebab lain pulak...setiap kali aku buat dc nie,setiap kali tue jugaklah hubby aku mesti makan...tak jemu2 die...untuk kengkawan yang nak oder nombor telefon aku letak dekat bawah entry nie nanti...


koleksi durian crepeku....hehehehe

ready to delivery.....heheheh

walawe my dc......
berkaler2 my dc....hehehehe


note : -


kepade kengkawan yang ingin nak mengoder 'Durian Crepe' bolehlah sms,call ataupun whatsapp di talian 019-3432313....
1 bekas aku jual dengan harge RM8 untuk 6 ketul....tq....

HaI...SaYa DaH KeMBaLi.....

Salam..................


Laaaaameeeeeeeenyer tak bukak aNDaI iTu TaKdIrNya....sian die mesti rase sunyi....hihihihihi...agak2 ade tak korang rinnnddduuuuu giler dengan kesunyian blog aku nie...??rindu tak?hahahaha....perasan syok sendiri....kuikuikui....

Memamg lame sangat tak berupdate dalam nie...ikutkan memang banyak story nak share sesame...tapi si comel tuan punyer blog nie sejak minggu lepas memang busssy jer....tue yang lame tak menoleh2 dekat sini...sian die...hehehehe...

oklah..kang aku citer kenape aku busssy sesangat minggu lepas..minggu lepas lagi n lepas2 lagi...hehehehe...huh...

first....syukur Alhamdulillah atas rezki yang Allah beri...walaupun letih tapi aku tetap happy buat bende tue....pade kengkawan yang percaye dan sudi mengoder tue aku ucapkan ribuan terime kasih sangat2....sayang korang...hehehehehe....


Friday, November 16, 2012

27 HB 10...5th aNNiVeRSaRy.....aLHaMDuLiLLaH

Salam............


entry yang dah lame diperam sebab tuan punyer blog busy...hehehehe....

''Ya Allah semoga rumahtangga yang kami bina ini sentiase dirahmati dan diberkati selalu...
''Ya Allah kau kurniakanlah kami zuriat yang soleh dan solehah.....
''Ya Allah semoga rumahtangga kami kekal bahagia hingga akhir hayat....aminnn....

saat manis bergelar seorang isteri.....

terime kasih buat en hubby yang selalu dan selalu sangat2 memahami hati ini...syukur dan terime kasih Allah kerana telah pertemukan aku suami yang baik dan penyayang seperti 'DIA'...terime kasih ya Allah....

my laling......
 ah..nape ntah..air mate nie lajuuu jer turunnyer...aduhh...sambil tapi entry sambil sapu air mate yg laaajuu sangat mengalir atas pipi gebu nie...stop..stop..oh..!! masih lagi...sesekali kadang2 tue memang jiwa kite nie terlalu emosikan...kan..kan...

Alhamudillah...dah 5 tahun rupenyer melayani bahtera bersame suami terchinta...syukur...rase macam baru jer semalam kami diijab qabulkan....hehehehe...ecewah..ngadela tue...

ok malas nak citer panjang sebab aku asyik leleh jer air mate....huhuhu..senyum2 pun tetap jugak leleh...aduhh...ciwek betulla....




Wednesday, November 14, 2012

CuTi SeKoLaH BeRMuLa..........

Salam............



uhuk...uhuk...uhuk...batuk sedang aktif dalam badan aku saat ini...huhuhu...ajaabbb jer rase...nak batuk dahla sakit...tekak pun same joint, rase macam nak tercabut jer bile batuk...kali nie aku memang rajin makan ubat batuk yang en hubby beli...rajin sebab takmo kene bebel dengan en hubby yang kuat sangat membebel bile die tahu aku deeeggiilll sangat bila nak makan ubat...so kali ini,tanpa disuruh aku dah telan...hehehehe...dan sebab lain jugak adelah...aku tak sanggup nak rase seksa sakitnyer tekak aku bile batuk...mudah2an cepat baik...aminnn....

minggu nie dah start cuti sekolah...yahooooo...yahooo sangat2la pade budak2 sekolah yang dah dah start cuti sekolah yang sangat2 lame tue....hehehehe..bestnyer jadi budak sekolahkan...kan..kan...so pade kawan2 yang ade anak2, niela pun masenyer nak bawak anak2 pegi bejalan...lagi2 bile minggu nie rate2 kawan2 aku dekat ofc majoritinyer ramai sangat yang street cuti dari isnin sampailah ahad....aku pun konon2 pun samer nak joint gak cuti macam diaorang walaupun aku hanyer duk saje jer dekat rumah...boleh ker...??

hubby aku kate takyahla cuti dulu,lagipun bulan 11 nie hubby aku kene habiskan kelas..dan exam pun dah nak dekat...so awal cuti sekolah nie nampaknyer memang tak kemanela akukan...lagipun en hubby sebuk dengan studynyer....huhuhu...sedih...baru jer aku cadang nak jenjalan coti2 malaysia...sob..sob...nampaknyer terpaksela aku cancel jerkan untuk ambik cuti...takper..takper...pas en hubby habis exam nanti, die janji nak bawak aku jenjalan....hehehehe....lokasi masih dirahsiakan...kang kecoh2 takut tak jadi pulak...hehehe...

uhuk...uhuk...uhuk...masih lagi batuk...aduhh...sakit giler tekak nie...

buat anak2 sedare aku yang dah start cuti sekolah tue, jangan suke sangat...buku tetap jangan lupe walaupun sedang dalam cuti yang sangat panjang nie yer...jage diri bebaik..lagi2 sekarang niekan musim hujan...ok bye....epi holiday.....




Thursday, November 8, 2012

SiCuMeLs YaNg TeLaH BeRuMuR 30TaHuN...!!!

Salam.........


''SeLaMaT HaRi LaHiR YaNg Ke 30 BuaT Ct.HaJaR....''



13 oktober bulan lepas,make genaplah umur aku 30 tahun....sob..sob..sob...dah 30 tahun rupernyer umur aku....tak bestnyerkan biler dah masuk angke 30 nie(rase macam dah tue jer)....mase zaman 20an tue rase diri macam mude remaje jer...tup tup dah masuk alam 30an...hukhukhuk...tapiii...orang tak pernah cakap umur aku 30 tau...best2...asyik2 orang mesti cakap umur aku 25...hihihihi..kembang jap.....

first.....

Alhamdulillah...syukur pada Allah....semoga dengan bertambahnya usia semakin bertambah juge amal dan ibadah aku...dan semoga kami dikurniakan zuriat yang soleh dah solehah macam kawan2 semua...doakan yer...

cerite besday girl yang dah berumur 30 tahun.....

buat kawan2 yang wish my besday, tak kisahler samaade dengan melalui fb ker,sms ker,call ker,anta surat ker(ade ke dapat surat..??)aku ucapkan terime kasih...sebab aku rase sangat2 dihargai....terime kasih tau...tahun depan wish lagi yer...hehehehe...

patutnyer en hubby nak banje aku makan2...tapi disebabkan sabtu dan ahad hubby aku syik ade kelass jer...so progrem nak makan2 dekat luar tue kire cancel dan aku gantikan dengan masak2 jer dekat rumah....aku buat nasi ayam...lepas jogging jer aku siap2 terus ke pasar carik segale keperluan nak buat nasi ayam...beli ayam 2 ekor setengah....niat dalam hati...aku nak kasi jugak dekat mak aku...

sampai jer rumah terus cincang ayam dan basuh...pastu terus rebus ayam dan perap ayam...semue aku dah ready awal...sebab aku nak masak lepas zuhur...lagipun en hubby kate die nak keluar kelas awal sebab nak clebrate besday samer2 dengan aku...ececeh...

make lepas zuhur tue,terus aku bedesup ke dapur siapkan menu nak buat nasi ayam....dapur sebelah masak nasi..dapur sebelah lagi buat sup ayam...siap buat sup ayam aku masak sambal nasi ayam dan goreng ayam...akhirnyer...pukul 4 petang kami semua makan...sebelum makan tue,en hubby bace doa selamat...mase bace doa selamat tue,aku dengan tibe2 jer meleleh air mate...ishh...cewek betullakan...nak buat camner...aku nie memang sensitif sikit orangnyer....

ayam yg telah diperap.....

nasi  ayam yang dah masak....
sambal nasi ayam.....
so hasilnya......jadilah camnie.....

set nasi ayam yg terhasil @ clebratian my besday....

siap2 makan aku zass anta nasi ayam ke rumah mak aku...akukan anak yang baik...masak aperpun selalu ajeee ingat dekat mak...hehehehe....

1 bakul aku kasi dekat mak aku....hehehehe
habis dah cerite pasal makan2......pasni nak cerite pulak pasal present yang aku dapat mase besday aku...hadiah dari en hubby aku dah sebelum time besday aku lagi...ala aku ade cerite haritukan....ha..!! tak bacela tue...sebab tue tak tahu...hehehehe...takper2 boleh klik sini yer....tq very2 much buat en hubby terchinta....sayang kamooo selalu...!!!

present from my laling sister...
tau2 jer akak tue yg aku mmg suke botol tuppaware cam gini...

nie pulak...dari aqil my buah hati & family....tq susah2 jer
kasi present...hehehe
last skali.....dari mak aku...sob..sob...sob...terime kasih mak...lap air mate laju2....

hadiah dari 'mak'...kecik jer..siap masuk dlm sampul..
terime kaseh 'mak'...aku dah bank in pun dekat bank..

oklah...tue jer aku nak cerite...esok aku cerite lagi...nie pun mate dah tersasar2 jer...k bye....nite...

MaIN MaSaK-MaSaK aLa MaSTeRCeFF...!!!

Salam...............

Kan aku dah cakap malam nie aku nak update banyak2....hehehehe...korang bacela pelahan2 yer....kalau bace laju2 nanti korang tak faham....hehehehe...

selalu aku publist gambo yang aku masak dalam fb...konon nak masuk dalam blog pastue, tapi lameee sangat nak masuk dalam nie...sian diaorng asyik kene tipu jer...hehehehe

mesti suspen jer bace biler aku cakap aku main masak2 ala masterceff...!!..tak 'ala' pun yang aku masak tue...sume yang aku masak tue semunyer menu simple2 jer....hehehehe...sori yer...aku jer yang konon2 nak tiru macam stail masterceff...tapi tak dapatnyer nak tiru...yerla diaorangkan teror...tak macam aku...setakat goreng telur dadar tue bolehla...hihihih...

biler korang tengok gambo nanti jangan pulak korang ketawe yer....kan aku dah cakap tadi, aku konon2 jer nak jadi ala2 masterceff....hihihi

menu breakfest utk 'en hubby'....
lempeng salut dgn daging & air kopi auralife..

nie menu breakfest utk 'en hubby'...ala2 masterceff x?hehehehe..
sosej,telur dadar dan roti bersalut dgn sosej...
menu breakfest utk kami berdua.....hehehehe..
daging buger,kacang panggang dan brokoli
ikan mabung masak singgang.....
akukan diet so menu pun ala2 rebusla...
masak tempoyak ikan mabung + ikan patin...hubby aku cakap sedapp..
terime kaseh....hehehe....

tue jer aku nak bagitahu....hehehehe...ok x?korang nengok ala2 masterceff x?hahahahahaha......