BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »
Terima KaSiH PaDa YaNg SuDi SinGGaH DeKaT SiNi...SiLa TinGGaLkaN JeJaK aGaR DaPaT KiTeR Ke SaNe NaNtI..SaYanG KoRanG SanGaT2...

salji

Pages

JoM FolloWer DeKaT SiNi....

klik


Wednesday, April 25, 2012

LaMe DaH TaK CiTeR PaSaL 'DieT'.....

Hai..Hai..


lame dah aku tak cerite pasal dietkan...dah  kurus ker belum nie...??ekekekeke..malu mak nak bagitahu....ekekekeke..kurus tue belum ler lagi....kan my body tersangatlah shomel so makan mase lame jugaklah nak kurus...ahaks...cume kawan2 aku ade jugak cakap yang muke aku macam dah kecik sikit...tapi tak tahula diaorang nie ikhlas ke hidak...ke sebab sajer jer nak hambik hati aku...kikiki....tapi aku dapat rasekan..mane baju aku yang hari tue macam agak2 sempit dah mule longgar dan lapang jer bile aku sarung....hahaha..best..best 
so dah nampaklah sikit kurangnyerkan...cume bulan nie aku tak berkesempatan lagi nak timbang...nantilah pertengahan bulan 5 nie aku nak timbang...ekekekeke..memanglah belum nampak lagi cume aku rase badan aku tak seberat dulu....seyes tau...Alhamdulillah..sikit2 pun turunnyer dah nampak okey dan puas hati....cume diet aku dah tak macam dulu ler....kali nie menu macam bihun sup,bihun tom yam,kuew tiaw sup or kuwe tiaw tom yam aku bedal...tapi aku selalu mintak half jerla kuantitinyer dan sayur kene lebih(itu wajib)....hehehhe..tapi...'nasi' still tak sentuh lagi...cume pernah jugak aku sentuh hari tue...tapi sikit jer...1 sudu jer aku ambik...sikitkan...kalau air pulak...aku tak sentuh lagi air yang ade ais2 batu nie....aw...aw..seram mak nak sentuh...walau panas merahang camner pun...still jugak tengguk air suam...


teringin nak makan nasi goreng cam gini...hah...meleleh air liuq......

Alhamdulillah niat aku nak turunkan berat badan tue tengok gayenyer tak menunjukkan yang aku nie dah give up...makin lamer aku makin seronok nak turunkan kg aku yang dah ber'over'2 nie beratnyer...sabo jerla mak macam nie...nak salahkan saper...??takkan nak salahkan nasi kot...hahahaha...dah ko bedal sampai tak hengat...sape yang ko nak salahkan...??malu mak tau....dulu aku memang pemakan dan penyelere orang terhadap segale makanan...wow...hebatkan maknie....kikikikikiki....now tidak lagi....makan pun kene jage2 sikit...tak semuenyer boleh ko bedal yer...yang penting sekarang nie...kesihatan kene jage...kang ko sakit saper yang susah....???...lu pikirla sendiri kalau dah camtu yer...!!!


awe some.....

saje letak gambo nie...lalalalala.....
jgn jelezz tau en hubby...kikikiiki


En HuBBy vs JoGGiNg......

Hai...Hai....


hari nie, gaji dah keluar....yahoooooo....best...best...paling best sebab hari nie gaji baru yang 13% tue....ekekekeke...Alhamdulillah rezeki....tapi aku belum sempat lagi nak cucuk...lagipun duhet dalam wallet masih ade...aku memang selalu begitu...pernah paling lewat 1 minggu baru gi cucuk duhet...hahahaha....banyak benor duhet ko yer mek...??syukur...aku selalu memang berjimat cermat tau....lagi2 biler en hubby sekarang nie dah sambung study...oh..lagi2la aku kene berjimat cermat tau....bersusah susah dahulu bersenang2 dan gembirenyer kemudian hari....ekekeke..mudah2an dipermudahkan segale urusan kami....aminnn

ok..kali nie aku nak cerite pasal en hubby...huh...bukan main semangat waja yer kamu en hubby sekarang nie...tiap2 pagi berjoging...ai..nampaknyer...en hubby pun dah terikut2 aku untuk progrem diet....hamboi...pasrah tau aku camnie....heheheh...sakan yer kamu en hubby...benganglah aku camnie...aku jarang2 sikit excersize nie....yerla mane nak sempatnyer pun....hari kerje sampai rumah terus jer masak....pastu mandi...so agak2 korang biler time aku nak excersize...??kadang tue curik2 jugak...jalan2 bawah rumah sampailah keluar peluh...hehehehe...sabtu dan ahad pulak...pagi2 lepas breakfest kemas rumah dan basuh baju dan sambil2 ber'fb' jugak...kikikiki...buat itu buat ini dah sampai ke tengahari...biler dah tengahari...kene masuk dapur lagi untuk masak tengahari...so..rase macam pack gilerkan jadual aku....konon jerla packnyer pun....

petangkan ade...??..ok aku nak citer lagi nie...biler dah lepas zuhur mate aku pulak menunjukkan arah katil jer....hehehehe..so layankan mate kejap...tapikan...logik jugak kalau baring pun...sebab lepas zuhur mane ade org buat excersize....hahahaha...orang kental dan gagah perkase yer yang sanggup mengharungi cuace yang agak2 panas tue...eeee...kalau aku konferm tak sanggup(kahkah dasar bnyk alasan jerkan)....biler dah masuk asar niat suci murni nak jogging selalunyer tak jadi...sebab kadang2 en hubby selalu ajak aku jalan2 naik moto pegi pantai belakang ler tak pun pegi pasar malam ler...so bilernyer pun nak joggingkan...huh..sentap tau mak cam gini....

so...hari ahad....uwaaaaaaaa....tak sanggup nak teruskan lagi....tak best2....mencik tau aku tengok en hubby(sambil jeling2 tau pandang)biler die syok2 jer pegi jogging setiap pagi....ngeeeeee.....yerla en hubby pegi sekolah tengahari so pagi ade maserlakan...ish...memangla banyak maser en hubby nie sampai kertas exam pun mintak aku jugak yang tande...ish..ish..aperkah ini...??soli yer en hubby sebab terumpat kamu banyak sangat....ampunnnn......


niela die chenta hati saye..........ekekekekeke

saperkah ini...??ini pojaan hati....hahahaha
mahu kene pelangkung dek en hubby nie....kikikiki....

Saturday, April 21, 2012

BaBy BaRu KaMi.........HeHeHe

Hai...Hai...


pening...pening...terpakse jugak kene fahamkannyer....hehehehe...pelik sungguh ler biler blogger dah berwajah baru....ish..ish..aku memang tak suker..tak suker..tak suker...berpinor2 mate aku tenung.....dah ler aku nie bukan pandai sangat2 pun dalam 'IT' nie...baru jer nak berjinak2 dan hampir nak pandai dah macam2 pulak yang keluar(alasan malas nak beruseherla tue).........

so...malam nie masuk lagi entry baru dalam 'andai itu takdirnya'......ekekekeke...sajer jer terajin pulak nak hupdate...lagipun en hubby takde so bolehlah horey2 duduk depan pc sampai muntah hokey...kehkehkeh...kalau en hubby ade, takde canlah aku nak merapu lame2 depan pc nie...asyik kene kacauuuuu jer selalu...tensyen mak jadinyer....

ok2..berbalik pade entry aku...saje nak bagitahu kami dah dapat baby baru....macam suspen jerkan...biler aku pregnant....??kikikiki..takper2 esok luse minggu depan pregnantla aku(doakan kami tau).....yang sbenonyer baby baru tue baby anak kakak aku ler...hehehehe...sajer tompang gembire....ekekekeke...tak sabo nak pegi shah alam tengok new born nie....sangat2 cuumelll baby nie...seperti makciknyer juge...gebu2 gitu...ahaks....tak caye...meh sini tengok....

same gebu mcm makciknyer...wakakakaka

lena jer tido..mesti teringat makciknyer
 yg gebu2 tue....hahahahaha

BlOggEr BeRWaJaH BaRu.........PeNiN...



Blogger berwajah baharu!



Memperkenalkan pengalaman pemblogan yang diperkemas serta serba baharu yang memudahkan anda mencari apa yang anda perlukan dan memberi tumpuan kepada penulisan blog yang menarik.
Editor catatan yang diperkemas
 



Papan pemuka baharu statistik penting

Friday, April 20, 2012

PeReMPuaN MeLaYu KaHWiN Di GeReJa.....GiLeR...!!

Hai...Hai...




Akhbar Telegraph mendedahkan seorang wanita melayu telah berkahwin di gereja. Nick Rudd, 25, anak bekas perdana menteri Australia, Kevin Rudd dan Zara Shafruddin seorang wanita melayu dikatakan bertukar-tukar ikrar di Gereja St James 'di King St, Sydney.

Cerita lanjut sila klik dekat bawah....tq for sharing......

http://mediapermatangpauh.blogspot.com/2012/04/perempuan-melayu-kahwin-di-gereja.html

DaPaT CuCu LaGi MaK aKu.........

Hai...Hai...




Alhamdulillah my love sister telah selamat bersalin petang semalam....Alhamdulillah....kakak aku dapat baby boy...dan berat baby 3.3kg....make bertambahlah lagi cucu mak aku...ekekeke...dan bertambah2lah jua hero2 cucu mak aku nampaknyer.....hehehehe...esok luse akan datang tulat minggu depan bulan depan akhir bulan aku pulak yang bersalin...aminnnnnn.........


malam tadi aku hantar mak aku pegi rumah kakak aku dekat shah alam...ikutkan aku nak hanta mak aku hari nie lepas balik dari keje so bolehlah aku tido sane sekalikan...tapi sian pulak aku dengo suare mak aku petang semalam...yerlaa...naluri hati seorang ibukan...so petang semalam aku decide dengan en hubby....jadi malam tadi lepas solat maghrib aku on the way ke shah alam....sampai rumah malam tadi jam 2 pagi....uiii..now mate macam mengantukla jugak...tapi still hokey....ekekekeke...


Thursday, April 19, 2012

GaJi BaRu DaH MaSuK.....HeHeHe.....

Hai...Hai...




Best...best...tadi masing2 sebuk pasal gaji baru....hehehe...pagi2 dah bukak espek...tup..tup..horey gaji baru dah masuk...horey lagi....aku pun horeyla jugak..ikutkan malas nak tengok...tapi rate2 semue kawan2 dok tengok gaji baru so aku pun login ler jugak...biler tengok....blink..blink...blink...Alhamdulillah bertambah rezeki....

kepade semue kakitangan awam,minggu depan korang bolehlah cucuk dekat mesen atm yer..sebab minggu depankan gaji...lagi2 biler dapat tunggakan macam aku nie...ecececeh...so..jangan tak hengat pulak biler berbelanjer yer....!!..

Wednesday, April 18, 2012

DaPaT RM12 JeR......

Hai...Hai...


entry lamat nak publist dan laju2 aku taip nie...hehehehe..taip laju2 sebab nak temankan en hubby tengok tv...sian die...yerla..dari tadi asyik panggil aku jer...hish..baru jer nak bersenang lenang nak hadap pc nie...dengo tak..dengo tak..asyik panggil jer...''jap..jap...

ok....aku laju2 taip entry nie...semalam...aku ade game ping pong...aku wakil firqah aka rumah sukan dalaman, khas untuk warge kerje pejabat daerah tanah sabak bernam....so..petang semalam baru dapat info yang name aku dah ade untuk game ping pong petang tue...oh...gilos sungguh...baju sukan aku tak bawak pun..takkan nak balik semate2 nak hambik bajukan...ish..buang mase jer camtue...mulerla aku macam malas nak main...yerla takde pakaian lengkap nak bersukan....

so..misi cari pengganti dah takde...masing2 tengah pregnant...uwaaaaa...kenapela aku tak pregnantkan...??kalau tak,takyah joint...senang hati aku...so..pujuk rayu dari pihak ke pihak....aku pun main tapi dengan pakai baju kurung jer...hehehehe...Alhamdulillah...walaupun pakai baju kurung still menang hokey....hahahaha..pssstt..maklumlah aku memang sgt2 pro dalam game nie...aku memang dari sekolah rendah dulu memang dah selalu joint game nie...jadi bakat terpendam tue memang dah ade sejak aku kecik lagi tau...ekekekeke...semalam aku pakner dengan kak leha(1 department dgn aku)....cayalah ko kak..hebat jugak...saing2 nampaknyer...hehehe..bolehlah wakil PETANDA tahun depan yer kak....

memang dapat RM12...hehehe..jadilah buat beli eskerim....


Monday, April 16, 2012

LaGi HanTaRaN YaNG aKu BuaT..........

Hai...Hai....


hahahaha..baru nak publist...sengal jer...tadi belek2 gambo dekat camera nikkon,tibe2 terpandang plak gambo hantaran yang aku buat nie...hehehehe..tuela rasenyer memang belum lagi terpublistkan...so ade mase nie laju2 ler aku masukkan dalam blog aku nie....ekekekeke...

tema hantaran berkonsepkan oren dan hijau...katenyer tema unsur2 kehijauan yang merindu...ekekekeke...ah..tak kesahler konsep aperpun..dah die mintak cam gitu...so aku buatkan jerla...kali nie aku buat memang 2 hari jer..sebab dapat barang2 pun memang dah nak dekat majlis so buat pun simple2 jer..tapi nicela jugakkan....ekekeke..tak malu puji diri sendiri...







hahahaha..nie jer gambo yang ade..yang lain mase nie semue dah di masukkan dalam kereta...dan...dan...baru kuteringat nak snap gambo...dan..gambo2 tue bukan aku yang hambik yer...hehehehe..name dirahsiakan yer...kekekekeke

Saturday, April 14, 2012

LaMe GiLeR aKu TiDo HaRi NiE.............

Hai....Hai........


Petang semalam, lepas habis progrem with MB Selangor aku terus lepak dekat rumah mak aku...dok rehat2 jap sambil baring2...ingatkan lepas isyak dalam pukul 9 nak balik,sebab aku dah informe dekat en hubby yang aku nak balik lepas isyak nanti....tup..tup..adik aku lepas balik dari masjid, die kate nak pegi main badminton...ohh..sian plak mak aku sorang2 dekat rumah..so terus buat keputusan untuk tido rumah mak jer malam tadi...ehehehehe...so terus sms en hubby yg aku nak tido rumah mak...pastu siap ajak en hubby joint same....hehehe..so en hubby pun setuju...cume die kate esok kene balik pagi2 sebab nak gi memancing....



kebetulan aku tengah cuti sembahnyang....so xyahla bangun pagi2 nak solat subuh bagai....best2...boleh tido dengan lena...ekekekeke....pukul 7.30 pagi en hubby balik...tak serapan pun...ngeee...pemalas benor yer aku nie...bukan pemalas tau...en hubby cakap die nak beli nasi lemak dekat tempat erea rumah aku...pastu en hubby cakap sambalnyer sedap....oo....mudahkan keje aku takyah nak siapkan paper untuk hubby...so..aku terus sambung tido balik...hehehehe...lenaaaa sangat2...sambil mmpi2 indah...


pastu pukul 9.30 pagi mak aku kejut suruh bangun...hahahaha...siap suruh serapan lagi....ekekekeke...bahagianyer...aku pun bangunler pastu cuci muke dan gosok gigi....tengok2 jugak ape yang mak aku masak untuk breakfest atas meja....aku buat milo dan makan lempeng cicah sambal tumis yang mak aku buat....siap breakfest naik atas tengok2 tv jap pastu borak2 dengan mak pastu aku telelap lagi...hehehehe..hamboi...tido jer yer....hahahaha...syorgaaaaaa jer rasenyer..bukan senang nak dapat rase camnie....

pukul 12 tue mak aku kejut aku,konon2 nak ajak aku pegi kenduri....hehehehe...aku cakap xmaulah...so mak aku pegi dengan adik aku...lepas jer ironkan baju mak aku,aku baring lagi...ekekekeke..pastu bedesup2 sms dari en hubby sampai...asyik tanyer jer....'bile cyg nak balik...?''..ermmm..aku cakaplah tunggu baju kering...ekekeke..walaupun sbenanrnyer aku takde basuh baju pun...hahahaha...tipu sunat jap...pastu aku baring lagi...mase tue dekat2 pukul 1 dah...hahahaha...bukak tv...pastu sambil baring2 depan tv,aku telelap lagi sampailah dekat2 pukul 2 ptg...abg aku datang pun mase tue aku tak sedor...sedor2 pun sebab abg aku yang kejutkan....hahahahaha...cakap jap dengan abg aku...pastu aku sambung tido balik.....last2 aku bangun pukul 3.00ptg..itu pun sebab asyik dapat sms jer dari en hubby..tanyer bile aku nak balik...eeee....bari 1 malam tido rumah aku dan tanyer2 biler aku nak balik....sambil2 tu cube korang banyangkan berape lame aku tido....???hahahaha....

errmmmm.....sambung balik..sambung balik...pssttt...tengah syiok2 tido,geraammm jer tau bile dapat sms dari en hubby,asyik2 tanyer biler aku nak balik...ngeee....macamlah aku nie 2-3 hari takde dekat rumah...errmmmm lepas banyak kali dpt sms tu,aku pun terus mandi..siap2 bagai...pukul 4ptg aku balik...meh sini aku nak cakap..sampai jer rumah...bukan main senyum lebor tau muke en hubby tengok aku...paling tak tahan nak ajak aku pegi pasar malam....hahahahaha...kompem2 en hubby nie rindu dekat aku...maklumlah aku nie memang jenis mulut tak reti diam kalau dekat rumah....konon2nyer sunyilah tue kalau aku takde....aishhh....sajer jer tau kamu nie en hubby....

so...dipendekkan cerite...now...mate aku tengah segar bugar dek penangan siang tadi sebab aku lame sangat tido....best sangat2...bukan senang woooo nak dapat cam gini....nikmat dan syorgaaaaaa jer rase.....hehehehe...dan paling best mak aku pulak takde pun bising2 sebab aku over giler 'tido' hari nie...hehehehe....

Wednesday, April 11, 2012

GaMBaR GeMPa BuMi Di AcHeH ( 11 April 2012)



suasana di bandar acheh....










Sumber info :- amazingnara.com

ViDeO TeRKiNi GeMPa BuMi Di SuMaTeRa.........


Info terkini :- meteorlogy :- Ombak tsunami dijangka tiba di Georgetown pada 9: 11 PM dan Port Dickson pada 2 :10 AM....
Ya Allah selamatkanlah kami........

Klik bawah nie nak tengok video......


http://www.informasi.my/video-terkini-gempa-bumi-11-april-2012/

GeMPA BuMi Di SuMaTeRa InDoNeSia.......

Hai...Hai...


nak share pasal maklumat terkini gempa bumi yang berlaku dekat indonesia.....



REPUBLIKA.CO.ID, MEDAN -- Kota Medan dan sekitarnya merasakan getaran gempa yang berpusat di Simeulue, Provinsi Nangroe Aceh Darussalam, pada Rabu pukul 15.45 WIB. Kekuatan gempa Simeulue mencapai 8,5 SR.
Seperti dikutip Antara, Medan merasakan gempa Simeulue selama hampir 40 detik. Situs BMKG sebelumnya menyebut kekuatan gempa mencapai 8,9 SR melanda kabupaten Simeulue, Nangroe Aceh Darussalam, pada pukul 15:38:29 WIB dengan kedalaman 10 kilometer. Namun, BMKG meralat kekuatan gempa mencapai 8,5 SR
Peringatan Dini Tsunami pun sempat dikeluarkan untuk wilayah Bengkulu, Lampung, NAD, Sumbar, dan Sumut. Itu karena kekuatan gempa mencapai lebih dari 7 SR. Namun, laporan terakhir menyebutkan gempa tidak berpotensi tsunami.
Lokasi pusat gempa, menurut data BMKG, tercatat di 2.31 LU dan 92.67BT di perairan pesesir barat Aceh.

info dapat dari : yahoo indonesia......

Tuesday, April 10, 2012

ArtiS Ni Mahu BuaT MaJLiS KaHwiN SePaRuH BoGel.......SeNgAL




Merancang menikah tahun depan, aktres Cynthiara Alona dan kekasihnya, Ferdy bercadang mengadakan pesta pernikahan yang unik dengan tema ...


ZiZaN PuN MeNaNG JuGaK..........

Hai...Hai.....




congrate tue Mail Lambong aka Zizan sebab menang dalam ketegori pengacara lelaki popular...kire zizan nie orang baru ler...sebab sebelum nie Aznil Nawawi yang pegang gelaran tue...tahun 2010 Zizan menang dalam ketegori Pelawak lelaki paling popular...tahun nie Johan palk yang dapat pulak....

cam wartawan plak dah aku nie....ecececeh....wartawan tak berbayo....

LaST PaPeR HaRi NiE....GuD LuCK CaYaNG.....

Hai...Hai...




today en hubby last paper...last paper..last paper...hehehehe..teringat dialog dalam citer ''lawak ker der''......ekekeke.....

Buat Cinta Hati saya.....Gud Luck tau....mmuuaaahhhh...

Monday, April 9, 2012

Aoron Aziz BiNTaNG PaLiNG PoPuLaR 2011.........aw...aw..aw....

Hai....Hai...





yuhu...yuhu....kelas kau abg Aaron Aziz memang malam tadi....hehehehe...jangan jeles tau en hubby....miahmiah....

aku dah agak dah memang Aaron Aziz layak dapat anugerah bintang paling popular malam tadi....lagi2 bile filem ombak rindu lakonan Aaron Aziz tue betul2 berhantu dan jiwe aku pun ala2 hantu jugak asyik teringat2 jer....ekekekeke..mau ade tido sendiri malam nie....hehehehe......

dan....dan...dan yang sbenanrnyer aku pun ade jugak anta undian ABPPBH tue...hehehehe....sajer jer nak tolong2 Aaron Aziz menang....hehehehe...aku anta tue sajer tak niat pun nak dapat hadiah...cume hanta sebab aku nak vote Aaron Aziz....aw...aw...aw....

Encik...mahu tak encik menikahi saye....??(suke dailog nie )
izah...izah...izah.....hehehehe....


Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku
Malam kau bawalah rinduku

Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hanya mampu berserah
Moga cahaya tiba nanti

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Friday, April 6, 2012

MaKaN-MaKaN @ D'RiMBa.............

Hai...Hai..........


minggu lepas aku n geng2 ofc pegi makan2 dekat D'Rimba @ parit 9...tempat tue memang very2 femesle dengan hidangan yang eksotik dan fantastik...aku tak pernah sampai lagi dekat situ...first time terjah tempat minggu lepas...menu dekat situ semue jenis yang ala2 kampung dan binatang liar yang dipepah dalam hutan...ekekekeke....

macam2 hidangan eksotik ko boleh dapat...ko teringin nak makan pelanduk..??ko nak makan rusa...??ko nak makan buaya...??hahahaha..buaya mane ade der....kikikikiki...hargenyer pun boleh tahanla...biaserla kalau menu eksotik2 niekan memang selalunyer harge memang takkan jatuh...hari tue kami bedal...udang galah,ayam goreng kampung,rusa,ikan baung,lagi...eh..luperla..sebab lame sangat citer tue...hahahahaha...

bergambo dekat blkng tandas...heheheh..agk2 la wei.....

makan2 jgn memalu yer.....

nmpk x disitu ade saye...hahahaha....

makan ke idak korang nie...??ekekekeke




gambo banyak lagi nak upload tapi nape ntah tak boleh pulaknyer...aduhhh........

aToK DaN MaK ToK..............

Hai...Hai....


umur aku baru nak masuk 30....hehehe..en hubby komfem2 ler dah 30...so ape kaitannyer....??ekekekeke.....saje jer nak bagitahu yang kami berdua dah dapat cucu....hehehehehe...cucu gegirl lagi...caye tak...cayer tak...??....

eh....macam maner ko boleh ade cucu mek...??uihhh....camni....anak sedare blah en hubby dah selamat bersalin...so dengan rasminyer title kami telah bertukar untuk baby gegurl tue...kan..kan...faham tak...??ah..banyak makan belacanla nie...semedang tak faham jer...miahmiahmiah....

congrate to my nephew sebab dah selamat bersalin...Alhamdulillah...Allah kurniakan baby gegurl untuk mereka...name of baby "nnur khairunnisa''...comel jer macam mak toknyer...hahahaha...perasan nak jugak samer macam muke ko...piiraaaahhhhhh....


mase nie baru jer keluar dari perut umi die..
embem cam maktoknyer....

cumelsnyer macam mak toknyer....wakakakaka

lena dlm pelukan 'maktoknyer'...ekekeke..
jadila buat2 ilang kempunan nak ade baby sendiri......
uwaaaa..doakan kami tau....


GuD LuCK En HuBBy....................

Hai...Hai........




Hari nie en hubby exam lagi....pukul 3ptg sampailah pukul 6ptg nanti.....
Gud Luck Sayang......amiinnnn.....

JaLan2 @ SoGo KL.................

Hai...Hai............


lepas balik dari kenduri dekat wangsa melawati tue,en hubby ajak Sil pegi sogo dan pertama complex...tujuan utama nak carik bateri jam en hubby...terpakse beli dekat key el....hahahaha...bukan sg besar takde...ade beli jugak hari tue tapi cume boleh tahan 6 bulan jer....so memang kene beli bateri dari jename jam tue sendiri....tak silap dekat jusco ade kedai jam yang en hubby pakai...''SWISS''...jam tue aku hadiahkan buat en hubby mase nak buat hantaran...dan jam paling mahal pernah aku belikan...sebab hargenyer adelah 1k...hehehe...

nampaknyer macam mengarut2 pulak aku dah nie..ok2 aku teruskan balik...sampai key el..terus pusing2 ingat nak park dekat pertama...key el biaserla haruslah jem jer memanjang..lagi2 sogo memang tengah sale...sogo tue memang memanjang sale jer...pandai betul nak habiskan duit orang yer....sampai jer depan pertama..dah nampak singbord 'full'...aduh..pastu terus ke sogo..ingat nak park dekat situ...ermmm..same jugak 'full'..kesiankan...jenuh pusing dahler sesak depan sogo tue..situ memang selalu 'sesak'...menci2...last2 en hubby park dekat depan balai polis dang wangi...becinta ko nak jalan....tapi disebabkan hati gumbire dah sampai key el so jalan jauh tue bagai tak rase jer...hahahahaha...



betul2 jalan utk keseberang sane.....

tempat pertame yang dituju aderla kedai jam...terus beli bateri baru...sambil2 pusing2 dalam pertama complex tue,aku dapat jugak capai kasut baru...hehehe...ala kasut murah jer....tapi memang sedap jer aku pakai..saing2 scholl ler tapaknyer..lombuttt.....siap pasang bateri baru dekat jam...kiteorng pusing lagi dalam tue...dengo2 en hubby nak carik kasut kerje...hampeh jer..1 pun takde yang berkenan katernyer...gerammm jer dengo..nak pesen yang camner ntah...die kate nantilah nak carik dekat sogo...sampai jer sogo 1 kasut pun tak dapat...baju jer yang en hubby beli....aku?tengok banyak giler offer cadar2...huh..teruje nak beli...aku meang giler sikit kalau tengok cadar2 nie...hurmm..tak beli pun sebab en hubby kate dah banyak cadar dekat rumah.....ngeee....so takyah beli......

offer saner sini......



punyerla bnyk choice kasut dlm sogo tue,
1 pun takde yg berkenan...ngeee.....

ini jer pun hasil yg dirembat..jimat cermat perlu sebab en hubby
masih lagi dalam studykan......

pasni ade lagi story yang bakal menyusul..tungguuuuuuuu..now nak tido..ngantuk sudah......

Thursday, April 5, 2012

WeeDiNG @ WanGSa MeLaWaTi KL..........

Hai.....Hai......


lame baru nak hupdate...ahaks...nie citer minggu lepas tau...yang lepas2 lagi pun tak nyempat2 aku nak hupdate....busy sangat sejak akhir2 nie...sabo jerla...minggu lepas aku n family Sil pegi kenduri cousin sebelah family en hubby dekat Kuala Lumpur....nasib baik kenduri hari sabtu...fuhh lege sebab hari ahad boleh rileks2...jauh tue key el...dan bersemangat sikit nak pegi sebab boleh jalan2 key el..lame benor aku dah tak nampak bandar key el nie...hahahaha...macam bebudak jerkan....

sekarang nak pegi key el jalan dah lancar dan cepat sampai sejak ade highway latar...cume bayo lebih sikitla tolnyer...biaserla nak selesa kene bayar lebihkan...hihihihi...sampai tempat kenduri dekat2 jam 2 ptg....perut pun dan lapo...dari jauh tengok orang berpusu2 berjalan2 menuju ke rumah kenduri...dok bisik2 dengan en hubby..harap2 banyaklah lagi makanan yer...wakakakaka...sengal jerkan...meh sini aku nak bagitahu banyak ke tak banyak lagi makanan mase nie...tak caye meh sini tengok gambo...hahahahaha...kalau dekat kampung pukul 2,orang pegi kenduri dah lengangkan..tapi dekat pekan lain sikit...makin ramai pulak..pengantin pun bersanding pukul 2...



pengantin perempuan ready nak duk sanding.....
tempat buffer yg cantik ala2 hotel gitu....
oit..oit..meh tgk en hubby yg tekun senduk2 menu...hehehe

macam dekat hotelkan...
setiap meja mkn ade hiasan cam gini...

kek yg sgt2 cantik........

itu jer nak bagitahu....hahahaha...dan yg sbenanrnyer mase aku sampai tue makanan banyak lagi..pastu semuenyer sedap2 belaka...terime kasih tuan rumah kerane sudi jemput kami...ekekekeke

TaBaHKaNLaH HaTi NiE....................

Hai....Hai........


pagi tadi jam 4.30 pagi aku bangun dan terjage dari lena....hehehe...rupe2nyer nak tekucil...hehehe..dalam2 aku nak ke toilet tue,teringat pulak alam kepale otak ni nak test pregnant...kot2 aderkan....yerla ikutkan bulan 3 nie aku dah lewat 1 minggu...pastu time peod aku hanyerlah 2 hari jer bulan 3(sikit giler darah yg keluar)....orang cakap kalau keluar sikit2 tue macam dah ade(org kate cuci muke...tak tahula cuci muke gune aper..kahkahkah)...

oh sangat2lah teruje biler org dah cakap cam gitu...yerla lame dah tunggu detik2 cam gitu...saperla yang tak excited biler rate2 semue orang cakap bende yang samer jer......sob..sob..sob...siang malam asyik pikir jer...Alhamdulillah sentiase aku sebut dalam hati walaupun kesahehan tentang result pregnant tu belum aku tahu lagi...dup dap dup jer...dan aku...asyik2 bagitahu en hubby tentang itu dan ini...hahahaha....siap cakap lagi ade nampak ape2 perubahan tak tentang aku....??..hahahaha...gilosss...orang kate tande2 awal kalau dah pregnant salah satunyer,buah dade kite akan rase sakit2 dan bulatan hitam akan menjadi besar...pastu rase loya dan pening...itu jerla yg aku tahu....yang kelakarnyer aku siap suruh en hubby tengok kot2 ade sebarang perubahan dekat aku....hahahaha

aku memang sangat2 excited biler rate2 semue orang cakap situasi aku nie(kalau period sikit2 tue) tande2 dah ade...kawan2 aku sebuk suruh pegi cek...mulenyer aku macam malas jer...errmmm...takperla cek akhir bulan 4 jerla nanti...biaserla biler perasaan aku nie asyik teringat2 jer,mule hati aku nie bergelodak2 dan membare macam gunung berapi...so aku tak sabo2 nak tahu resultnyer,terus aku informe dekat en hubby suruh die belikan pregnant test untuk aku....



doakan saye agar saye rase camnie...aminnnnn

aku pulak bile rase2 camtue,mulela fikir macam2...perasanla tue kononnyer dah pregnant.....uwaaaaa...siap cakap dekat en hubby lagi,pasni tak boleh pegi memancing pastu kene ready fizikal dan mental....oh memang betul2 excitedla biler aku cakap dengan en hubby mase tue...ewah2 macam dah komfem pregnant jer mase tue...ekekekeke...en hubby pulak layan jer ape yang aku cakap...cume en hubby ingatkan aku,suruh aku sabar dan sabar...die taknak aku terlalu excited...kalau ade Alhamdulillah dan kalau belum ade lagi,en hubby suruh aku terime dengan redha...

dan en hubby dah warning awal2 die taknak aku sedeh biler resultnyer nanti negetive...biaserla aku nie,konon jer jiwe kuat dan gagah tapi nanti mesti hampeh...biaserla perempuankan....mane boleh dipisahkan dari air mate...kadang2 bende kecik jer tapi air mate berjujuran jatuh dekat pipi....bukan org lain pun..akula tue orgnyer....hahahaha.....kantoi....

seyes aku cakap....perasaan kuat hati dalam diri mase tue memang tebal...yer2 bagitahu en hubby,konon2nyer nanti aku takkan menangis dan aku akan terima kalau memang belum rezeki untuk kami....sesungguhnye maser tue hati aku memang kuat jer nak terime ape yang berlaku nanti...dan mase yang ditunggu pu telah tibe...ececece...4.30 pagi aku terjage...terus teringat pasal nak test pregnant tue....tadah siap2 air kencing pastu aku titikkan dekat alat tue...dup dap dup dap....

akhirnyer....garisan tegak menunjukkan 1 line jer yang keluar...takde pun tande2 ade 2 line...jenuh tunggu kot2 lambat ker nak keluar yg  lagi 1...dekat 1/2 jam jugak aku dalam bilik air...intai2 tak jugak berubah2 line tue...oh sedehnyer....hibe sangat2 rasenyer...terus terduduk depan bilik air...nak menangis tapi tak boleh nak keluar, tapi mase tue memang betul2 rase sedih sangat2...terus ambil air sembahnyang dan solat sunat...

dekat2 pukul 6 tue terus masuk dapur dan masak....perasaan still lagi ok mase tue...en hubby bangun pun aku terus bagitahu...en hubby suruh aku sabar...aku ok jer maser tue...cume aku kurang bercakap sikit...dan otw nak pegi ofc...air mate aku jatuh lagi....sob..sob...terus sms en hubby bagitahu tentang hati aku....hehehehe...tak malukan aku..konon2 jer kuat padehal hati rapuh giler.....biler balik keje pun same...mood aku macam nak marah2 jer....nasib baik en hubby faham situasi aku...jenuh buat lawak dekat aku...kadang2 tak adil pulak aku rase...biler jadi camtue,aku mesti jadi nak marah2...tapi takper en hubby pandai pujuk aku kalau aku camtue...ekekekeke.....love u banyak2 dekat en hubby....


Ya ALLAH berkatilah dan rahmatilah rumahtanggakami.....AMINN


rase lepas nie,malas dah nak beli2 alat pregnant test...kalau 3 bulan takde jugak datang peod aku nak terus rujuk dekat klinik jer...takmo dah nak cek2 sendiri...rasenyer dah dekat 1 tahun jugak aku tak beli alat tue...kalau dulu2..lewat jer 2-3 hari mesti aku dah beli...now usia perkahwinan aku dah nak masuk 5 tahun...kadang2 sengal jugak otak aku nie...konon2 nak carikkan en hubby isteri yang boleh bagi zuriat...konon2 jerla....mahu kene pelangkung dek en hubby nie kalau saye cakap camtue.....tapi yg sbenonyer aku takmooooooooo...uwaaaaa......sedehla buat ayat cam gini..............takmooooooooooo.....................


banyak perkare lagi yang aku nak luahkan....sabar yer wahai hati...memang sungguh rase betul2 nak mengadu dekat sini....oh hati....tapi....seringkali jugak aku mengingatkan hati nie, agar aper yang berlaku baiklah simpan didalam hati...walaupun masih lagi tak mampu nak mengawal air mata nie...ooo sedihnyerrr....


doakan yer semoga kami dikurniakan rezeki cahayamate yang soleh dan solehah....