BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »
Terima KaSiH PaDa YaNg SuDi SinGGaH DeKaT SiNi...SiLa TinGGaLkaN JeJaK aGaR DaPaT KiTeR Ke SaNe NaNtI..SaYanG KoRanG SanGaT2...

salji

Pages

JoM FolloWer DeKaT SiNi....

klik


Wednesday, April 2, 2014

aPRiL SuDaH DaTaNg....

Salam....................




Ya Allah semakin berdebar rasenyer untuk menanti kehadiran orang baru buat kami suami isteri....semoga dipermudahkan segalanya oleh Allah...aminnnn...

Dap dup dap dup rase jantung nie...now dah 35 weeks...syukur alhamdulillah...kaki pun dah start bengkak2...muke pun dan terchubby2 sangat...berat pun dah bertambah2 jugak...tendangan pun dah semakin kuat dan hebat...hehehe...Subhanallah..Allahuakbar melalui detik manis ini...tq Allah...


Bila time pregnant nie,hari2 mesti ingat dekat mak...kadang2 tengah drive pun boleh meleh air mate bile ingat dekat mak...baru tahu begini rupenyer mak mase mengandungkan anak2nyer...dengan kerja2 rumahnyer...dengan nak membesarkan anak2nyer...dengan sakit pening dan mabuk teruknyer ketika mengandungkan anak2nyer,namun mak tetap kuat dan kuat...larat tak larat pun tetap jugak kedapur menyediakan segala makanan untuk keluarga....takdenyer istilah beli2 dekat luar....kuat betul semangat seorang ibukan...



Now...berbeza pade kami anak2....tak larat sikit jer mengeluhla memanjang....itu tak kena ini tak kena...serba serbinye tak kena...tak seperti mak2 kiterkan...tak selesa ke lenguh ke...diam dan simpan jer dalam hati....yang tahu hanye suaminyer jer....sebab tue aku cakap..aku sangat2 touching time pregnant nie...mase tahu jer pregnant dan balik dari klinik terus gi jumpe mak dan peluk mak kuat2...kami same2 meleleh air mate...mak terharu kite pun terharu samer....6 tahun kami menunggu untuk memiliki zuriat ini...segala sindiran dan umpatan dah menjadi sebati dalam hidup kami suami isteri...sesungguhnya kuasa Allah itu sangat besar...Tq Allah diatas setiap rezki yang terlalu istimewa buat kami suami isteri....


Eh..eh..macam nak bersedih2 pulak entry aku kali nie...hehehe...Alhamdulillah dengan izin Allah walaupun dah 35 weeks aku tetap drive sendiri gi ofc....ikutkan memang en hubby nak hantar,tapi akukan kuat...so takyahla nak hantar2...ala tak jauh pun....pegi balik cume 56km jer...jalan pun clear...non hado istilah jem2....sangat2 clear biler berade atas jalan raye...syukur semuenyer mudah dengan izinya...


Alhamdulillah barang keperluan semua dah ready dan siap dibasuh pun...bukan basuh jer...kiter dah siap2 iron lagi...macam tue jugak persiapan untuk dibawa kehospital...semua dah siap...tapi tak buh lagi dalam kereta...nak buh dalam kereta rase macam takut pulak...hehehe...selalu berdoa...sakit atau tande2 nak bersalin biarlah bile time dekat rumah...hehehe...walaupun pade hakikatnyer...aku memang orang yang penaaaakutttt sangat dengan hospital...hehehe...nak wat camnerkan...dah memang semulajadi penakut...kikiki....harap2 anak aku esok takdelah penakut macam aku yer...doakan semoga semuenyer selamat dan dipermudahkan yer kengkawan....


































2 ulasan:

permatabiru said...[Reply To Comment]

moga semuanya selamat..dan di permudahkan bersalin..

"CT CoMeL" said...[Reply To Comment]

@permatabiru
aminnn...atas doa kengkawan...