BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »
Terima KaSiH PaDa YaNg SuDi SinGGaH DeKaT SiNi...SiLa TinGGaLkaN JeJaK aGaR DaPaT KiTeR Ke SaNe NaNtI..SaYanG KoRanG SanGaT2...

salji

Pages

JoM FolloWer DeKaT SiNi....

klik


Monday, December 31, 2012

KeNaNGaN SePaNJaNg TaHuN 2012....

Salam..............


ehsan dari en google...


hari nie aku cuti....saje jer...lagipun cuti tahun aku aaaaadeee baaaanyakkkk lagi....baki 6 hari lagi cuti aku carry forwd untuk tahun depan...tue yang meragam2 cuti...besttt sesangat....cuti banyakkenn.....

Diam tak diam rupernyer dah ke penghujung tahun 2012...cepat betul mase berlalu...betullah...mase takkan menunggu kite....dan kitelah yang sebenarnyer harus mengejar mase...uhukuhuk...amboi ayat macam cikgu2 nampak...sesekali  kene jadi cikgu...hehehehe

ermm...ape nak citer yer...sajer nak citer dan share dengan uols semua kenangan pahit  dan manis aku sepanjang tahun 2012....uols camner...??mehler kiter share sesame...bagi aku semuenyer manisss...takde pahit...sebab aku suker minum air manis sebab tue semuenyer kene manis....muehmueh....

tahun 2012....tiada yang lain melainkan,setiap hari aku menanti kehadiran zuriat dalam perut aku...teringin sangat2 nak rase macam mane orang pregnant dan melahirkan...siap mimpi2 lagi aku dapat baby...sob..sob..sob...dan biler kekadang tue terlewat datang cik 'P' mulerla sebuk menghitung hari...hati dah mule berbunge ceria jer...kan selalu kalau lewat tue adelah tande2 awal pregnantkan...perasan giler mase tue....tup tup..selang 2-3 hari datang pulak cik 'P'...oh sebak jer dade...takper..takper...sabar...sedapkan hati...

tiap-tiap bulan dan tiap2 hari aku sentiase menunggu sampailah ke penghujung tahun 2012...oh takper...sabar dan terus bersabar....walaupun kekadang rase macam tak sabar jer...lagi2 dengan orang sekeliling yang selalu seeeebukkk jer nak tanyer...selalu aku jawab secare berhemah dan penuh dengan lemah lembut(nak pujuk hati sendiri)tapi biler tak paham2 jugak....mulerla aku jadi bengang...elok-elok aku jawab penuh sopan santun, terus bertukar jadi ayat cikgu yang selalu beri nasihat dekat anak muridnya...ha..!! ambik...saper suruh tak paham...!!!maaf yer makcik-makcik semua...

tahun 2012....aku berjaya turunkan berat badan aku sebanyak 10kg...hikhikhik...now projek diet aku terhenti sekejap...bukan sengaja nak stop diet tapi sebab kebizian aku dalam projek membuat crepe tue yang jadi lintang pukang aku punyer diet...hukhuk..yerla dengan tidur tak cukup,makan pun jadi tak selera tue yang aku bedal jer ape yang aku rase teringin nak makan...huhuhu...tapi bedal2 pun takla beedaalll jer memanjang...harus beringat sikit..lagi-lagi biler umur aku pun dah masuk 30...biler dah masuk 30 nie...baru sebuk nak carik suppliment....tolambat omakku cakap...patutnyer dari dulu laie....hikhikhikhik...

tahun 2012....dekat ofc ade orang suker bawak mulut dan selalu sangat sebuk citer pasal orang....aku pun turut kene tempias...sedih woooo....tapi takper...kengkawan yang baik2 sentiade ade dibelakang aku...especely my bff...'ziha'....tiap2 hari dalam solat tak luper mendoakan aku supaye aku dapat rezki cahayamata....sebak tau...tq my frens...berbalik pade cerite kene fitnah tue...aku percaye....doa orang yang teraniyaya sentiase dimakbulkan oleh Allah...yang penting aku sabar dan terus sabar...ok..malas dah nak ingat lagi....

tahun 2012....dapat present paling best dari en hubby terchinta....tq buat chinta hati sayer....laaaggiii....tahun 2012,aku takde kene saman....hikhikhik..berrrsihhh....kat sini nampakkan yang aku memang seorang pemandu yang berhemah...so uols kene tiru care aku tau...hehehehe...

tahun 2012....bertambah bilangan anak buah aku dan dapat title 'nenek'....oh pitamm...mude-mude dah kene panggil nenek....hehehehe...aku dapat title nenek dan en hubby haruslah 'atuk'...hahahaha...kompem hubby aku nampak tua sangatkan...hehehehe...ampun yer abang...gurau jer..

lagi...tahun 2012 nie aku belajar berbisnes...bisnes buat durian crepe...syukur Alhamdulillah dengan rezki yang Allah telah beri...tq Allah.....hasil yang aku dapat sikit-sikit dari penjualan durian crepe tue ade jugak aku simpan dalam tabung haji....mase depan tue...

lagi.....tahun 2012....umur aku dah 30tahun....uwaaaa....tak sukernyer...rase macam dah tua jerkan...kan...walaupun aku dah berumur 30tahun...tapi tak pernah ade orang cakap umur aku 30 tahun...aw..aw..aw...kelas gitu....hukhukhuk...maintain comeller tue....huahuahua....geeeliiikkkkkkkk

ok....dan sepanjang tahun 2012 nie aku rase semuenyer indah2 sajer...walaupun kekadang tue ade situasi yang agak pedih2 sikit namun aku tetap gagah dan perkasa melaluinyer....tq Allah....semoga tahun 2013 ni nanti akan ade rezki cahayamata untuk kami...uwaaaaa...tiap-tiap hari kami sentiase tidak jemu2 untuk terus menuggu dan menunggu...doakan kami yer kengkawan....sayang uols selalu.....



















3 ulasan:

Cik Rongoks Ika said...[Reply To Comment]

happy new year ^^

tentanghati said...[Reply To Comment]

Salam, bersabar lah...allah pasti merancang yang lebih baik...amin

Anonymous said...[Reply To Comment]

Amiinn...mg thun ini memberi seribu satu kenangn manis..dimkbulkn sgla doa..Allah lbih tahu apa yg Dia rancang..bersabar ye...:-)