Salam..........................
First....tq buat my kazen...nurul iza rosly sebab sudah kasi glemer kite dalam kosmo....hukhukhuk...batuk kejap...dan tq jugak buat kazen sebab dah memfemeskan pasal menu jawa yang sangat2 popular....ape lagi kalau bukan sambal tahun...cayalah kazen...semoga terus sukses yer kazen....
nampak tak muke kite....pedas..pedas bile makan sambal tahun |
Kalau uolls ade bace paper kosmo 4 september 2013,muke surat 22-23 mesti nampak rencana pasal sambal tahun jawe....sape ade bace?hehehehe....glemer kejap kite 2-3 hari tue....sampaikan boss besar kat ofc kite pun panggil kite suruh ngadap die....tekejut aku dibuatnyer...pasal ape pulak kene panggil nie...rase aku buat kerje dah elok molek dah...errmmm...dup dap dup dap jugakla bile masukkan....ruper2nyer nak tanyer pasal sambal tahun yang die ade bace dekat kosmo...lastly sebelum keluar,sempat pulak gurau2 nak mintak autograf.....hehehehe...
Berbalik pade cerite sambal tahun yang masuk dalam paper kosmo tuekan.....kalau uolls nak tahu resepi sambal tahun nie memang lain dari yang lain...sebab die tak gune langsung santan...aku pun baru pandai makan bile dah berumahtangga....resepi nie memang resepi asli dari Mil aku....superb betulla rase die...tiap2 tahun mesti kene buat sambal tahun nie...kot sedare datang berkunjung rumah mertua aku,mesti yang dicariknyer dulu sambal tahun nie....memang sedap....paling best sebab pedas...walaupun pedas still ko nak makan jugak....tahannn jerla pastu baru memerutkan.....kikikiki...
Resepi sambal tahun Mil aku nie die punyer keenakkannyer menggunakan taucu...no santan-santan bagai....dan tak mudah sangat nak basi macam sambal tahun yang menggunakan santan tue...ramai kawan2 aku kate bile dapat makan sambal tahun versi Mil aku tue semua memuji(sebenarnyer nak cakap yang aku dah pandai buat sambal tahun versi mertua aku nie...hehehehe)...ok..kang aku bubuh care macam mane care nak buat yer.....
Semua gambar kat aats tuela yang ade dalam paper kosmo....rugi tau tak bace siap ade resepi dan care nak buatnyer sekali....nie pulak aku buh gambar versi dari hp aku yer.....
sebelum bermuakan.... |
masak dibawah pokok sawit yang rimbun.....hehehehe |
ok..tue jer gambo yang aku ade....hehehehe...bestkan tengok sambal tahun tue...tue baru tengok...kalau dah rase lagilah best sangat2....hehehehehe
Tq Allah diatas setiap rezki yang telah engkau berikan.....syukur Alhamdulillah
Tq Allah diatas setiap rezki yang telah engkau berikan.....syukur Alhamdulillah
2 ulasan:
Eh
Nurul izza rosly kakak ipar kita la.
Cari resepi tahun sbnrnye ..pojie nk mkn ..terjupe blog ni.
@eilah
alongkan dah teror masak sambal tahun.....kalah dah wak yah punyer sambal tahun...kikikiki
Post a Comment