BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »
Terima KaSiH PaDa YaNg SuDi SinGGaH DeKaT SiNi...SiLa TinGGaLkaN JeJaK aGaR DaPaT KiTeR Ke SaNe NaNtI..SaYanG KoRanG SanGaT2...

salji

Pages

JoM FolloWer DeKaT SiNi....

klik


Saturday, September 21, 2013

BuaH NaM-NaM YaNG DaH SeMaKiN SuKaR NaK DiPeROLeHi...

Salam.................




Lame giler kot dah tak jumpe buah nie....walaupun rumah Mil aku masih ade lagi pokoknyer,tapi jarang2 benor dah nak keluar buah die....yang keluar asyikkkklaaa daunnn jer...uolls tahu nie buah ape?niela namernyer buah nam-nam...aku pun tak tahu kenape buah nie dipanggil buah nam-nam...aku hagak sebab buah die keluar 6 tahun sekali kot...hahahaha...tak logik punyer jawapan....

ok..buah nam-nam nie sangat2la sedap biler dimakan sambil cicah dengan gula bubuh sikit kicap dan lenyekkan sikit cili...perggghhhh...memang sedap...dengan rase die yang masam2 tue..ikutkan boleh dimakan dengan kulit die sekali...sebab mase aku kecik2 dulu petik jer dari pokok terus jer cepat2 masuk mulut...tak sempat nak basuh2 dulu...ngaapp sedappp jer masuk dalam mulut...tue dulula mase zaman kecik2kan...zaman ingus2 lagi...dulu mase kecik2 bile makan buah nam-nam nie rase macam dapat makan epal jer...seyes berebut2 pegi dekat pokok nak petik buah nam-nam nie...

Nie dah besor dan banyak akal sikit,kire macam pembersihla makan pun nak cantikkan...jadi kenela elok molek buang kulit dulu...hahahaha....kebersihan kenela jagekan...macam pembersih sangat jer....hehehehe..


2 ulasan:

Nana Aris said...[Reply To Comment]

salam,

saya tak pernah makan buah ni..nampak menarik..sebab saya suka buah masam-masam ni..hehe

btw kalau berminat dengan supplement from Shaklee, saya ada buat promo ESP Shaklee..do visit my blog ye
http://ainasuraya.blogspot.com/2013/09/promo-shaklee-esp.html

thanks!

Rose Azadir said...[Reply To Comment]

Hi…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com . Saya follow sis n kalau sudi follow la saya balik yer…