BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »
Terima KaSiH PaDa YaNg SuDi SinGGaH DeKaT SiNi...SiLa TinGGaLkaN JeJaK aGaR DaPaT KiTeR Ke SaNe NaNtI..SaYanG KoRanG SanGaT2...

salji

Pages

JoM FolloWer DeKaT SiNi....

klik


Saturday, September 21, 2013

sToRy BeFoRe RaYa 2013....

Salam.....................



Bhahahaha...kan aku dah cakap nak update cerite pasal raye...now aku nak citela nie...walaupun dah nak masuk raye aidiladha,aku tetap tak pedulik aku nak jugak buh dalam nie...rugi kang takde kenangan cerita raye aku untuk tahun nie...so,betabah jerla uolls semua yer...kahkahkah....

Alhamdulillah...hari nie aku rajin nak update...konon2nyer hari nie adelah hari pembawaan rajinlakan...selalu nak bukak blog memang malassss..!!! malasss sangat2...tak tahula kenapekan...ke pembawakan jugak....???hahahaha...serammm...

ok...start cerite pasal sebelum raye yer...ok macam biaserla setiap tahun sebelum raye jer mesti kami ngade2 shopping macam banyak duit ke key el...ngade2lakan....carik kasut pun nak sampai key el...nak carik tudung pun nak sampai key el...nak carik handbeg pun ngade2 nak sampai key el...pendek kate semuenyer mesti nak kene carik dekat key el laaaaa....ngade macam banyak duitkan...padehal wallet selalunyer kempis jer memanjang...hahahahaha...saye jimat cermat...sebab tue selalu kempis jer wallet...

First shopping haruslah carik tudung....so pegila carik tudung...aku memang sukerrrr sangat2 pakai tudung bawal...lagi2 sejak keluarnyer tudung bawal exclusive memang tudung tue sajela aku beli...kadang2 teringin jugak nak pakai tudung tingkat2 tue....tapiiiii...sebab suami kite kate die suker giler tengok biler kite pakai tudung bawal tue...katenyer comel dan nampak sopan jer...hahahaha..harap2 ikhlaslakan pujian itu...hihihi

kat sini jer aku borong 8 helai tudung....

lepas dah dapat berhelai2 tudung dekat kedai bawal exclusive,aku jalan pulak ke maju junction nak carik pulak tudung aidijuma... start tahun lepas baru berjinak2 beli tudung bawal aidijuma nie....tapi aku laaagi suke tudung bawal exclusive....suke tak suker pun dah banyak jugak koleksi tudung bawal aidijuma yang aku ade...ade 12 kot..tapiiii jarang nor aku pakai....tapi aku suker beli..sebab ape suker beli...???konon bile pakai tudung tue nak feeling2 muke comel macam norjumalakan....hahahahha..perasan....!!!

5 helai jugakla tersangkut..cantik2 tau....rasee semua nak beli.....

ok....lepas tue dah dapat tudung konon2 nak masukla sogokan...biaserla...sogokan time nak raye jer,mesti bersesak2 orang dalam nie....hati kene cekal bile nak masuk dalam nie...ikutkan malas pun nak masuk...tapi disebabkan konon2 nak carik handbeg rayekan...jadi kenela masuk....last2 tak dapat pun handbeg cume dapat kasut dan baju baby khas untuk my nephew yang baru lahir...bertabah betul time pegi terjah tempat baju budak2...sesak dan padat giler dengan orang...tapi akukan cekal...sesak2 pun dapatla jugak aku capai 5 pasang baju untuk my nephew...

lepas solat zuhur....konon masuk jugak shah alam...tak tahu pun nak carik ape...masukla jugak sacc mall...belagakla konon macam banyak duhet...semua tempat nak disinggahnyer....penat jer masuk bukan dapat aper pun...hahahaha...sajerkan jalan2 nengok gelagat orang...ok..lepas tue terus berdesup balik...

ok..,otw balik tue sebab rase macam tak sempatkan nak buke puase sampai rumah,so ajak en hubby buke puase dekat jeram...walaupun dah dapat rase mesti dah full dek orang...tapi tetap jugak nak buka puase dekat situ..lagipun hajat nak belanje adik aku makan tempat special sikit....special la sangatkan....

sampai je jeram....tengok memang penuh giler kereta....rase macam nak keluar balik jer carik kedai lain...tapi sebab dah sampaikan...penuh2 pun tetap jugak ku harungi...hahahaha....dapat meja lepas pukul 8 pun...sebelum tue kami buke puase dekat tempat parking jer...hahahaha...sweet memori betul...lepas solat maghrib barulah dapat meja...

atas bumbung kereta jer tue...hehehehe




tengah syok2 makan tue,tibe2 kite dikejutkan oleh kawan blogger merangkap orang kampung jugakla 
cik awin.....terkuat pulak suare aku mase tue...habis meja2 sebelah mandang2 kat aku...jahatla ko awin...terkezut akak tau...habis jer makan terus balik...otw balik tue pun sempat jugak singgah al-ikhsan kuala selangor...biasela belagak macam banyak duitkan semua tempat nak disinggahnyer...hahahahaha...

ini jerla yang aku dapat sampai ke key el....ngade2lakan......

ok...doakan yg terbaik buat kami....tq Allah setiap rezki yg telah diberi...

1 ulasan:

ct natasha said...[Reply To Comment]

saya pun suke sangat pakai tudung bawal...bawal exclusive dan aidijuma...best!