BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »
Terima KaSiH PaDa YaNg SuDi SinGGaH DeKaT SiNi...SiLa TinGGaLkaN JeJaK aGaR DaPaT KiTeR Ke SaNe NaNtI..SaYanG KoRanG SanGaT2...

salji

Pages

JoM FolloWer DeKaT SiNi....

klik


Saturday, January 5, 2013

JaLaN-JaLaN LaGi PaRT 2....

Salam...............



Lepas habis jer breakfest capati lembut yg super duper sedap tue, abg aku ajak pusing2 bandar soromban...konon2 nak ajak pekene cendol paling glamour doket bando soromban....walaupun perut dah kembung dek capati tapi disebabkan dek cerito dari abg aku katenyer cendol dan rojaknyer tue sedap so laayaann jerlakan...heheheh...

ahmad nafis...mmmuuaaahhhh.....

pusing duk pusing ruper2nyer tutup....sob..sob..sob...tak dapekler eden nak raso rojak nan cendol sodap tue...hukhukhuk...takperla takde rezkikan...biler2 kang boleh datang laie...tapi biler agaknyer boleh datang lagi yer en hubby...??hehehehe...so,biler dah tak dapat makan rojak tue...terus abg aku bawak jalan2 pegi tengok tempat kerje die...dekat situ tak lame sekejap jer...pastu terus bergerak balik rumah...

sampai rumah terus aku siap2 pulak nak pergi shah alam...sian abg aku...die ingat kami balik petang2 tak pun malam2 ker...yerla sampai pun dah malam...abg aku kate suruh balik lepas makan tengahari....susah hati betul die kiteorng balik awal...ikutkan kiteorng memang plan nak balik petang2...tapi disebabkan nak pergi kenduri kahwin tue yang tak sempat nak lepak2 sampai petang...tak pergi kenduri tak patut pulak...lagipun bukan orang lain....pakcik en hubby punyer majlis kenduri....so makan tengahari doket kenduri jerla....kluar rumah dekat jam 12.20 tengahari  n sampai shah alam 1.30 tengahari....oh..ruper2nyer adik beradik en hubby ade yang dah sampai dulu...so duduk satu meja kumpul adik beradik..

Pelamin simple tapi sangat2 cantik.....
segak dan bergaya si pengantin.....
selamat pengantin baru.......

lepas kenduri, abg en hubby ajak pergi ziarah adik beradik sebelah Mil yang rumahnyer dekat dengan erea kilang gula dekat shah alam tue...luperla name tempat tue...katernyer dah alang2 sampai....so 2-3 bijik kerete kami semua bergerak ke saner...dalam lebih kurang 1/2 jam jer dekat situ...lagipun pakcik hubby aku tak berape sihat orangnyer...so takmola lelame sian kang menyusahkan diaorang pulak nak layan kiteorang yang reramai nie....

pastu...dari rumah pakcik hubby...kami terus ke sacc mall...masuk2 jer terus nampak both bonia buat sale...so aku beli sandal bonia satu...biler dah bosan pusing2 jalan dalam tue...hubby aku ajak minum...konon jer nak minum...last2 makan2 jugak...hikhikhik....

makan dekat gerai noodle...macam2 gerai ade dalam sacc mall tue...
aku makan mee kuah pedas dan hubby mee hailam...aku rase biaser2 jer...so aku kasik 2 starla
untuk menu nie.....

lepas makan terus ke rumah kakak aku dekat sek 18...maser nie tengok cuaca memang nak hujan...sebab gelapp sangat2...sampai rumah kakak aku, terus solat asar dan tukar baju...pastu aku terus tido...kahkahkah...bangun2 dekat pukul 8 malam...itupun nasib baik hubby aku kejut suruh solat maghrib...kalau tak kejut mahu sampai esok pagi baru bangun....

lepas solat maghrib kami keluar lagi jenjalan...hikhikhik...kali nie teringin benor nak rase burger subbway yang orang sebuk kate sedap tue...so hubby aku bawak aku pegi sek 7...tq yer en hubby sebab tunaikan permintaan isterinyer yang teringin benor nak rase kelazatan subbway burger...masuk jer dalam terus order....first time masuk haruslah jakunkan...die punyer serve kene tanyer satu persatu...bukan macam kiter order burger dekat mcd tue...huhuhu...aku memang tak berape nak retila...tapi hubby kiterkan pandai...so die jerla yang oder aku tengok2 jer...hehehehehe...

tak sabar2 nak makan......
rotinyer yg lembut dan dagingnyer yang sedap
rugi dari dulu tak rase...hehehe
tengok die makan begitu asyik skalikan...

lepas keluar dari subbway kami terus lepak kat gerai cousin hubby kat seri muda...lepak2 sambil minum2 dan hirup2 sup...memang powerla cousin hubby aku masak...patutla ramai orang jer dekat kedai die...borak dan borak...sampai rumah dekat pukul 1 pagi...biler perut dah kenyang jadi susah nak tido...yerla asyik makannn jer...dekat nak subuhla baru dapat tido.....

ok..kang sambung lagi yer.....nite....

2 ulasan:

ishy77 said...[Reply To Comment]

sedaknya subway..makan2 cari makan la ni

"CT CoMeL" said...[Reply To Comment]

@ishy77
hikhikhik...memang jln2 makan sajer....hehehehe