BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »
Terima KaSiH PaDa YaNg SuDi SinGGaH DeKaT SiNi...SiLa TinGGaLkaN JeJaK aGaR DaPaT KiTeR Ke SaNe NaNtI..SaYanG KoRanG SanGaT2...

salji

Pages

JoM FolloWer DeKaT SiNi....

klik


Monday, January 7, 2013

MaMaWe CaFe @ Sg BeSaR...........



Salam.............


saper duduk sg besar mesti tahu ade kedai baru bukak...lokasinyer depan kedai bata.....name kedai...'mamawe cafe'..eh betul ker macam tue ejanyer...??ah..belasah jerla...janji bunyi mama2 jugakken....

dah 2 kali aku masuk kedai nie...first time pegi ngan en hubby....menu western mastern food pun ade....tapi jangan uols mintak roti canai dahler...nak roti canai uols boleh pegi restoran kassim dekat seberang saner yer...

saper belum pergi....bolehla try pergi...harge bagi setiap menunyer pun agak2 berpatutanla...ko mintak menu ragam-ragam...hargenyer pun ragam2ler jugak...kuikuikui...tapi paling best minum air tembikai die...memang sedaapppp ler aku rase....2 kali aku masuk situ,2 kali ler jugak aku order air yang samer...best giler air die...kikikikiki

hari tue...aku ngan kengkawan makan dekat situ...aku macam biaserla...laksa tetap menjadi pujaan hati aku...walaupun dah 2 kali aku masuk kedai tue,2 kali jugaklah aku tetap oder menu makan yang samer...huk aloh...macam takde menu lain jerkan...aku memang hantu laksa...jadi maner tempat yang ade menu laksa, memang kelip2 jerla mate aku pandang laksa tue...tapi seyes aku cakap...laksa die memang sedap...masam2 macam tuela rase kuah die....kawan aku yang lagi 2 orang tue,dieorng makan chiken chop...chiken chopnyer bagi sedang2 ler...aku rase sedapp lagi chiken chop yang kat kedai bob coner tue...ala yang dekat sebelah syabas tue...tapi itu lidah akula..lidah uols yang rase aku tak tahu.....huhuhu

lagi satu...kelainan kedai nie adelah dari segi serve die....first time aku jumpe dekat erea sg besar nie....aper yang kiter nak oder harusla tulis atas kertas n then baru tekan butang yang ade atas meja...tak lame lepas tue baru ade budak waitress take your oders....first time masuk tue..memang jakunla jap...yerla dekat sg besar dah ade care ala2 hotel gitu...hehehehe..harap2 macamtuela sampai akhir...jangan baru2 jer top servise,kang lelame macam haremmm..mase tue...opa jahanam jerlaken...


macam-macam hader....
nampak x?modenkan care nak ambik oder..kan....kan..kan
suasane dalam kedai....
air tembikai,epal dan mangga...air tembikai die
memang sedappppp.....
laksa nie aku punyer.....errmmm..sodappp macam dekat klcc tue...
slurp...slurp..
chiken chop....3 starla aku kasik....hehehe



11 ulasan:

ishy77 said...[Reply To Comment]

jauh sgt nk ke sg.besar..hoho..
yg butang tekan2 kan..mcm kt pizza hut...tapi kejap je ade.. kihkih

Cik Awin said...[Reply To Comment]

sedap erk? leh la try pasni...ritu lalu je ngn incik tunang, x singgah pun...

zue_ra said...[Reply To Comment]

Tak try lg mkn kt situ...asal pegi je penuh..

"CT CoMeL" said...[Reply To Comment]

@Cik Awin
nasi goreng die tak berape sgt win...tapi laksa die bg tekak akak sgt2la nice..hukhukhuk

"CT CoMeL" said...[Reply To Comment]

@zue_ra
maklumlah kedai baruken...jadi org pun masih lagi jakun termasuklah ahkak nie...hahahahaha

Siti Khadijah said...[Reply To Comment]

Untuk makluman kedai ni dah sah ditarik balik sijil halal daripada jakim... Mohon ambil perhatian..

Nas Ana said...[Reply To Comment]

Masakan westen dan nasi goreng ada campor wain (alkohol) kawan saya pernah kerja jadi tukang masak mamawe cawangan sekinchan selangor

Nas Ana said...[Reply To Comment]

Masakan nasi goreng dan westen ada campur wain

"CT CoMeL" said...[Reply To Comment]

@Nas Ana
now dah laem sgt tak pegi...pegi dulu pun first2 kedai tu baru bukak...now tak berani dah

kee yeu yong said...[Reply To Comment]

thank you for comments n remind me, I will check my malay staff and malay tukang masak all the time.....

and I will make my malay staffs know about this _ it is serious matter for our management !

kee yeu yong said...[Reply To Comment]

MaMawe Cafe 3rd _ 1 Plaza Kuala Selangor ~ will opening on 4/8/2014

We still provide/promise safety and best foods for local customers/friends and for ALL Malaysian, especially my Muslim customers.

We need your comments for improvement and support too.