BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »
Terima KaSiH PaDa YaNg SuDi SinGGaH DeKaT SiNi...SiLa TinGGaLkaN JeJaK aGaR DaPaT KiTeR Ke SaNe NaNtI..SaYanG KoRanG SanGaT2...

salji

Pages

JoM FolloWer DeKaT SiNi....

klik


Wednesday, January 9, 2013

NaSi aYaM GeMaS @ Sg BeSaR.....

Salam..........


kedai nie dah bukak agak lamee....tapi aku jer yang baru terjah dekat sini...nampak sangatler aku bukan seorang pemakan...hahahahaha...geli2 ketiak aku biler sebut bukan 'pemakan'....hahahaha...

entry nie dah tahap2 hampir nak jadi pekasam tapi belum sempatla lagi nak jadik sebab aku cepat2 keluarkan die...kahkahkah...biaserla...hadang2 rajin hadang mhalas...so biler mhalas tue yang boleh buat stok pekasam...huhuhuhuhuhu...

lokasi....berdepan dengan hotel green dan bersebelahan dgn butik anggun

saper duduk sg besar mesti korang tahu ade kedai nasi ayam special dah bukak...name kedai 'nasi ayam gemas'...walaupun pade hakikatnyer kedai tue berade dekat negeri selangor dan bukannyer doket negeri sembilan....nak dijadikan cerite...disebabkan kehabisan idea dan tak tahu mane kedai lagi nak pegi makan,so choice terakhir adelah nasi ayam gemas....walaupun aku bukan penggemar nasi ayam tapi aku tetap gagahkan kaki aku untuk masuk ke situ...

konsep menu banyak berasaskan hayam...ade nasi ayam panggang,nasi ayam goreng,nasi ayam salai,nasi ayam bakar laaggi...ntah aku pun luper...sebab aku tak oder nasi ayam macam kengkawan aku yang lain...aku hanyer oder set ayam,sup kaki dan tahu kukus jer...sup kaki die memang best...lembuttt jerk...i memang loike sangat2 dekat sup kaki atau lebih dikenali dengan sup ceker...hikhikhikhik....

oh luper....terime kasih sangat2 pade cc kami sebab telahc sudi memberi kami pinjam keretanyer yang sangat2 bersih tue untuk kami reramai pegi makan....hehehehe..tq yer cc...bak kate cc kami...'orak nyongkok'...kahkahkahkah....

first time masuk kedai nie,kami terserempak dengan budak ofc juger...kahkahkah...kat sini jugak korang makan yer...nanti aku kasi glemer korang jap.....

haiyok..haiyok...
balik cepat mah...cc comel panggil...kihkihkih
tq kepade cc kami yg baik hati telah memberi kami untuk bawe keretenyer
yg sangat2 bersih itu....kikikiki..orak nyongkok...!!!

aku luper name set ayam nie...aper ntah...tapi hokeyla jugak....

kesimpulannyer aku kasik 3 star....kengkawan aku cakap...nasi die macam lembik sikit...maser tuela...tak tahulah die masak terlembik kot...pastu air die biaser2 jer...sedap lagi air dekat kedai ahkak bawak pokok sebelah pejabat pos tue....tapi sup kaki die terbaikla sebab very2 lombut biler dimakan...yang lain2 biaser2 jer...tapi tue bagi tekak akulaken...tekak orang lain aku tak tahu...hikhikhikhik...

2 ulasan:

ishy77 said...[Reply To Comment]

kira ok jugak la pemakan...anda bukan pemangsa...hihi.. yg kat putrjya tu same ke dengan yg ini ek?

"CT CoMeL" said...[Reply To Comment]

@ishy77
nasi ayam gemas nie memang banyak bukak cawangan...hehehhee...dkt nilai pun hade gak...